Cum punem roșii la congelator pentru iarnă, întregi sau tăiate. Ce tipuri de roșii congelăm și cât se păstrează roșiile la congelator.
Am primit de curând o lădiță plină cu roșii cherry. A fost o surpriză. Eu cam terminasem de pus conserve de roșii pe anul ăsta, făcusem și suc de roșii prin metoda mea rapidă și bulion, așa că pentru bijuteriile astea a trebui să găsesc alte soluții de păstrare.

O parte din ele le-am pus întregi, în saramură. Un fel de compot de roșii (rețeta aici). S-au păstrat foarte bine, au rămas întregi după fiert și cu o culoare frumoasă. Abia aștept să deschid o sticlă să văd cum sunt la gust 🙂
Cele care au rămas după ce am făcut compotul de roșii, m-am gândit să le pun la congelator, tot așa, întregi.
Nu e prima dată când pun roșii la congelator. Am mai pus de-a lungul timpului, tot așa, când se întâmpla să am mai multe roșii decât puteam consuma, dar e prima dată când le pun întregi.
Până acum, când aveam roșii în exces le tăiam cuburi sau felii, le pasam bine la chopper, iar sucul rezultat îl turnam în pungi pe care le legam bine la gură să nu curgă. Puneam o cantitate mică într-o pungă, să zicem cam un polonic, adică exact cât aș pune la o ciorbă sau la o tocană, să zicem.
Sucul de roșii congelat în acest fel se păstrează foarte bine și e foarte bun, iarna în orice mâncare. Uneori, dacă aveam timp îl lăsam să se dezghețe înainte de a găti cu el, dar de cele mai multe ori l-am pus așa, bloc de gheață în oală și a fost foarte bine.
Am procedat în acest fel cu orice tip de roșii am avut la îndemână. Cele mai potrivite sunt totuși roșiile prunișoare pentru că au mai multă pulpă și mai puțin suc, dar la urma urmei procedura e aceeași pentru toate.

De data asta m-am gândit că e păcat de roșioarele astea frumoase să le pasez și să le transform în suc. Așa că le-am spălat bine, după care le-am lăsat puțin răsfirate într-o tavă în care am pus prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de apă. Asta pentru că am vrut să fie uscate atunci când le pun în pungi, ca să nu se lipească între ele și să fie ca un bloc de gheață.
Am pus pungi de câte 200 g, cam asta fiind cantitatea pe care o folosesc la ciorbe sau mâncăruri. Voi puteți pune mai multe sau mai puține după cum știți că vă sunt obiceiurile de gătit sau familia de numeroasă.

Oricum, dacă roșiile sunt uscate când le puneți în pungi, se pot scoate atâtea câte vă trebuie. Roșiile congelate nu trebuiesc dezghețate înainte de a le găti, le puteți adăuga în mâncare așa înghețate, direct din congelator.
Eu am făcut aseară o mâncare de mazăre cu cartofi (vezi rețeta) și am pus cam jumătate de pungă. Unele, cele mai multe, au rămas întregi chiar și după fiert. Altele, probabil cele care au fost mai coapte, s-au spart la fiert.
Roșiile cherry congelate sunt minunate, își păstrează gustul și culoarea și dau un gust acrișor în orice mâncare. Roșiile înghețate rezistă luni bune, chiar și până la primăvară în congelator. Nu ezitați să le conservați în acest fel dacă aveți supraproducție 🙂
Dragilor, vă doresc spor la treabă, belșug și cămări pline! 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- roșii de vară, bine coapte
- pungi pentru congelator
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu