Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Publicat la 20 septembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

754 shares
Mergi la rețetă

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator. Cea mai simplă metodă de conservare a ardeiului gras pentru iarnă. Ardeii congelați își păstrează perfect forma și gustul.

Nici nu mă gândeam să fac o postare pe blog despre cum pun eu ardeii la congelator pentru iarnă. Mi se părea o metodă de conservare atât de simplă, încât nu credeam că ar fi de interes pentru cineva.

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Aflată la o discuție între fete, am ajuns inevitabil și la subiectul bucătăreli. Am pomenit eu, printre alte conserve care nu-mi lipsesc din cămară (le aflați cu un click pe fotografia de mai jos), despre ardeii puși la congelator special pentru a face ardei umpluți cu carne tocată (vezi rețeta aici) sau ardei umpluți cu orez și legume, în varianta de post. Atunci au sărit pe mine: "și cum îi pui, le scoți cotorul? și cum se păstrează? și nu ocupă mult loc? dar nu-i opărești?"

10 retete pentru iarna
Click pe poză pentru a vedea cele 10 rețete care nu îmi lipsesc din cămară!

Wow, atâtea întrebări! Atunci mi-am dat seama că și lucrurile simple au chichițele lor și că o postare cu acest subiect este, totuși de folos.

Ce fel de ardei putem congela?

Am congelat de-a lungul anilor ardei de toate felurile: ardei grași, ardei kapia și gogoșari. Toți s-au păstrat la fel de bine și au fost la fel de gustoși și după ce i-am gătit. Așa că alegeți ce fel de ardei vă plac. Mai puteți face pungi mixte, după cum știți că vă de sunt obiceiurile de consum. De exemplu puteți pune aceeași pungă 2 ardei grași și 2 gogoșari.

Dacă aveți loc în congelator sau în lada frigorifică, puteți pune și pungi mai mari, cu 10-12 ardei din care să scoateți la nevoie, doar atâția câți vreți să gătiți.

Ardei gras pentru umplut

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Se scot cotoarele ardeilor și toate semințele, cu grijă, să nu îi rupem, apoi se spală atât la exterior cât și la interior. Lăsați-i să se usuce puțin sau, dacă vă grăbiți, îi puteți șterge cu un prosop de hârtie. Dacă rămân cu apă pe ei, vor face mici blocuri de gheață și vor fi mai greu de separat când îi scoatem să îi umplem.

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Acum câțiva ani obișnuiam ca înainte să îi pun la congelator, să opăresc ardeii timp de 4-5 minute în apă cu sare. Îi lăsam să se răcească și să se usuce și abia apoi îi puneam în pungi.

Nu am văzut nici un beneficiu în acțiunea asta, ba dimpotrivă. Ardeii se înmuiau și dacă se întâmpla să nu fiu atentă și îi lăsam doar un minut în plus în apă fierbinte, nu își mai păstrau așa de bine forma. Odată puși în congelator se deformau și mai tare. Am hotărât să nu îi mai opăresc și pentru mine e mai simplu și mai bine așa.

Puneți ardeii unul într-altul, dar fără să îi forțați. Ei trebuie să stea liber pentru că sunt foarte fragezi și ar fi păcat să crape și să nu îi mai puteți folosi.

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Ce pungi folosim pentru congelat

Am primit de câteva ori întrebarea asta la alte postări, așa că paragraful ăsta e pentru cei care chiar nu știu ce să aleagă din multitudinea de cutii de pe rafturi.

Folosiți pungi groase, din cele speciale pentru congelator care păstrează bine alimentele și nu lasă mirosul să treacă de la unele la altele. Nu folosiți pungi subțiri, acelea sunt pungi pentru sandvișuri și nu sunt potrivite pentru congelator. Se rup foarte repede și permit trecerea mirosurilor.

Pungi pentru congelator găsiți în orice magazin. Trebuie să scrie pe ele chiar așa: "pungi pentru congelator" sau în engleză "freezer bags". De obicei sunt la rolă, iar rolele sunt ambalate în cutii de carton, așa cum e pasta de dinți.

Citiți cu atenție dimensiunile scrise pe cutie și alegeți mărimea potrivită pentru voi. Eu de obicei am în sertar role cu pungi de 3 litri și de 1 litru.

Veți găsi variante care se închid cu cleme sau cu fermoar (zip bag), ambele sunt bune, dar cele cu fermoar sunt mai scumpe. Aruncați o privire aici, pe Emag pentru a vedea mai multe modele .

Unele mărci au și o etichetă pe care puteți scrie cu pixul conținutul, data și gramajul. Vedeți o astfel de etichetă completată la rețeta de roșii congelate pentru iarnă , unde am scris și gramajul și data ca sa știu în ce ordine le consum.

Rosii la congelator pentru iarna

Pungile mele au fost albastre, se prind cu niște sârmulițe metalice plasticate. Le vedeți în fotografie și le-am cumpărat de la un stand din piața centrală din Galați. Deci chiar se găsesc peste tot.

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Cum se folosesc ardeii congelați

Ardeii congelați nu trebuie dezghețați când vreți să îi gătiți. Scoateți ardeii din congelator și îi separați unul de altul. Dacă s-au lipit, nu trageți prea tare de ei pentru că vor fi casanți și se rup ușor. Mai lăsați-i pe blatul din bucătărie 5-10 minute și se vor desprinde cu ușurință.

Pregătiți umplutura ca de obicei și umpleți ardeii așa înghețați cum sunt. Îi așezați într-o cratiță potrivită că mărime, turnați sosul și dați cratița la cuptor sau îi fierbeți pe aragaz. În scurt timp va începe să miroasă minunat în toată bucătăria 🙂

Mai jos vedeți doi ardei, unul verde și unul portocaliu, congelați pe la începutul verii când am cumpărat mai mulți decât puteam consuma. Ca să nu îi arunc, i-am curățat și i-am băgat la congelator. După cum vedeți, au forma și culoarea intacte și sunt numai buni de umplut.

Ardei gras congelat

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Ardei pentru umplut la congelator

5 from 14 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • Ardei gras
  • pungi pentru congelator

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
754 shares
5 from 14 votes (14 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x