Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure, un desert sau un mic dejun lejer, delicios și hrănitor atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari 🙂
Vara și-a intrat de-a binelea în drepturi cu toată abundența ei de fructe și legume. La fel de mare este abundența și în congelatorul meu 😀 Nu știu cum de anul acesta nu am reușit să consumăm toate vegetalele pe care le-am pus acolo.
Zilele trecute am găsit în congelator ultima punguță cu fructe de pădure. Pusesem câteva punguțe cu fructe de pădure amestecate: zmeură, afine, coacăze roșii, tocmai cu gândul de a le folosi la micul dejun sau pentru a decora vesel vreun desert.
Vă las mai încă o idee de mic dejun cu quinoa și fructe diverse, poate veți dori să o încercați și pe aceasta.
Am înveselit cu fructele găsite în congelator o budincă de orez pentru micul dejun de week-end. În timpul săptămânii nu prea e timp de astfel de răsfățuri matinale, dar în week-end îmi place să îmi încep diminețile frumos și colorat.
Budinca de orez e tot ce poate fi mai simplu și mai bun pe lume. Doar o făină de orez care se umflă în laptele fierbinte. Sunt convinsă că multe dintre voi ați pregătit așa ceva pentru copii. Simplu, bun și hrănitor.
Eu am folosit lapte de cocos, dar la fel de bine puteți folosi orice fel de lapte vegetal sau animal doriți.
Mod de preparare budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Budincă de orez cu lapte de cocos și fructe de pădure
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 400 ml lapte de cocos
- 3-4 linguri rase făină de orez
- zahăr, miere de albine, sirop de arțar, etc., după gust
- 2 linguri fulgi mari de cocos
- coajă rasă de lămâie, opțional, după gust
- fructe de pădure proaspete sau congelate
Instrucțiuni de preparare
- Puneți laptele de cocos la fiert și turnați făina de orez în ploaie. Adăugați 3 sau 4 linguri de făină de orez, după cât de închegată vreți să fie budinca. Eu am vrut-o mai lejeră, am pus doar 3 linguri.
- Amestecați și lăsați budinca să fiarbă la foc mic, până se îngroașă. Dați deoparte și lăsați budinca să se răcorească puțin.
- Îndulciți budinca după gust, cu ce îndulcitor folosiți de obicei. Eu am pus cam 2 lingurițe de miere de albine. Dacă folosiți zahăr, îl puteți pune direct în lapte atunci când îl puneți la fiert.
- Opțional, puteți rumeni puțin în tigaie fulgii mari de cocos pentru a le intensifica aroma.
- Turnați budinca de orez în boluri, decorați cu fructele de pădure și cu fulgii de cocos și serviți. Este la fel de bună și după ce se răcește.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu