Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

Publicat la 30 mai 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

2774 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 10 minute

Pufoase, bine însiropate și umplute cu frișcă naturală, aceste savarine de casă sunt exact așa cum ni le amintim din cofetăriile copilăriei. Fiecare îmbucătură e un mix perfect de aluat dospit, sirop aromat cu rom și frișcă adevărată, așa cum trebuie. Rețeta este simplă și cu ingrediente accesibile, dar mare grijă: tocmai simplitatea asta cere puțină răbdare și ingrediente de calitate pentru un rezultat de neuitat!

12 savarine așezate în tăvi

Povestea mea cu savarinele

Când eram mică, locuiam în Galați, fix lângă o cofetărie care – coincidență sau nu – se numea “Savarina”. În clasele primare, după serbările de final de an, părinții mă duceau mereu la acea cofetărie să sărbătorim premiile. Nu știu dacă savarinele erau chiar cele mai bune din lume, dar pentru un copil cuminte și cu coroniță pe cap, erau mai ceva ca un desert regal.

Deși are origini nobile – franțuzești, rafinate și cu siropuri de flori exotice – noi o știm mai simplu: cu rom, gem roșu și frișcă naturală. Dacă vreți să ieșiți din zona savarinelor fade și spongioase din comerț, încercați rețeta mea de savarine pufoase de casă. Sunt garantat mai bune și se fac cu mai mult suflet și cu atenție la ingrediente!

savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru 12 savarine pufoase
  • Mod de preparare VIDEO
  • Cum se fac savarinele cu aluat dospit – rețeta pas cu pas
  • Cum se servesc savarinele
  • Cum se păstrează savarinele proaspete și însiropate
  • Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte prăjituri ale copilăriei pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru 12 savarine pufoase

1. Ingrediente pentru aluat dospit super pufos

  • 300 g făină - folosiți făină tip 000
  • 5 g drojdie uscată - sau 17 g drojdie proaspătă
  • 30 g zahăr
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte - să fie ușor călduț
  • 40 ml ulei - de floarea soarelui
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie - sau portocală
  • 6 g sare
  • 30 g unt topit – pentru uns formele

2. Ingrediente pentru sirop

  • 1 litru apă
  • 400 g zahăr - 200 g caramelizat + 200 g în sirop
  • 2 lingurițe coajă de lămâie - puteți folosi coajă rasă, pusă la borcan
  • 40 ml rom - pentru cea mai bună aromă recomand rom Stroh 40

3. Ingrediente pentru umplut savarinele

  • 400 ml smântână pentru frișcă - cu min. 32% grăsime și să fie foarte rece, de la frigider
  • 100 g mascarpone - e opțional, dar menține frișca stabilă dacă faceți mai multe savarine și vreți să le păstrați 2-3 zile.
  • 50 g zahăr pudră
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • gem de căpșuni - sau un alt gem roșu (măceșe, zmeură, coacăze) dar să știți că și aroma gemului de caise se potrivește foarte bine cu frișca și romul

Mod de preparare VIDEO

Vedeți în videoclip cum trebuie să arate textura aluatului, cât de bine se însiropează și cum se montează savarinele pas cu pas. Ideal pentru cei care vor să vadă exact cum se face. Abonați-vă la canalul meu YouTube pentru mai multe rețete:
https://www.youtube.com/@Iuliana_BucateAromate/videos

Cum se fac savarinele cu aluat dospit – rețeta pas cu pas

Pasul 1: pregătiți aluatul

pregatire si dospire aluat pentru savarine

1.Într-un vas combinați ouăle cu zahărul, sarea, coaja de citrice și laptele călduț. Turnați amestecul peste făina amestecată cu drojdia uscată și începeți să frământați, cu paleta pentru creme, nu cu cârligul, turnând uleiul în fir subțire până este încorporat. Frământați 5-7 minute la robot sau 10-12 minute la mână ca să dezvoltați glutenul, dar aluatul va rămâne moale și lipicios.

2. Mutați aluatul într-un castron uns cu ulei, îl acoperiți cu o folie de plastic și îl lăsați să dospească până își dublează volumul (~60-75 minute). Dacă vă grăbiți, puteți dospi aluatul în cuptor ca să salvați timp.

Pasul 2: umpleți formele de savarine

forme de savarine umplute pe ¾ cu aluat dospit

3. Ungeți formele de savarine cu unt topit și le umpleți pe ¾ cu aluat cu mâinile unse cu ulei sau folosind o lingură de înghețată.

4. Lăsați aluatul să mai crească în forme, acoperit cu un șervet, timp de 45-60 de minute sau până când depășește marginile formelor.

Pasul 3: coacere și răcire

coacere și răcire gogoși pentru savarine

5. Încălziți cuptorul la 200 de grade (căldură sus/jos fără ventilație) și imediat ce băgați tava în cuptor, reduceți temperatura la 180 de grade. Coaceți gogoșile timp de 25-30 de minute până când sunt rumenite frumos.

6. După ce sunt coapte, scoateți gogoșile pentru savarine din forme (ies ușor dacă formele au fost unse bine) și lăsați-le să se răcească pe un grătar.

Pasul 4: pregătiți siropul și însiropați savarinele

pregatire sirop aomat cu zahar ars si coji de citrice

7. Într-o oală puneți la încălzit 1 litru de apă, jumătate din cantitatea de zahăr (200 grame) și cojile de citrice.

8. Într-o crăticioară mai mică puneți restul de zahăr și lăsați-l la foc mediu-mic până topește și se caramelizează frumos, fără să ajungă să fumege pentru că devine amar!

cum se insiropeaza savarinele cu sirop aromat cu rom

9. Turnați siropul fierbinte peste zahărul caramelizat. La început zahărul se va întări, lăsați-l la foc mic până se dizolvă complet. După ce se răcorește puțin, adăugati romul.

10. Scufundați gogoșile în siropul aromat, câte 3-4 odată, cum vă încap. Lăsați-le 2-3 minute să se însiropeze foarte bine, apoi lăsați-le să se răcească într-o tavă.

Pasul 5: umpleți savarinele cu frișcă

taiere si pregatire savarine pentru umplere

11. La fiecare savarină tăiați câte un capac cam la ¾ din înălțime. Îl puteți tăia de tot sau parțial. Puneți câte o lingură de gem roșu pe fiecare capac. 

12. Bateți smântâna rece până se întărește puțin, apoi adăugați zahărul pudră și mixati din nou până devine fermă. Încorporați mascarpone și vanilia.

cum se umplu savarinele cu frisca naturala amestecata cu mascarpone

13. Puneți crema de frișcă cu mascarpone într-un poș cu dui stelat și umpleți fiecare savarină cu cât de multă cremă încape.

Cum se servesc savarinele

Savarinele se servesc reci, după ce au stat câteva ore la frigider ca să se întrepătrundă aromele. Sunt perfecte ca desert de duminică în familie, dar și ca o surpriză elegantă pentru musafiri.

Dacă vrei o prezentare mai elegantă, poți monta savarinele în cupe de înghețată – acolo încape și puțin sirop suplimentar, pentru extra savoare. Arată spectaculos, sunt ușor de servit și fiecare invitat va primi o porție perfectă, cu tot ce trebuie.

savarină pufoasă cu frișcă naturală servită la cupă

Cum se păstrează savarinele proaspete și însiropate

Savarinele sunt cele mai gustoase în primele 24-48 de ore după asamblare, când aluatul e încă pufos, iar frișca își păstrează textura aerată. Păstrează-le la frigider, într-un vas acoperit sau într-o tavă acoperită cu folie alimentară, pentru a nu se usca. Dacă îți rămâne sirop, toarnă-l în tavă – va menține prăjiturile hidratate și parfumate.

Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei

  • Nu adăugați mai multă făină, chiar dacă vi se pare moale aluatul.
  • Dacă aluatul e greu de porționat, folosiți o lingură de înghețată unsă cu ulei.
  • Aluatul crește foarte mult în cuptor, nu umpleți formele!
  • Nu adăugați romul în siropul fierbinte – aroma se evaporă!
  • Mie mi-au ieșit 13 savarine, dar în funcție de forme și de cum le umpleți puteți obține 12-14 bucăți.
  • Dacă gogoșile sunt bombate în partea de sus, dați-le puțin pe răzătoare ca să le îndreptați. Astfel savarinele vor avea stabilitate.
  • Gogoșile se însiropază bine doar dacă sunt complet răcite.
  • Nu vă grăbiți cu însiropatul – dați-le timp să absoarbă siropul. E partea cea mai importantă.
  • Dacă mai rămâne sirop, strecurați-l și păstrați-l deoparte pentru a-l adăuga în tava în care păstrați savarinele la frigider.
  • Frișca trebuie să fie rece, de la frigider! Altfel nu se bate bine.
  • Puteți congela gogoșile înainte de însiropare pentru a le folosi mai târziu.

Întrebări frecvente

Ce fac dacă nu am forme speciale de savarine?

Poți folosi forme de brioșe sau ramekine din ceramică. Important este să le ungi bine și să nu le umpli complet – aluatul trebuie să aibă loc să crească.

Pot folosi alt alcool în loc de rom?

Da, ar merge bine un lichior de portocale sau un coniac bun.

Pot folosi făină normală, tip 650?

Da, dar rezultatul va fi ușor mai dens.

Pot folosi frișcă vegetală?

Tehnic, da, dar nu vă recomand, gustul nu se compară.

Pot folosi aluat de cozonac pentru savarine?

Nu recomand. Aluatul de savarine trebuie să fie mult mai moale și mai aerat decât cel de cozonac, pentru a se însiropa corect. Cozonacul e prea dens și va absorbi siropul greu.

Cu ce pot înlocui romul dacă fac savarine pentru copii?

Poți folosi esență de rom de calitate sau extract natural de vanilie. Totuși, un rom aromat bun (în cantitate mică) nu dăunează – alcoolul se evaporă, rămâne doar aroma.

Alte prăjituri ale copilăriei pe care să le încercați

  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • Înghețata Casata
    Înghețata casata ca pe vremuri. Sau un tort de înghețată în 3 culori.
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prăjitură Siret
    Prăjitura Siret cum numai la Galaţi o găseşti

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

savarină pufoasă cu frișcă naturală servită la cupă

Savarine pufoase cu frișcă naturală și sirop aromat – rețetă clasică de cofetărie, pas cu pas

Savarine de casă pufoase și însiropate, cu frișcă naturală și gem. Rețeta clasică prezentată pas cu pas. Gustul copilăriei, făcut acasă!
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
răcire: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 45 minutes minutes
Număr de porții: 12 -13 savarine
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA
forme savarine
pos silicon
pos silicon

Ingrediente
 

aluat pufos de savarine (gogoșile)

  • 300 g făină tip 000
  • 5 g drojdie uscată instant
  • 30 g zahăr
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte cu 3.5% grăsime (puțin călduț)
  • 40 ml ulei
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie sau portocală
  • 6 g sare
  • 30 g unt topit sau ulei (pentru uns formele)

pentru sirop

  • 1 litru de apă
  • 400 g zahăr (200+200)
  • 2 lingurițe coajă de lămâie sau portocală
  • 40 ml rom Stroh 40 (sau esență de rom)

umplutură și decor

  • 400 ml smântână pentru frișcă cu min. 32% grăsime
  • 100 g mascarpone (opțional, dar vă recomand să îl folosiți)
  • 50 g zahăr pudră
  • 2 lingurițe extract sau pastă de vanilie
  • gem acrișor, de preferat de culoare roșie

Instrucțiuni de preparare
 

pregătiți aluatul

  • Într-un vas combinați ouăle cu zahărul, sarea, coaja de citrice și laptele călduț. Turnați amestecul peste făina amestecată cu drojdia uscată și începeți să frământați, cu paleta pentru creme, nu cu cârligul, turnând uleiul în fir subțire până este încorporat. Frământați 5-7 minute la robot sau 10-12 minute la mână ca să dezvoltați glutenul, dar aluatul va rămâne moale și lipicios.
    pregatire si dospire aluat pentru savarine
  • Mutați aluatul într-un castron uns cu ulei, îl acoperiți cu o folie de plastic și îl lăsați să dospească până își dublează volumul (~60-75 minute). Dacă vă grăbiți, puteți dospi aluatul în cuptor ca să salvați timp.

