• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Torturi

    Tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure

    Publicat la 25 august 2017 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Azi avem la desert un tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure. Un desert simplu și răcoros, foarte potrivit pentru o zi de vară.

    Am vrut ca la acest tort să reduc totul la minim: manopera, ingredientele și pe cât posibil și caloriile 😉 să fie un desert de vară pentru care să nu stau mult în bucătărie. Aşa că tortul ăsta chiar e cel mai ușor cu putință! Si de făcut, dar și de mâncat.

    Are blat aerat din pandișpan simplu, fără alte grăsimi, frișcă naturală aromată cu vanilie tot naturală (bineînțeles, cum altfel?) și muuuulte fructe de pădure. Si când zic multe, păi să știți că sunt vreo 600 de grame în tortul ăsta! Am pus din belșug, de toate felurile, să fie acolo, că peste puțin timp nu le vom mai avea în stare proaspătă și o să ne fie dor de ele!

    tort usor cu frisca naturala si multe fructe de padure

    Mod de preparare tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure

    Rețeta e foarte asemănătoare cu cea a tortului cu multă frișcă și piersici din compot pe care am postat-o cu câteva luni în urmă, când era alt anotimp, iar la putere erau compoturile din cămară și nu fructele proaspete.

    Deși am scris destul de detaliat rețeta mai jos, în formatul pe care îl puteți tipări, dacă sunteți începători într-ale bucătărelilor și aveți nevoie de explicații mai ample, le gasiti pe blog pentru fiecare componenta în parte:

    • pentru blat găsiți aici: blat de tort din pandișpan
    • pentru umplutura din frișcă naturală găsiți aici: cum se face frișca din smântână - rețeta pas cu pas

    tort usor cu frisca naturala si multe fructe de padure

    tort usor cu frisca naturala si multe fructe de padure

    Tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure

    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes
    Gătire: 40 minutes
    Timp total: 1 hour
    Număr de porții: 8 -10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    blatul -pentru o tavă de 26 cm

    • 5 ouă
    • 5 linguri de zahăr
    • 5 linguri de făină
    • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
    • un praf de sare

    umplutura şi decor

    • 600 ml de smântână pentru frişcă (recomand La Dorna cu 35% grăsime)
    • 90 g zahăr pudră
    • un vârf de linguriţă pudră de vanilie (ca aceasta de la Vegis])
    • 150 g afine
    • 150 g mure
    • 150 g zmeură
    • 150 g căpşuni

    Instrucțiuni de preparare
     

    blatul

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 26 cm.
    • Bateţi spumă albuşurile cu un praf de sare până când nu mai cad de pe teluri.
    • Adăugaţi zahărul şi bateţi albuşurile până se întăresc din nou, devin lucioase, iar zahărul este complet dizolvat.
    • Încoporaţi gălbenuşurile pe rând, apoi făina cernută și coaja rasă de lămâie.
    • Coaceți blatul timp de 30-40 de minute sau până când începe să se rumenească și devine elastic. Faceți testul cu scobitoarea sa fiți siguri ca este bine copt.
    • Lăsaţi blatul să se răcească complet, apoi tăiaţi-l în 2 straturi egale.

    umplutura şi asamblarea tortului

    • Bateţi smântâna împreună cu zahărul pudră și vanilia până obţineţi o frişcă cremoasă, dar fermă, care nu cade de pe teluri.
    • Aşezaţi jumătate de blat pe un platou şi puneţi peste el jumătate din cantitatea de frişcă. Peste frişcă presărați jumătate din cantitatea de fructe presând ușor ca să intre în stratul de frișcă.
    • Doar căpșunile și murele ar trebui tăiate cubulețe sau felii, pentru că sunt mai mari și cel putin la interior nu le putem pune întregi.
    • Aşezaţi al doilea blat peste stratul de frişcă şi fructe.
    • Decoraţi cu restul de frișcă și fructele rămase. Pentru un aspect mai frumos, puteți lăsa murele și căpșunile întregi.
    • Păstrați tortul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    tort usor cu frisca naturala si multe fructe de padure

    Poftă bună la tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure!

    Din aceeași categorie

    • Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • 30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!
    • Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Mada

      octombrie 31, 2021 at 6:49 pm

      Pentru blat nu se foloseste deloc praf de copt?
      Multumesc

      Răspunde
      • Iuliana

        noiembrie 01, 2021 at 7:24 am

        Nu. Blatul e un pandișpan clasic, fără praf de copt.

        Răspunde
    2. Ioana

      decembrie 11, 2020 at 11:33 pm

      Buna. Am facut tortul si singura mea problema este ca blatul este f uscat sec. Am incercat sa l insiropez dar nu am fost f incantata. Daca se poate sa imi recomandati ceva v as ramane indatorata. Multumesc anricipat. Altfel tortul e f bun si sanatos:)

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 12, 2020 at 7:36 am

        Blatul e un pandișpan, e firesc să fie uscat. Dar dacă lăsați tortul măcar 4 ore la rece înainte de servire, pandișpanul se va înmuia suficient în contact cu frișca naturală.
        Desigur că se poate însiropa, dar nu folosiți prea mult sirop. Pandișpanul e foarte aerat, ca un burete. Însiropat în exces își pierde ținuta.

        Răspunde
    3. LAURA C.

      august 25, 2017 at 3:06 pm

      E spectaculos!

      Răspunde
      • Iuliana

        august 25, 2017 at 3:51 pm

        Multumesc Laura! Asta cred ca e cuvantul potrivit 🙂 ca de simplu, e super-simplu.

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.