Pastă de avocado pe pâine neagră, cu castraveți și busuioc, o rețetă simplă, rapidă și potrivită pentru orice masă a zilei.
Când mă gândesc acum cât de greu m-am împrietenit cu avocado, mi-e tare ciudă de atâția ani pierduți! E drept că până când am învățat să aleg un avocado bun, ready-to-eat, sau câtă răbdare să am să se coacă un avocado verde exact cât trebuie, am dat câteva rateuri și n-am mai fost dispusă să arunc banii pe fereastră.
Dar totul e bine când se termină cu bine. Acum am devenit prieteni atât de buni încât aproape că am trecut în extrema cealaltă: dacă nu am cel puțin un avocado în frigider, intru în panică de parcă nu avem ce mânca.
Adevărul este că e foarte comod să ai un avocado la îndemână, seara, când vii obosită de le serviciu și fără chef de gătit. Mărunțit cu furculița, cu puțin suc de lămâie, sare și un cățel de usturoi, obții o pastă delicioasă de întins pe o felie de pâine neagră de casă. Mă rog, poate fi orice fel de pâine, dar pentru mine altfel de pâine nu există, decât cea făcută acasă, iar dintre toate, pâinea neagră parcă merge cel mai bine. Are un gust puțin mai aspru decât alte pâini, iar pasta cremoasă de avocado îl îmblânzește numai bine. Mai departe, lucrurile pot rămâne așa, doar la stadiul de pâine cu avocado, oricum e o gustare delicioasă.
Dar această gustare poate fi dusă la un alt nivel în funcție de ceea ce mai adaugi peste acea pastă de avocado. Nu aș fi crezut niciodată că niște banale felii de castravete și câteva frunze de busuioc rupte din ghiveciul de pe balcon pot schimba atât de mult lucrurile!
Sandvișul ăsta vegan cu avocado, castraveți și busuioc e o idee atât de simplă și atât de bună încât aproape că mi-e ciudă că nu a fost de la început ideea mea. Am văzut pe Pinterest o fotografie cu un sandviș de genul ăsta și abia așteptam ocazia să îl fac și eu. Ocazia s-a ivit chiar a doua zi dimineața la micul dejun. Rapid, delicios, cu ingrediente puține și naturale. Fix pe gustul meu și pe specificul blogului!
Mod de preparare pastă de avocado
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 1 avocado ready-to-eat
- 2 linguri suc de lămâie
- 1-2 căței de usturoi (după gust)
- sare după gust
- 2 -3 castraveți
- frunze proaspete de busuioc
Instrucțiuni de preparare
- Pasați avocado cu o furculiță imediat ce l-ați terminat de curățat, apoi stropiți-l cu suc de lămâie proaspăt stors.
- Treceți usturoiul prin presă, adăugați sare după gust și omogenizați.
- Puneți pasta de avocado pe felii de pâine. De preferat ar fi să aveți pâine neagră sau pâine integrală de casa.
- Puneți peste pasta de avocado felii de castraveți și frunze proaspete de busuioc și serviți imediat deoarece avocado oxidează foarte repede.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Csaby. a zis
Wow arata bine. Incerc si eu maine la micul de jun.
Iuliana a zis
Poftă bună! Să-mi spui dacă ți-a plăcut!😀