umpleți formele de savarine

  • Ungeți formele de savarine cu unt topit și le umpleți pe ¾ cu aluat cu mâinile unse cu ulei sau folosind o lingură de înghețată.
    forme de savarine umplute pe ¾ cu aluat dospit
  • Lăsați aluatul să mai crească în forme, acoperit cu un șervet, timp de 45-60 de minute sau până când depășește marginile formelor.

coacere și răcire

  • Încălziți cuptorul la 200 de grade (căldură sus/jos fără ventilație) și imediat ce băgați tava în cuptor, reduceți temperatura la 180 de grade. Coaceți gogoșile timp de 25-30 de minute până când sunt rumenite frumos.
    coacere și răcire gogoși pentru savarine
  • După ce sunt coapte, scoateți gogoșile pentru savarine din forme (ies ușor dacă formele au fost unse bine) și lăsați-le să se răcească pe un grătar.

pregătirea siropului

  • Într-o oală puneți la încălzit 1 litru de apă, jumătate din cantitatea de zahăr (200 grame) și cojile de citrice.
    pregatire sirop aomat cu zahar ars si coji de citrice
  • Într-o crăticioară mai mică puneți restul de zahăr și lăsați-l la foc mediu-mic până topește și se caramelizează frumos, fără să ajungă să fumege pentru că devine amar!
  • Turnați siropul fierbinte peste zahărul caramelizat. La început zahărul se va întări, lăsați-l la foc mic până se dizolvă complet. După ce se răcorește puțin, adăugati romul.
    cum se insiropeaza savarinele cu sirop aromat cu rom
  • Scufundați gogoșile în siropul aromat, câte 3-4 odată, cum vă încap. Lăsați-le 2-3 minute să se însiropeze foarte bine, apoi lăsați-le să se răcească într-o tavă.

cum se montează savarinele

  • La fiecare savarină tăiați câte un capac cam la ¾ din înălțime. Îl puteți tăia de tot sau parțial. Puneți câte o lingură de gem roșu pe fiecare capac. 
    taiere si pregatire savarine pentru umplere
  • Bateți smântâna rece până se întărește puțin, apoi adăugați zahărul pudră și mixati din nou până devine fermă. Încorporați mascarpone și vanilia.
  • Puneți crema de frișcă cu mascarpone într-un poș cu dui stelat și umpleți fiecare savarină cu cât de multă cremă încape.
    cum se umplu savarinele cu frisca naturala amestecata cu mascarpone

Bine de știut:

  • Nu adăugați mai multă făină, chiar dacă vi se pare moale aluatul.
  • Dacă aluatul e greu de porționat, folosiți o lingură de înghețată unsă cu ulei.
  • Aluatul crește foarte mult în cuptor, nu umpleți formele!
  • Nu adăugați romul în siropul fierbinte – aroma se evaporă!
  • Mie mi-au ieșit 13 savarine, dar în funcție de forme și de cum le umpleți puteți obține 12-14 bucăți.
  • Dacă gogoșile sunt bombate în partea de sus, dați-le puțin pe răzătoare ca să le îndreptați. Astfel savarinele vor avea stabilitate.
  • Gogoșile se însiropază bine doar dacă sunt complet răcite.
  • Nu vă grăbiți cu însiropatul – dați-le timp să absoarbă siropul. E partea cea mai importantă.
  • Dacă mai rămâne sirop, strecurați-l și păstrați-l deoparte pentru a-l adăuga în tava în care păstrați savarinele la frigider.
  • Frișca trebuie să fie rece, de la frigider! Altfel nu se bate bine.
Valori nutriționale
Savarine pufoase cu frișcă naturală și sirop aromat – rețetă clasică de cofetărie, pas cu pas
Valori per porție
Calorii
451
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
21
g
32
%
Colesterol
 
75
mg
25
%
Carbohidrați
 
60
g
20
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
42
g
47
%
Proteine
 
6
g
12
%
Vitamina A
 
671
IU
13
%
Calciu
 
58
mg
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
2774 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x