• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Ștrudel cu dovleac și scorțișoară

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 5 sept. 2023 · Publicată: 8 feb. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
268 shares
Mergi la rețetă

Ștrudel cu dovleac și scorțișoară cu aluat de foietaj cumpărat. O rețetă foarte ușoară și rapidă pentru un desert aromat și delicios, potrivit pentru o masa în familie sau de luat la pachet.

Încurajată fiind de succesul pe care ștrudelul cu mere l-a avut în familia de acasă, dar și în familia de pe blog 🙂 , am decis într-o buna zi să "investesc" ultima pungă cu dovleac ras din congelator într-un ștrudel cu dovleac și aromă intensă de scorțișoară.

Strudel cu dovleac si scortisoara

Am folosit, din nou, aluat de foietaj cumpărat. Nu știu când mă voi învrednici să fac aluatul ăsta eu însămi…. Știu că nu e deloc complicat, ci necesită doar ceva răbdare și timp de așteptare, dar mereu mi se pare că nu am nici una, nici alta.

Deocamdată foietajul cumpărat, așa nesănătos cum o fi, e o soluție simplă și la îndemână, cu rezultate mulțumitoare, așa că încă mă mai folosesc de ea uneori.

Strudel cu dovleac si scortisoara

Ștrudelul meu a avut o umplutură generoasă, aromată cu scorțișoară măcinată de mine din batoanele de scorțișoară. Am mai povestit eu de ce prefer să macin acasă scorțișoara, la rețeta de trigoane cu dovleac.

Ștrudelul a fost crocant la exterior și moale și cremos la interior. Un desert minunat, rapid și atât de simplu de facut! E gata în mai puțin de o oră și umple casa de arome delicioase!

Strudel cu dovleac si scortisoara

Vă las mai jos un prim-plan facut chiar după ce am scos minunatul ștrudel din cuptor. Sper ca fotografia să fie suficient de convingătoare și să îl faceți și voi. Vă aștept cu impresii! 🙂

Strudel cu dovleac si scortisoara

Iar dacă vreți să încercați și alte umpluturi, vă las mai jos câteva variante:

  • ștrudel cu mere
  • ștrudel cu vișine
  • ștrudel cu prune și caise

Mod de preparare ștrudel cu dovleac și scorțișoară

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ștrudel cu dovleac și scorțișoară

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 4 -5
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • aprox. 300 g pulpă de dovleac
  • o mână de miez de nucă mărunțit
  • 2-3 linguri de zahăr (depinde cât de dulce este dovleacul)
  • 2-3 linguri de pesmet
  • 1 linguriță de scorțișoară (de preferat proaspăt măcinată pentru o aromă mai intensă)
  • zahăr pudră pentru presărat deasupra

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă este cazul, lăsați aluatul să se decongeleze. La fel și dovleacul dacă l-ați avut la congelator. Scurgeți bine dovleacul dacă a lăsat lichid după decongelare, apoi adăugați pesmetul, zahăr și scorțișoară.
  • Dacă dovleacul este proaspăt, curățați-l de coajă, dați-l pe răzătoare, apoi căliți-l cam 10 minute în putin ulei încins. Adăugați pesmet, zahăr și scorțișoară.
  • Aprindeți cuptorul la temperatura indicată pe pachetul de foietaj (de obicei 200-210 de grade).
  • Puneți foaia de aluat pe o hârtie de copt.
  • Puneți dovleacul ras peste aluat, păstrând 2-3 cm liberi de jur împrejur. Presarăți miezul de nucă tocat grosier peste dovleac.
  • Rulați aluatul peste umplutură, ca la rulade. Așezați ștrudelul cu marginea liberă în jos și strângeți aluatul la capete ca să îl sigilați.
  • Crestați aluatul în 3-4 locuri cu o lamă sau un cuțit cu lama fină și bine ascuțită.
  • Presărați puțin zahăr tos deasupra, se va carameliza frumos la copt și va da o aromă deosebită.
  • Coaceți ștrudelul până se rumenește frumos deasupra. La mine a durat 35 de minute.
  • Se servește călduț, presărat cu zahăr pudră, dar e bun și când se răcește

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Strudel cu dovleac si scortisoara

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
268 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.