• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Idei mic dejun

Cornulețe cu bacon pentru micul dejun

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 1 iun. 2024 · Publicată: 7 ian. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
10325 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de cornulețe cu bacon pentru micul dejun, din aluat fraged cu unt și brânză de vaci. Cornulețe sărate, delicioase lângă ceaiul de dimineață.

Rețeta de astăzi o veți găsi pe blog sub o mulțime de alte forme dulci sau sărate. Asta pentru ca totul pleacă de la aluatul fraged pe care eu îl folosesc cel mai des, cel cu o parte unt, o parte brânză de vaci și o parte făină.

Cornulețe cu bacon

Aluatul acesta seamănă cu un foietaj de casă dar este mult mai ușor și mai rapid de făcut. Este fraged, mătăsos și se lucrează foarte frumos cu el.

Dacă îl faci neutru, adică dacă îi pui doar un praf mic de sare, îl poți apoi vira spre orice fel de preparate vrei să faci, fie dulci sau sărate, exact așa cum facem și cu foietajul cumpărat .

Eu am mai făcut din acest aluat: sărățele cu chimen, covrigei cu mac, pogăcele cu cașcaval și cornulețe cu ciocolată.

Sărăţele cu brânză şi chimen
covrigei cu mac
Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
Cele mai simple cornulete cu ciocolata

De data aceasta am vrut să fac ceva bun pentru micul dejun din week-end. Am frământat aluatul seara, acțiune care nu mi-a luat mai mult de 10 minute cu tot cu spălat vasele. Aluatul acesta are nevoie de cel puțin 4 ore de repaus la rece, așa că l-am lăsat peste noapte la frigider. A doua zi dimineața am copt cornulețele, am făcut un ceai și gata. Simplu și bun, nu-i așa? 🙂

Cornulețe cu bacon

Mod de preparare cornulețe cu bacon

Prepararea acestor cornulețe este o treabă foarte simplă. Aș vrea doar să vă spun să cumpărați baconul cel mai puțin sărat și cel mai fin feliat pe care îl găsiți.

Semințele de chimen negru sau negrilică, cum li se mai zice, sunt opționale, dar dau un aspect frumos și sunt puțin picante. Se potrivesc de minune cu aceste cornulețe.

Eu le mai folosesc și la pâine sau la supe cremă. Dacă vreți să citiți despre ele sau să le comandați online, le găsiți aici, la Vegis.ro .

Taiere cornulete
Cornulete in tava

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cornulețe cu bacon

Cornulețe cu bacon pentru micul dejun

Rețeta de cornulețe cu bacon pentru micul dejun, din aluat fraged cu unt și brânză de vaci. Cornulețe sărate, delicioase lângă ceaiul de dimineață.
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
la rece: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 40 minutes minutes
Număr de porții: 12 bucăți
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

rola taiat cornulete
rolă tăiat cornulețe

Ingrediente
 

  • 150 g unt cu 82% grăsime, rece, tăiat cubulețe
  • 150 g brânză de vaci grasă și foarte bine scursă
  • 150 g făină
  • un praf de sare
  • 100 g bacon feliat foarte fin
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • semințe de chimen negru (sau susan negru) - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se frământă un aluat din unt, brânza de vaci bine scursă, făină şi sare. Nu frământaţi prea mult, ci doar până obţineti un aluat omogen, elastic, care nu se mai lipeşte de mâini. Chiar dacă rămân biluțe de unt, e foarte bine, ele vor da frăgezime aluatului.
  • Înveliţi bila de aluat în folie alimentară şi daţi-o la frigider pentru cel puţin 6 ore. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât va creşte mai frumos la copt şi se va desface în fâşii. Se poate păstra și la congelator timp de 2-3 săptămâni (mai mult nu am încercat).
  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Presăraţi blatul de lucru cu puţină făină şi întindeţi o foaie de aluat groasă cam de ½ cm.
  • Pentru a avea cornulețe frumoase, alegeți o farfurie potrivită ca mărime, așezați-o peste foaia de aluat și decupați marginea de jur împrejurul ei.
  • Împărțiți apoi foaia în 8 triunghiuri peste care așezați fâșii fine de bacon. Rulați cornulețele și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Marginile rezultate, puneți-le la un loc, presați puțin, fără să frământați prea mult și întindeți o nouă foaie din care decupați cornulețe. Din margini mie mi-au mai rezultat încă 4 cornulețe.
  • Ungeți cornulețele cu ou bătut, apoi presărați-le cu semințe de chimen negru (sau susan negru).
  • Coaceți cornulețele timp de 20-25 de minute până când sunt frumos rumenite.
Nutrition Facts
Cornulețe cu bacon pentru micul dejun
Amount per Serving
Calorii
187
% Daily Value*
Grăsimi
 
14
g
22
%
Colesterol
 
48
mg
16
%
Carbohidrați
 
10
g
3
%
Fibre
 
0.3
g
1
%
Zahăr
 
0.4
g
0
%
Proteine
 
4
g
8
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Cornulețe cu bacon

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Pastă de ton cu brânză cottage, ouă fierte, ceapă și castraveți murați – servită într-un bol alb, alături de pâine de casă
    Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • branza de casa fara cheag - Almette de casa
    Brânză de casă fără cheag - rețeta rapidă de brânză dulce "Almette de casă"
  • platou cu felii de rulada din piept de pui cu cascaval
    Ruladă din piept de pui cu cașcaval - ideală pentru prânz sau aperitiv
10325 shares

Comentarii

  1. Vio a zis

    ianuarie 07, 2020 at 7:05 am

    Ora 7 a sosit
    Mic dejun eu am servit.
    Dar rămâne de văzut
    Cornulețe de umplut
    Pentru ceai, după cafea
    Încercăm și vom vedea.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 07, 2020 at 7:28 am

      Bună dimineața și la mulți ani! 🙂
      Eu am fost delicată să propun cornulețele la micul dejun, dar cunoscătorii zic că merg chiar mai bine la o bere 😉
      O zi bună vă doresc!

      Răspunde
      • Vio a zis

        ianuarie 07, 2020 at 7:35 am

        După ce iarna va trece
        Voi servi și-o bere rece
        Că acum e cam răcoare
        La un ceai nu merge oare?

        O zi faină și LA MULȚI ANI!

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          ianuarie 07, 2020 at 7:37 am

          🙂

          Răspunde
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.