Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fără carne

Sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry

Publicat la 17 august 2018 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

528 shares
Mergi la rețetă

Cred că întrebarea pe care o primesc cel mai des este: când ai timp sa gătești atâtea? Nu am timp. Sau în orice caz nu am mai mult timp decât cei mai mulți dintre voi.

După cum unii dintre voi știți, am un job full time, așa încât timpul meu liber începe în zilele lucrătoare după ora 18.30 sau 19.00 căci atunci ajung acasă. Sâmbăta nu reușesc niciodată să fac câte ar fi de făcut într-o casă de om, iar duminica încerc să nu prea fac nimic, e pentru odihnă.

În ceea ce privește gătitul, cred că se poate spune că am multe idei de rețete rapide , nu timp liber. Așa se face că de voie, de nevoie, secțiunea de rețete gata în 30 de minute a blogului a devenit din ce în ce mai bogată iar azi îi mai adaug încă o idee: sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry.

Sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry

Când timpul liber îți e mereu prea puțin, ceea ce îți folosește cel mai mult sunt ideile, nu neapărat rețetele. De gătit știe toată lumea să gătească câte ceva, nu moare nimeni de foame. Ceea ce ne lipsește atunci când suntem pe fugă, obosiți, sau cu mintea la 100 de chestii pe care le avem de rezolvat, e doar o idee, că mai departe ne descurcăm noi.

Cel puțin eu așa simt, că uneori pur și simplu nu am timp nici măcar să mă gândesc la un meniu și că tare bine mi-ar prinde cineva care să-mi spună : uite, fă asta sau asta. Ar fi pentru mine, cel mai mare ajutor. Nu am nevoie de cantități exacte, tehnici culinare, etc., mă descurc, doar spune-mi ce să fac.

No, acum după ce v-am mărturisit că bloggerii culinari sunt și ei doar niște bieți oameni care uneori nu mai știu ce să gătească, zic să nu mă mai plâng și să fac ce-mi place cel mai mult: să scriu despre mâncare 😀

Sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry

Rețeta de azi nu e rețetă, ci una dintre cele mai simple și mai gustoase idei de mic dejun, prânz rapid sau cină lejeră. Practic prepararea sandvișului cu avocado și ou fiert durează vreo 15-20 minute, atât cât durează să fierbi 2 ouă tari și să le lași puțin să se răcească pentru a le putea felia.

E obligatoriu un avocado ready-to-eat și câteva roșii, de preferat cherry pentru că se așează mai bine pe feliile de pâine, altfel vară fiind, orice felie de roșie de grădină face treabă bună în sandvișul de azi.

După cum vedeți și în poze, e un sandviș lejer, nimic fancy, o mâncare gustoasă, naturală și sănătoasă, de mâncat acasă, când ne e foame, nu de pus pe masa de revelion.

Avocado merge mi-nu-nat cu câteva frunzulițe de busuioc. Am descoperit asta când am făcut sandvișul cu avocado, castraveți și busuioc, altă idee de vară simplă și rapidă. Desigur, dacă nu aveți un ghiveci de busuioc în balcon, așa cum am eu, merge la fel de bine și pătrunjelul, menta, chiar și mărarul. Oricât de obosiți și pe fugă ați fi, încercați să fiți îndrăzneți și creativi în bucătărie! Viața e mai frumoasă când e puțin mai condimentată 😉 și s-ar putea să descoperiți combinații inedite care să vă surprindă plăcut.

Vă doresc zile liniștite, timp liber din belșug și să încercați sandvișul ăsta. O să vă placă!

Sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry

Mod de preparare sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry

Sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 avocado ready-to-eat
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 ouă fierte tari
  • 4-5 roșii cherry
  • 1-2 căței de usturoi (după gust)
  • sare și piper după gust
  • frunze proaspete de busuioc

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pasați avocado cu o furculiță imediat ce l-ați terminat de curățat, apoi stropiți-l cu suc de lămâie proaspăt stors.
  • Treceți usturoiul prin presă, adăugați sare după gust și omogenizați.
  • Puneți pasta de avocado pe felii de pâine. De preferat ar fi să aveți pâine neagră sau pâine integrală de casa.
  • Puneți peste pasta de avocado felii de ou fiert, roșii cherry și frunze proaspete de busuioc.
  • Serviți imediat deoarece avocado oxidează foarte repede.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry

E simplă și frumoasă ideea de azi, nu-i așa? Ia să vedem, cine pleacă chiar acum spre bucătărie, hotărât să își facă un sandviș mare cu avocado, ou fiert și roșii cherry? Poftă bună! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
528 shares

Comentarii

  1. Iuliana a zis

    august 17, 2018 at 7:22 pm

    Uite de-aia și eu îmi iubesc cititorii. Că-s simpatici și au umor 😀

    Răspunde
  2. Gabriela a zis

    august 17, 2018 at 9:45 am

    Ihm! Uite de-aia te iubesc eu pe tine pentru ca imi dai idei bune cand nu mai stiu ce sa gatesc. Avocado am, oua am, rosii am numai nu m-ar fi dus capul sa le pun laolalta pe o bucata de paine. Multam frumos!

    Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x