Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Idei mic dejun

Cornulețe cu bacon pentru micul dejun

Publicat la 7 ianuarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

10276 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de cornulețe cu bacon pentru micul dejun, din aluat fraged cu unt și brânză de vaci. Cornulețe sărate, delicioase lângă ceaiul de dimineață.

Rețeta de astăzi o veți găsi pe blog sub o mulțime de alte forme dulci sau sărate. Asta pentru ca totul pleacă de la aluatul fraged pe care eu îl folosesc cel mai des, cel cu o parte unt, o parte brânză de vaci și o parte făină.

Cornulețe cu bacon

Aluatul acesta seamănă cu un foietaj de casă dar este mult mai ușor și mai rapid de făcut. Este fraged, mătăsos și se lucrează foarte frumos cu el.

Dacă îl faci neutru, adică dacă îi pui doar un praf mic de sare, îl poți apoi vira spre orice fel de preparate vrei să faci, fie dulci sau sărate, exact așa cum facem și cu foietajul cumpărat .

Eu am mai făcut din acest aluat: sărățele cu chimen, covrigei cu mac, pogăcele cu cașcaval și cornulețe cu ciocolată.

Sărăţele cu brânză şi chimen
covrigei cu mac
Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
Cele mai simple cornulete cu ciocolata

De data aceasta am vrut să fac ceva bun pentru micul dejun din week-end. Am frământat aluatul seara, acțiune care nu mi-a luat mai mult de 10 minute cu tot cu spălat vasele. Aluatul acesta are nevoie de cel puțin 4 ore de repaus la rece, așa că l-am lăsat peste noapte la frigider. A doua zi dimineața am copt cornulețele, am făcut un ceai și gata. Simplu și bun, nu-i așa? 🙂

Cornulețe cu bacon

Mod de preparare cornulețe cu bacon

Prepararea acestor cornulețe este o treabă foarte simplă. Aș vrea doar să vă spun să cumpărați baconul cel mai puțin sărat și cel mai fin feliat pe care îl găsiți.

Semințele de chimen negru sau negrilică, cum li se mai zice, sunt opționale, dar dau un aspect frumos și sunt puțin picante. Se potrivesc de minune cu aceste cornulețe.

Eu le mai folosesc și la pâine sau la supe cremă. Dacă vreți să citiți despre ele sau să le comandați online, le găsiți aici, la Vegis.ro .

Taiere cornulete
Cornulete in tava

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cornulețe cu bacon

Cornulețe cu bacon pentru micul dejun

Rețeta de cornulețe cu bacon pentru micul dejun, din aluat fraged cu unt și brânză de vaci. Cornulețe sărate, delicioase lângă ceaiul de dimineață.
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
la rece: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 40 minutes minutes
Număr de porții: 12 bucăți
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

rola taiat cornulete
rolă tăiat cornulețe

Ingrediente
 

  • 150 g unt cu 82% grăsime, rece, tăiat cubulețe
  • 150 g brânză de vaci grasă și foarte bine scursă
  • 150 g făină
  • un praf de sare
  • 100 g bacon feliat foarte fin
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • semințe de chimen negru (sau susan negru) - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se frământă un aluat din unt, brânza de vaci bine scursă, făină şi sare. Nu frământaţi prea mult, ci doar până obţineti un aluat omogen, elastic, care nu se mai lipeşte de mâini. Chiar dacă rămân biluțe de unt, e foarte bine, ele vor da frăgezime aluatului.
  • Înveliţi bila de aluat în folie alimentară şi daţi-o la frigider pentru cel puţin 6 ore. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât va creşte mai frumos la copt şi se va desface în fâşii. Se poate păstra și la congelator timp de 2-3 săptămâni (mai mult nu am încercat).
  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Presăraţi blatul de lucru cu puţină făină şi întindeţi o foaie de aluat groasă cam de ½ cm.
  • Pentru a avea cornulețe frumoase, alegeți o farfurie potrivită ca mărime, așezați-o peste foaia de aluat și decupați marginea de jur împrejurul ei.
  • Împărțiți apoi foaia în 8 triunghiuri peste care așezați fâșii fine de bacon. Rulați cornulețele și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Marginile rezultate, puneți-le la un loc, presați puțin, fără să frământați prea mult și întindeți o nouă foaie din care decupați cornulețe. Din margini mie mi-au mai rezultat încă 4 cornulețe.
  • Ungeți cornulețele cu ou bătut, apoi presărați-le cu semințe de chimen negru (sau susan negru).
  • Coaceți cornulețele timp de 20-25 de minute până când sunt frumos rumenite.
Valori nutriționale
Cornulețe cu bacon pentru micul dejun
Valori per porție
Calorii
187
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
14
g
22
%
Colesterol
 
48
mg
16
%
Carbohidrați
 
10
g
3
%
Fibre
 
0.3
g
1
%
Zahăr
 
0.4
g
0
%
Proteine
 
4
g
8
%
Vitamina A
 
353
IU
7
%
Calciu
 
18
mg
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Cornulețe cu bacon

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • branza de casa fara cheag - Almette de casa
    Brânză de casă fără cheag - rețeta rapidă de brânză dulce "Almette de casă"
  • platou cu felii de rulada din piept de pui cu cascaval
    Ruladă din piept de pui cu cașcaval - ideală pentru prânz sau aperitiv
  • ciuperci rumanite in omleta
    Omletă cu ciuperci și cașcaval -rețetă rapidă pentru micul dejun sau prânz
  • Omleta la cuptor cu piept de pui si spanac_reteta
    Omletă la cuptor cu piept de pui și spanac
10276 shares

Comentarii

  1. Vio a zis

    ianuarie 07, 2020 at 7:05 am

    Ora 7 a sosit
    Mic dejun eu am servit.
    Dar rămâne de văzut
    Cornulețe de umplut
    Pentru ceai, după cafea
    Încercăm și vom vedea.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 07, 2020 at 7:28 am

      Bună dimineața și la mulți ani! 🙂
      Eu am fost delicată să propun cornulețele la micul dejun, dar cunoscătorii zic că merg chiar mai bine la o bere 😉
      O zi bună vă doresc!

      Răspunde
      • Vio a zis

        ianuarie 07, 2020 at 7:35 am

        După ce iarna va trece
        Voi servi și-o bere rece
        Că acum e cam răcoare
        La un ceai nu merge oare?

        O zi faină și LA MULȚI ANI!

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          ianuarie 07, 2020 at 7:37 am

          🙂

          Răspunde
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x