Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu căpșuni

Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni

Publicat la 11 mai 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

367 shares
Mergi la rețetă

Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni, glazurată cu ciocolată topită. Cum se face blatul de ruladă, cum se face crema de mascarpone cu frişcă naturală, cum decorăm rulada pentru a o transforma într-un desert festiv.

Dragii mei, n-am ce vă face! A venit primăvara - deşi la ce temperaturi sunt afară nu sunt sigură că nu cumva asta e vara deghizată - sunt căpşuni literalmente pe toate cărările, aşa că o să vă înnebunesc cu reţetele de-o să ziceţi că în familia noastră nici nu se mai mănâncă altceva! 🙂

Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni

Dar cum să le rezişti dacă sunt delicioase, frumoase şi mai ales foarte fotogenice? Căpşunile cred că sunt preferatele tuturor fotografilor de food. Aşa cum dau gust şi aromă oricărei reţete, căpşunile dau forţă şi culoare oricărei fotografii. Haideţi să recunoaştem că această ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni n-ar fi fost la fel de "ochioasă" fără feliile de căpșuni care o decorează!

Într-adevăr şi floricelele mov au rolul lor vizual, la fel cum şi frunzuliţele de mentă contribuie la veselia generală din postarea de azi. Dacă despre mentă ştiţi deja că o cresc în grădina mea din balcon, despre floricelele comestibile nu v-am spus nimic. Le-am folosit ca decor şi la reţeta de brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni şi multe cititoare de pe Facebook m-au întrebat de unde le cumpăr.

Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni

Aş fi vrut să le cumpăr, dar la mine în oraş nu prea le găsesc. Ştiu ca sunt de obicei la Selgros, dar cred că mereu le cumpără restaurantele înaintea mea, căci foarte rar am avut norocul să le găsesc la raft. Aşa că anul ăsta am pus într-o jardinieră planta aceea care se numeşte foarte simpatic "3 fraţi pătaţi". Da, exact aceea din care se face şi ceai.

Florile celor 3 fraţi pătaţi sunt de fapt nişte panseluţe în miniatură şi sunt foarte decorative pe orice desert. Ca să nu mai zic că am dat pe cele 3 răsaduri luate din piaţă cam un sfert din cât aş fi dat pe o cutie cu câteva flori comestibile cumpărată din magazin.

Le am mereu proaspete şi la îndemână, iar când nu le folosesc la decorat deserturi, măcar îmi înveselesc pervazul. Bună afacere, nu-i aşa? 🙂

Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni

Pentru că orice ruladă începe cu un blat pufos, vă las mai jos rețeta video pentru cel mai simplu blat de ruladă - un blat din pandișpan.

Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul meu de YouTube, poate că vei dori să o faci chiar acum. Click aici pentru abonare!

Mod de preparare ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni

Voi ştiti cât de mult îmi plac mie ruladele şi cum le prefer atunci când am musafiri la masă şi vreau un desert frumos, care să se porţioneze uşor şi să mai fie şi spornic, să ajungă la toată lumea. Rulada de azi am făcut-o pentru un eveniment de familie la care eram 10 persoane la masa şi a avut fiecare câte o porţie, hai să nu zic generoasă, dar măcar îndestulătoare 🙂

La reţeta de azi, avem aşa: un blat genoise, o cremă de mascarpone cu frişcă şi bucăţele de căpşuni şi o glazură de ciocolată topită. Nimic nou, nimic complicat. V-am povestit pe îndelete ce şi cum în formatul printabil de mai jos pentru ca şi rulada voastră să fie o reuşită. Succes, să-mi spuneţi cum v-a ieşit! 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni

Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni

Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni, glazurată cu ciocolată topită. Cum se face blatul de ruladă, cum se face crema de mascarpone.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

blatul - am folosit tava din dotarea aragazului - aprox. 40x40 cm

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de sare

crema

  • 250 g mascarpone
  • 400 g smântână pentru frişcă (min. 30% grăsime)
  • 100 g zahăr pudră
  • seminţele unei păstai de vanilie
  • aprox. 150 g căpşuni

decor

  • 100 g ciocolată (cu 50% cacao)
  • 1 lingură de ulei
  • căpşuni
  • flori comestibile
  • frunze de mentă

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Puneţi ouăle, coaja de lămâie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 10 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
  • Încorporaţi făina folosind un tel sau o spatulă.
  • Turnaţi compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 15-20 minute. Nu depăşiţi momentul când blatul a început să se rumenească uşor pe margini, iar la suprafaţă e alb şi dacă îl apăsaţi cu degetele este elastic, nelipicios.
  • Desprindeţi cu grijă blatul de hârtia de copt. Dacă este nevoie ajutați-vă de o paletă mai lată. După ce l-ați desprins, rulați blatul cât mai strâns în aceeași hârtie în care l-ați copt. Eventual, fixați sulul cu câteva elastice, apoi lăsați blatul sa se răcească așa, rulat cât timp vă ocupați de umplutură.

crema

  • Frişca trebuie să fie rece înainte să vă apucaţi de făcut crema. Asiguraţi-vă că a stat cel puţin 3 ore la frigider şi de asemenea, castronul şi telurile mixerului ar trebui să fie reci. E bine să le ţineţi şi pe ele cel puţin 30 de minute la frigider.
  • Bateţi frişca cu jumătate din cantitatea de zahăr pudră întâi la viteză mică, apoi puteţi mări viteza şi bateţi doar până când frişca s-a întărit şi nu mai cade de pe teluri. Nu bateţi mai mult, pentru că riscaţi să se transforme în unt.
  • Spre deosebire de frişcă, mascarpone nu trebuie să fie rece, ci cât mai aproape de temperatura camerei, pentru a se lucra mai uşor cu el, altfel e foarte tare şi compact, aproape ca untul.
  • Amestecaţi brânza mascarpone cu restul de zahăr şi cu seminţele de vanilie.
  • Încorporaţi frişca bătută în crema de mascarpone.
  • Păstraţi deoparte câteva linguri de cremă pentru decor.

asamblarea

  • Desfaceţi cu grijă blatul, întindeţi crema în strat uniform, având grijă să păstraţi pe una din margini cam 2 cm liberi, fără cremă.
  • Peste cremă puneţi căpşunile tăiate cubuleţe.
  • Rulaţi blatul cu marginea lăsată liberă către exterior.
  • Aşezaţi rulada pe un platou şi daţi-o la rece cât timp vă ocupaţi de glazura de ciocolată.

decor

  • Puneţi ciocolata la topit.
  • Când ciocolata s-a topit, o amestecaţicu uleiul, apoi o turnţi peste ruladă.
  • După ce ciocolata se întăreşte, decoraţi rulada cu crema păstrată deoparte, căpşuni, flori si frunze proaspete de mentă.
  • Lăsaţi rulada la frigider cel puţin 3 ore înainte de servire.
  • Feliaţi prăjitura cu un cuţit cu lamă subţire şi bine ascuţită.
Valori nutriționale
Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni
Valori per porție
Calorii
396
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
33
g
51
%
Colesterol
 
178
mg
59
%
Carbohidrați
 
20
g
7
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
17
g
19
%
Proteine
 
6
g
12
%
Vitamina A
 
1082
IU
22
%
Calciu
 
81
mg
8
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
    Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
  • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
    Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
  • prajitura cu capsuni si crema de branza
    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
367 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x