Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Torturi

Tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure

212 shares
Mergi la rețetă

Când vine vara, nimic nu se compară cu un tort răcoros, plin de frişcă naturală și multe fructe de pădure proaspete. Acest tort este perfect pentru orice ocazie specială sau pentru o după-amiază liniștită în familie. Cu un blat pufos și frișcă bătută de casă, garantat veți impresiona pe toată lumea.

tort usor cu frisca naturala si multe fructe de padure

Am vrut ca la acest tort să reduc totul la minim: manopera, ingredientele și pe cât posibil și caloriile, să fie un desert de vară pentru care să nu stai mult în bucătărie. Aşa că tortul ăsta chiar e cel mai ușor cu putință! Si de făcut, dar și de mâncat.

Rețeta e foarte asemănătoare cu cea a tortului cu multă frișcă și piersici din compot. Dacă nu e vară si belșug de fructe proaspete, cele din compot sunt o alegere perfectă!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Mod de preparare tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete ușoare de torturi cu fructe
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
  • Poftă bună la tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure!

Ingrediente

pentru blatul de pandișpan

  • 5 ouă
  • 120 g zahăr tos
  • 125 g făină tip 000
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare

Umplutura și decor

  • 600 ml de smântână pentru frişcă (cu 35% grăsime )
  • 90 g zahăr pudră
  • un vârf de linguriţă pudră de vanilie
  • 150 g afine
  • 150 g mure
  • 150 g zmeură
  • 150 g căpşuni

    Mod de preparare tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure

    Deși am scris destul de detaliat rețeta mai jos, în formatul pe care îl puteți tipări, dacă sunteți începători într-ale bucătărelilor și aveți nevoie de explicații mai ample, le gasiti pe blog pentru fiecare componenta în parte:

    • pentru blat găsiți aici: blat de tort din pandișpan
    • pentru umplutura din frișcă naturală găsiți aici: cum se face frișca din smântână - rețeta pas cu pas

    Prepararea blatului de pandișpan

    1. Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 26 cm.
    2. Bateţi spumă albuşurile cu un praf de sare până când nu mai cad de pe teluri.
    3. Adăugaţi zahărul şi bateţi albuşurile până se întăresc din nou, devin lucioase, iar zahărul este complet dizolvat.
    4. Adăugați uleiul, coaja rasă de lămâie și gălbenuşurile, mixând foarte scurt, la viteză mică.
    5. Încorporați apoi făina cernută, amestecând ușor cu o spatulă sau cu un tel, nu cu mixerul.
    6. Turnați blatul în tavă, nicvelați și coaceți timp de 30-40 de minute sau până când începe să se rumenească și devine elastic. Faceți testul cu scobitoarea sa fiți siguri ca este bine copt.
    7. Scoateți blatul din forma de copt și lăsaţi-l să se răcească complet, apoi tăiaţi-l în 2 straturi egale.

    Umplutura și asamblarea tortului

    1. Mixați smântâna împreună cu zahărul pudră și vanilia până obţineţi o frişcă cremoasă, dar fermă, care nu cade de pe teluri. Nu mixați prea mult ca să nu se separe zerul!
    2. Aşezaţi jumătate de blat pe un platou şi puneţi peste el jumătate din cantitatea de frişcă. Peste frişcă presărați jumătate din cantitatea de fructe presând ușor ca să intre în stratul de frișcă.
    3. Doar căpșunile și murele ar trebui tăiate cubulețe sau felii, pentru că sunt mai mari și cel putin la interior nu le putem pune întregi.
    4. Aşezaţi al doilea blat peste stratul de frişcă şi fructe.
    5. Decoraţi cu restul de frișcă și fructele rămase. Pentru un aspect mai frumos, aici puteți lăsa murele și căpșunile întregi.
    6. Păstrați tortul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
    tort usor cu frisca naturala si multe fructe de padure

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Aveți nevoie să adaptați rețeta? Iată câteva sugestii:

    • În loc de zahăr, puteți folosi un îndulcitor natural precum stevia sau eritritol.
    • Dacă nu aveți coajă de lămâie, puteți folosi coajă de portocală pentru un gust diferit.
    • Pudra de vanilie se poate înlocui cu extract natural de vanilie.
    • Puteți folosi și alte fructe de sezon: cireșe, caise, piersici, boabe de struguri, etc.

    Cum se păstrează

    Tortul se păstrează la frigider, acoperit, până la 3 zile.

    Nu vă recomand să îl congelați deoarece frișca nu își păstrează consistența!

    Dar dacă doriți să îl pregătiți dinainte pentru o sărbătoare sau pentru o zi în care aveți musafiri, puteți coace blatul și să îl păstrați la congelator până la 3 luni. Când doriți să montați tortul, lăsați blatul să se dezghețe lent, la temperatura camerei, apoi îl umpleți cu frișcă și fructe.

