Această rețetă de ștrudel cu vișine în foi subțiri de plăcintă este desertul perfect pentru o zi de vară! Este atât de ușor de făcut și grozav de bun, mai ales dacă puneți și o cupă de înghețată lângă el!
Veți iubi și voi această rețetă de ștrudel cu vișine pentru că e greu de rezistat învelișului crocant care se desface în zeci de foițe și umpluturii dulci-acrișoare și atât de aromate! În plus, se face rapid, cu foi de plăcintă cumpărate și cu puține ingrediente.
Dacă vă plac deserturile cu vișine, atunci trebuie neapărat să încercați și rețeta mea de plăcintă cu vișine și iaurt grecesc! Iar dacă puneți în cămară câteva borcane de compot de vișine, vă puteți bucura toată iarna de savoarea acestor fructe deosebite!
Mergi direct la:
Ingrediente pentru rețeta de ștrudel cu vișine
Avem nevoie de foarte puține ingrediente pentru a face cel mai bun ștrudel cu vișine și fiecare are rolul lui în reușita rețetei:
- Vișine - ferme, sănătoase, fără urme de lovire
- Foi de plăcintă - folosiți foi de plăcintă subțiri pentru a obține un înveliș crocant
- Zahăr brun - îl folosim pentru aroma lui subtilă de caramel
- Pesmet și amidon - ambele au rolul de a absorbi sucul lăsat de fructe în timpul coacerii. Pentru a păstra o culoare vie și frumoasă a umpluturii, ar fi de preferat să folosiți un pesmet alb, făcut din felii de pâine albă fără coajă.
- Unt - folosiți doar unt gras, cu 82% grăsime
- Arome - zahăr Bourbon pentru că are păstaie de vanilie naturală în compoziție și coajă rasă de lămâie
- Zahăr pudră - pentru servit
Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.
Ce puteți schimba în rețetă
Iată ce modificări puteți aduce rețetei astfel încât să se adapteze perfect preferințelor voastre:
- Vișine proaspete - cel mai bun ștrudel cu vișine va fi cel făcut vara, cu frute proaspete. Totuși, puteți folosi și vișine congelate lăsate în prealabil să se decongeleze și sa se scurgă foarte bine de siropul pe care îl lasă.
- Foi subțiri de plăcintă - desigur, nimic nu ne oprește să facem în casă foile pentru ștrudel, dar eu le prefer pe cele cumpărate (se mai numesc și phyllo), care sunt ușor de păstrat în congelator și cu are știu că obțin textura perfectă de fiecare dată. Dacă doriți, puteți folosi pentru ștrudel rețeta mea simplificată de foietaj făcut în casă.
- Zahăr brun - îl puteți înlocui cu zahăr alb sau cu un îndulcitor pudră.
- Unt - deși aroma untului face parte din farmecul acestui ștrudel cu vișine. Îl puteți înlocui cu ulei de floarea soarelui dacă țineți post.
- Arome - în funcție de gusturile voastre, puteți folosi de exemplu scorțișoară măcinată, etc.
- Pesmet - îl puteți pregăti rapid din câțiva biscuiți măcinați.
Cum se păstrează ștrudelul cu vișine
Ștrudelul cu vișine este foarte bun și a doua zi, după ce se răcește. Dacă mai rămâne, păstrați-l la temperatura camerei, nu la frigider!
Întrebări frecvente
Ce este un ștrudel?
Un ștrudel este un produs de patiserie de origine vieneză, servit adesea la desert.
Conține foi subțiri de patiserie înfășurate în jurul unei umpluturi de fructe precum: caise, vișine, mere, piersici, prune și multe altele.
Se poate congela acest ștrudel cu vișine?
Dacă doriți să îl faceți în avans sau în cantitate mai mare, ștrudelul cu vișine poate fi congelat înainte de coacere.
Pregătiți ștrudelul așa cum procedați de obicei (vezi rețeta mai jos) apoi înfășurați-l în hârtie de copt și puneți-l într-un recipient etanș cu capac sau într-o pungă de plastic.
Când doriți să îl coaceți, lăsați-l să se dezghețe peste noapte la frigider.
Alte rețete delicioase cu vișine
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ştrudel cu vişine în foi subțiri de plăcintă
Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă subțiri (400 g/12 foi)
- 900 g vişine fără sâmburi
- 200 g zahăr brun (sau alb)
- 20 g zahăr vanilat Bourbon
- coaja rasă de la o lămâie mică
- 40 g amidon de porumb
- 50 g pesmet
- 100 g unt topit și răcit (82% grăsime)
- 10 g zahăr pudră pentru servit
- opțional - înghețată
Instrucțiuni de preparare
- Puneți vișinele fără sâmburi la scurs într-o sită pentru 30 de minute. În acest fel se va elimina siropul în exces.
- După cele 30 de minute, puneți vișinele într-un castron și peste ele puneți: zahărul brun, zahărul Bourbon, coaja de lămâie, pesmetul și amidonul
- Facem 4 ștrudele și la fiecare folosim câte 3 foi de plăcintă. Ungem prima foaie cu unt topit pe toată suprafața. Peste ea, așezăm a doua foaie. O ungem de asemenea cu unt.
- Așezăm a treia foaie de plăcintă peste primele două. La un capăt punem un sfert din amestecul de vișine și pesmet pregătit la început.
- Îndoim foile de plăcintă pe laterale, apoi rulăm ștrudelul începând din capătul unde am pus umplutura.
- Rulăm strâns, ca la sarmale. Procedăm la fel și cu restul de foi și cu umplutura de vișine rămasă.
- Punem cele patru ștrudele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem bine cu unt topit.
- Dăm tava la cuptor, la 180 de grade (cuptorul să fie preîncins!) pentru 35-45 de minute sau până când ștrudelele sunt aurii și rumenite frumos.
- Cât sunt încă fierbinți, presărăm ștrudelele cu zahăr pudră.
- Opțional, serviți ștrudelul cu vișine alături de o cupă de înghețată.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Refinder
mmm super bine arata
Sarbatori Fericite ! 😉
Iuliana
Multumesc 🙂
Sarabatori fericite si tie!