• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Conserve

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 10 ian. 2022 · Publicată: 20 sept. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
782 shares
Mergi la rețetă

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator. Cea mai simplă metodă de conservare a ardeiului gras pentru iarnă. Ardeii congelați își păstrează perfect forma și gustul.

Nici nu mă gândeam să fac o postare pe blog despre cum pun eu ardeii la congelator pentru iarnă. Mi se părea o metodă de conservare atât de simplă, încât nu credeam că ar fi de interes pentru cineva.

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Aflată la o discuție între fete, am ajuns inevitabil și la subiectul bucătăreli. Am pomenit eu, printre alte conserve care nu-mi lipsesc din cămară (le aflați cu un click pe fotografia de mai jos), despre ardeii puși la congelator special pentru a face ardei umpluți cu carne tocată (vezi rețeta aici) sau ardei umpluți cu orez și legume, în varianta de post. Atunci au sărit pe mine: "și cum îi pui, le scoți cotorul? și cum se păstrează? și nu ocupă mult loc? dar nu-i opărești?"

10 retete pentru iarna
Click pe poză pentru a vedea cele 10 rețete care nu îmi lipsesc din cămară!

Wow, atâtea întrebări! Atunci mi-am dat seama că și lucrurile simple au chichițele lor și că o postare cu acest subiect este, totuși de folos.

Ce fel de ardei putem congela?

Am congelat de-a lungul anilor ardei de toate felurile: ardei grași, ardei kapia și gogoșari. Toți s-au păstrat la fel de bine și au fost la fel de gustoși și după ce i-am gătit. Așa că alegeți ce fel de ardei vă plac. Mai puteți face pungi mixte, după cum știți că vă de sunt obiceiurile de consum. De exemplu puteți pune aceeași pungă 2 ardei grași și 2 gogoșari.

Dacă aveți loc în congelator sau în lada frigorifică, puteți pune și pungi mai mari, cu 10-12 ardei din care să scoateți la nevoie, doar atâția câți vreți să gătiți.

Ardei gras pentru umplut

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Se scot cotoarele ardeilor și toate semințele, cu grijă, să nu îi rupem, apoi se spală atât la exterior cât și la interior. Lăsați-i să se usuce puțin sau, dacă vă grăbiți, îi puteți șterge cu un prosop de hârtie. Dacă rămân cu apă pe ei, vor face mici blocuri de gheață și vor fi mai greu de separat când îi scoatem să îi umplem.

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Acum câțiva ani obișnuiam ca înainte să îi pun la congelator, să opăresc ardeii timp de 4-5 minute în apă cu sare. Îi lăsam să se răcească și să se usuce și abia apoi îi puneam în pungi.

Nu am văzut nici un beneficiu în acțiunea asta, ba dimpotrivă. Ardeii se înmuiau și dacă se întâmpla să nu fiu atentă și îi lăsam doar un minut în plus în apă fierbinte, nu își mai păstrau așa de bine forma. Odată puși în congelator se deformau și mai tare. Am hotărât să nu îi mai opăresc și pentru mine e mai simplu și mai bine așa.

Puneți ardeii unul într-altul, dar fără să îi forțați. Ei trebuie să stea liber pentru că sunt foarte fragezi și ar fi păcat să crape și să nu îi mai puteți folosi.

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Ce pungi folosim pentru congelat

Am primit de câteva ori întrebarea asta la alte postări, așa că paragraful ăsta e pentru cei care chiar nu știu ce să aleagă din multitudinea de cutii de pe rafturi.

Folosiți pungi groase, din cele speciale pentru congelator care păstrează bine alimentele și nu lasă mirosul să treacă de la unele la altele. Nu folosiți pungi subțiri, acelea sunt pungi pentru sandvișuri și nu sunt potrivite pentru congelator. Se rup foarte repede și permit trecerea mirosurilor.

Pungi pentru congelator găsiți în orice magazin. Trebuie să scrie pe ele chiar așa: "pungi pentru congelator" sau în engleză "freezer bags". De obicei sunt la rolă, iar rolele sunt ambalate în cutii de carton, așa cum e pasta de dinți.

Citiți cu atenție dimensiunile scrise pe cutie și alegeți mărimea potrivită pentru voi. Eu de obicei am în sertar role cu pungi de 3 litri și de 1 litru.

Veți găsi variante care se închid cu cleme sau cu fermoar (zip bag), ambele sunt bune, dar cele cu fermoar sunt mai scumpe. Aruncați o privire aici, pe Emag pentru a vedea mai multe modele .

Unele mărci au și o etichetă pe care puteți scrie cu pixul conținutul, data și gramajul. Vedeți o astfel de etichetă completată la rețeta de roșii congelate pentru iarnă , unde am scris și gramajul și data ca sa știu în ce ordine le consum.

Rosii la congelator pentru iarna

Pungile mele au fost albastre, se prind cu niște sârmulițe metalice plasticate. Le vedeți în fotografie și le-am cumpărat de la un stand din piața centrală din Galați. Deci chiar se găsesc peste tot.

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Cum se folosesc ardeii congelați

Ardeii congelați nu trebuie dezghețați când vreți să îi gătiți. Scoateți ardeii din congelator și îi separați unul de altul. Dacă s-au lipit, nu trageți prea tare de ei pentru că vor fi casanți și se rup ușor. Mai lăsați-i pe blatul din bucătărie 5-10 minute și se vor desprinde cu ușurință.

Pregătiți umplutura ca de obicei și umpleți ardeii așa înghețați cum sunt. Îi așezați într-o cratiță potrivită că mărime, turnați sosul și dați cratița la cuptor sau îi fierbeți pe aragaz. În scurt timp va începe să miroasă minunat în toată bucătăria 🙂

Mai jos vedeți doi ardei, unul verde și unul portocaliu, congelați pe la începutul verii când am cumpărat mai mulți decât puteam consuma. Ca să nu îi arunc, i-am curățat și i-am băgat la congelator. După cum vedeți, au forma și culoarea intacte și sunt numai buni de umplut.

Ardei gras congelat

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

Ardei pentru umplut la congelator

5 from 14 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • Ardei gras
  • pungi pentru congelator

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Conserve pentru iarnă: zarzavat în suc de roșii la borcan – rețetă simplă pentru ciorbe gustoase
    Zarzavat în suc de roșii la borcan - perfect pentru ciorbe
  • Borcane și capace sterilizate în cuptor, așezate în tavă la 150 de grade timp de 15 minute – pas esențial pentru conserve de casă sigure
    Cum se sterilizează borcanele și capacele pentru conserve – Metode simple și sigure
  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
782 shares
5 from 14 votes (14 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.