    Sfaturi pentru reușita rețetei

    • Asigurați-vă că bolul și telurile sunt complet uscate înainte de a bate albușurile.
    • Folosiți smântâna foarte rece pentru a obține o frișcă fermă.
    • Nu deschideți cuptorul în primele 20 de minute de coacere pentru a preveni prăbușirea blatului.
    • Blatul va mai trage umiditate din frișcă în timp ce stă la frigider. Nu are nevoie de însiropare!
    • Dacă totuși vreți să adăugați o aromă în blat, însiropați-l foarte puțin, folosind o pensulă de patiserie, nu turnați cu lingurița! Dacă îl umeziți excesiv, blatul se va rupe.
    • Așezați fructele de pădure pe tort înainte de servire, după ce tortul a stat câteva ore la frigider. În acest fel sucurile scurse din fructe nu vor păta stratul de frișcă de deasupra.
    • Decorați tortul începând cu fructele mai mari, apoi adăugați fructele mai mici pentru o prezentare frumoasă.

    Întrebări frecvente

    Pot folosi alte fructe în loc de cele menționate?

    Da, puteți folosi orice fructe de pădure sau chiar fructe tropicale, cum ar fi mango sau kiwi.

    Blatul meu nu a crescut suficient, ce am greșit?

    Asigurați-vă că albușurile sunt bătute suficient de tare și că nu deschideți cuptorul în primele 20 de minute de coacere.

    Pot face tortul cu o zi înainte?

    Da, tortul este chiar mai bun a doua zi, după ce aromele au avut timp să se întrepătrundă.

    Cum fac să nu se lase frișca?

    Folosiți smântână cu un conținut ridicat de grăsime și bateți-o foarte bine până devine fermă.

    Alte rețete ușoare de torturi cu fructe

    Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

    • Tort cu cremă de mango
      Tort cu cremă de mango și frișcă naturală
    • Tort cu ciocolată albă şi vişine
      Tort cu ciocolată albă şi vişine
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    tort usor cu frisca naturala si multe fructe de padure

    Tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure

    Tort ușor cu frișcă naturală și multe fructe de pădure, perfect pentru vară. Descoperă rețeta simplă și delicioasă, ideală pentru orice ocazie.
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 40 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour
    Număr de porții: 10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    spatulă
    forma tarta 26 cm
    formă pt. tartă 26 cm

    Ingrediente
     

    blatul -pentru o tavă de 26 cm

    • 5 ouă
    • 120 g zahăr tos
    • 125 g făină tip 000
    • 2 linguri ulei
    • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
    • un praf de sare

    umplutura şi decor

    • 600 ml de smântână pentru frişcă (cu 35% grăsime)
    • 90 g zahăr pudră
    • un vârf de linguriţă pudră de vanilie
    • 150 g afine
    • 150 g mure
    • 150 g zmeură
    • 150 g căpşuni

    Instrucțiuni de preparare
     

    blatul

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 26 cm.
    • Bateţi spumă albuşurile cu un praf de sare până când nu mai cad de pe teluri.
    • Adăugaţi zahărul şi bateţi albuşurile până se întăresc din nou, devin lucioase, iar zahărul este complet dizolvat.
    • Adăugați uleiul, coaja rasă de lămâie și gălbenuşurile, mixând foarte scurt, la viteză mică.
    • Încorporați apoi făina cernută, amestecând ușor cu o spatulă sau cu un tel, nu cu mixerul.
    • Turnați blatul în tavă, nicvelați și coaceți timp de 30-40 de minute sau până când începe să se rumenească și devine elastic. Faceți testul cu scobitoarea sa fiți siguri ca este bine copt.
    • Scoateți blatul din forma de copt și lăsaţi-l să se răcească complet, apoi tăiaţi-l în 2 straturi egale.

    umplutura şi asamblarea tortului

    • Mixați smântâna împreună cu zahărul pudră și vanilia până obţineţi o frişcă cremoasă, dar fermă, care nu cade de pe teluri. Nu mixați prea mult ca să nu se separe zerul!
    • Aşezaţi jumătate de blat pe un platou şi puneţi peste el jumătate din cantitatea de frişcă. Peste frişcă presărați jumătate din cantitatea de fructe presând ușor ca să intre în stratul de frișcă.
    • Doar căpșunile și murele ar trebui tăiate cubulețe sau felii, pentru că sunt mai mari și cel putin la interior nu le putem pune întregi.
    • Aşezaţi al doilea blat peste stratul de frişcă şi fructe.
    • Decoraţi cu restul de frișcă și fructele rămase. Pentru un aspect mai frumos, aici puteți lăsa murele și căpșunile întregi.
    • Păstrați tortul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.

    Bine de știut:

    • Asigurați-vă că bolul și telurile sunt complet uscate înainte de a bate albușurile.
    • Folosiți smântâna foarte rece pentru a obține o frișcă fermă.
    • Nu deschideți cuptorul în primele 20 de minute de coacere pentru a preveni prăbușirea blatului.
    • Blatul va mai trage umiditate din frișcă în timp ce stă la frigider. Nu are nevoie de însiropare!
    • Dacă totuși vreți să adăugați o aromă în blat, însiropați-l foarte puțin, folosind o pensulă de patiserie, nu turnați cu lingurița! Dacă îl umeziți excesiv, blatul se va rupe.
    • Așezați fructele de pădure pe tort înainte de servire, după ce tortul a stat câteva ore la frigider. În acest fel sucurile scurse din fructe nu vor păta stratul de frișcă de deasupra.
    • Decorați tortul începând cu fructele mai mari, apoi adăugați fructele mai mici pentru o prezentare frumoasă.
    Valori nutriționale
    Tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure
    Valori per porție
    Calorii
    435
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    25
    g
    38
    %
    Colesterol
     
    150
    mg
    50
    %
    Carbohidrați
     
    50
    g
    17
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    39
    g
    43
    %
    Proteine
     
    6
    g
    12
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
    Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
    tort usor cu frisca naturala si multe fructe de padure

    Poftă bună la tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure!

    👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

    Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

    🍪 Abonează-te aici

    Din aceeași categorie

    • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
      Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
    • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
      Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
    • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
      Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
    • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
      Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
    212 shares

    Comentarii

    1. Mada a zis

      octombrie 31, 2021 at 6:49 pm

      Pentru blat nu se foloseste deloc praf de copt?
      Multumesc

      Răspunde
      • Iuliana a zis

        noiembrie 01, 2021 at 7:24 am

        Nu. Blatul e un pandișpan clasic, fără praf de copt.

        Răspunde
    2. Ioana a zis

      decembrie 11, 2020 at 11:33 pm

      Buna. Am facut tortul si singura mea problema este ca blatul este f uscat sec. Am incercat sa l insiropez dar nu am fost f incantata. Daca se poate sa imi recomandati ceva v as ramane indatorata. Multumesc anricipat. Altfel tortul e f bun si sanatos:)

      Răspunde
      • Iuliana a zis

        decembrie 12, 2020 at 7:36 am

        Blatul e un pandișpan, e firesc să fie uscat. Dar dacă lăsați tortul măcar 4 ore la rece înainte de servire, pandișpanul se va înmuia suficient în contact cu frișca naturală.
        Desigur că se poate însiropa, dar nu folosiți prea mult sirop. Pandișpanul e foarte aerat, ca un burete. Însiropat în exces își pierde ținuta.

        Răspunde
    3. LAURA C. a zis

      august 25, 2017 at 3:06 pm

      E spectaculos!

      Răspunde
      • Iuliana a zis

        august 25, 2017 at 3:51 pm

        Multumesc Laura! Asta cred ca e cuvantul potrivit 🙂 ca de simplu, e super-simplu.

        Răspunde
    5 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    iuliana sbirnea

    Bună, eu sunt Iuliana!

    Mă bucur că ești aici!

    Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

    Despre mine și povestea blogului

    📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

    Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

    Abonează-te aici 🍪

    Rețete noi

    • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
      Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
    • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
      Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
    • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
      Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
    • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
      Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

    Populare acum

    • Reteta tiramisu rapid fara oua
      Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
    • gem de căpşuni
      Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
    • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
      Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
    • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
      Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

    • Rețete cu căpșuni
    • Rețete cu vișine sau cireșe
    • Rețete cu caise
    • Rețete cu dovlecei
    • Salate

    • Paste
    • Rețete cu pește și fructe de mare
    • Conserve
    • Rețete fără carne

    VEZI TOATE CATEGORIILE

    Rețete de tort pentru orice sărbătoare

    • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
      Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
    • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort cu spuma de capsuni
      Tort cu spumă de căpşuni
    ALTE REȚETE DE TORT

    Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

    • clafoutis cu capsuni
      Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
    • prajitura cu visine
      Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
    • prajitura cu iaurt si fructe
      Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
    • Pandispan cu caise si cirese
      Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Rețete actualizate

    • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
      Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
    • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
      Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
    • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
      Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
    • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
      Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

    Articole utile

    • 30 de retete de vara
      30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
      Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Despre
    • Colaborări
    • Contact
    • FAQ
    • Rețete
    • Articole
    • Blog
    • Newsletter

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

    Politica cookies

    Politica de confidențialitate

    Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.