Ștrudel cu dovleac și scorțișoară cu aluat de foietaj cumpărat. O rețetă foarte ușoară și rapidă pentru un desert aromat și delicios, potrivit pentru o masa în familie sau de luat la pachet.
Încurajată fiind de succesul pe care ștrudelul cu mere l-a avut în familia de acasă, dar și în familia de pe blog 🙂 , am decis într-o buna zi să "investesc" ultima pungă cu dovleac ras din congelator într-un ștrudel cu dovleac și aromă intensă de scorțișoară.
Am folosit, din nou, aluat de foietaj cumpărat. Nu știu când mă voi învrednici să fac aluatul ăsta eu însămi…. Știu că nu e deloc complicat, ci necesită doar ceva răbdare și timp de așteptare, dar mereu mi se pare că nu am nici una, nici alta.
Deocamdată foietajul cumpărat, așa nesănătos cum o fi, e o soluție simplă și la îndemână, cu rezultate mulțumitoare, așa că încă mă mai folosesc de ea uneori.
Ștrudelul meu a avut o umplutură generoasă, aromată cu scorțișoară măcinată de mine din batoanele de scorțișoară. Am mai povestit eu de ce prefer să macin acasă scorțișoara, la rețeta de trigoane cu dovleac.
Ștrudelul a fost crocant la exterior și moale și cremos la interior. Un desert minunat, rapid și atât de simplu de facut! E gata în mai puțin de o oră și umple casa de arome delicioase!
Vă las mai jos un prim-plan facut chiar după ce am scos minunatul ștrudel din cuptor. Sper ca fotografia să fie suficient de convingătoare și să îl faceți și voi. Vă aștept cu impresii! 🙂
Iar dacă vreți să încercați și alte umpluturi, vă las mai jos câteva variante:
Mod de preparare ștrudel cu dovleac și scorțișoară
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 1 foaie de aluat de foietaj
- aprox. 300 g pulpă de dovleac
- o mână de miez de nucă mărunțit
- 2-3 linguri de zahăr (depinde cât de dulce este dovleacul)
- 2-3 linguri de pesmet
- 1 linguriță de scorțișoară (de preferat proaspăt măcinată pentru o aromă mai intensă)
- zahăr pudră pentru presărat deasupra
Instrucțiuni de preparare
- Dacă este cazul, lăsați aluatul să se decongeleze. La fel și dovleacul dacă l-ați avut la congelator. Scurgeți bine dovleacul dacă a lăsat lichid după decongelare, apoi adăugați pesmetul, zahăr și scorțișoară.
- Dacă dovleacul este proaspăt, curățați-l de coajă, dați-l pe răzătoare, apoi căliți-l cam 10 minute în putin ulei încins. Adăugați pesmet, zahăr și scorțișoară.
- Aprindeți cuptorul la temperatura indicată pe pachetul de foietaj (de obicei 200-210 de grade).
- Puneți foaia de aluat pe o hârtie de copt.
- Puneți dovleacul ras peste aluat, păstrând 2-3 cm liberi de jur împrejur. Presarăți miezul de nucă tocat grosier peste dovleac.
- Rulați aluatul peste umplutură, ca la rulade. Așezați ștrudelul cu marginea liberă în jos și strângeți aluatul la capete ca să îl sigilați.
- Crestați aluatul în 3-4 locuri cu o lamă sau un cuțit cu lama fină și bine ascuțită.
- Presărați puțin zahăr tos deasupra, se va carameliza frumos la copt și va da o aromă deosebită.
- Coaceți ștrudelul până se rumenește frumos deasupra. La mine a durat 35 de minute.
- Se servește călduț, presărat cu zahăr pudră, dar e bun și când se răcește
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu