Nu ştiu cum se întâmplă, dar uneori gustările pregătite rapid, din ce ai la îndemână prin frigider sunt cele mai gustoase. Vă arăt astăzi o gustare care nouă ne-a plăcut tare mult. Nici nu se putea altfel, doar are somon afumat, rucola, capere şi ouă de prepeliţă poşate. Cum să nu-ţi placă! O fi ea simplă şi rapidă, dar e un adevărat festin de arome şi texturi! 🙂
Nouă ne place foarte mult somonul afumat, spre deosebire de somonul proaspăt care nu ne place deloc. De fapt dacă stau bine să mă gândesc nu am nici măcar o reţetă cu somon pe blog, prefer oricând alţi peşti mai gustoşi sau mai "de-ai noştri". Cu somonul afumat e altceva, îl ador şi îl avem foarte des în frigider.
Dar de departe reţeta mea preferată e cea de clătite cu brânză şi somon afumat, iar reţeta de azi e puţin înrudită cu cea de clătite.
Mod de preparare gustare cu somon afumat şi ouă de prepeliţă
Modul de preparare la reţeta de azi e uşor de intuit. Vă trebuie o pâine gustoasă, care să se prăjească frumos, unt sau şi mai bine o cremă grasă de brânză, fină, untoasă, cu gust bogat. Eu am avut Philadelphia. Somonul se asortează foarte bine cu gustul de brânză. Caperele îi dau exact nota acrişoară de care are nevoie gustarea asta, iar rucola asigura un pic de prospeţime.
Despre ouăle de prepeliţă, numai de bine. Ştiţi şi voi cât sunt de sănătoase şi de gustoase. Sper să vă placă şi să încercaţi reţeta asta. Merge de minune şi când vă vin prietenii în vizită, la un pahar de bere, de exemplu 😉
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 6-8 felii de pâine
- 150 g cremă de brânză gen Philadelphia (sau unt)
- 150 g somon afumat
- o mână de rucola
- 6-8 ouă de prepeliţă
- câteva capere pentru decor
- sare şi piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Prăjiţi pâinea, apoi o ungeţi cu crema de brânză sau cu unt.
- Aşezaţi pe fiecare felie de pâine câteva frunze de rucola, apoi o şuviţă de somon afumat.
- Puneţi la fiert apă cu puţină sare şi 1 linguriţă de suc de lămâie.
- Când apa fierbe, spargeţi ouăle de prepeliţă în apa fierbinte.
- Când ouăle s-au coagulat, le scoateţi cu o strecurătoare şi le aşezaţi pe feliile de pâine.
- Presăraţi sare şi piper după gust şi decoraţi cu câteva capere.
- Serviţi imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Teofanescu Nicolae a zis
Sunteti draguta, nu e rau, dar prea bate spre snobism.
Va contraziceti: la început combini resturile din frigider, mai apoi alegi nu-s ce pâine si nu-s ce brânza cu nume barbare...
Multumesc pentru blog
Iuliana a zis
Multumesc si eu pentru comentariu.
Eu una si cand combin resturile din frigider am obiceiul sa ma gandesc totusi, daca merg unele cu altele si pe cat posibil sa aleg ce pun in farfurie, dumneavoastra nu? 🙂
Plus ca nu avem toti aceleasi resturi, m-am gandit ca ar fi bine ca omul sa stie ca poate folosi si unt in loc de branza Philadelphia :))