Rețeta simplă și rapidă de bruschete cu avocado și ciuperci rumenite. Sandwich cu avocado și ciuperci, un mic dejun perfect pentru orice vârstă.
La rețeta de astăzi cred că fotografiile vorbesc de la sine mai bine decât aș putea eu să o fac.
Bruschetele cu pastă de avocado peste care așez câteva ciuperci rumenite în unt, sunt exact genul meu de mic dejun: rapid, proaspăt și foarte ușor de făcut.
Ne place mult avocado și aproape că nu ne lipsește din casă. Nu e chiar un fruct ieftin - căci Wikipedia zice că e fruct - dar are atâtea beneficii și e atât de ușor de gătit cu el, încât eu una zic că-și merită banii.
Eu folosesc mereu avocado ready to eay, din cel cu coaja maro. Cu cel verde nu prea reușesc să mă împac, ba e prea crud, ba se strică înainte să ajungă să se coacă și arunc banii la gunoi. Cel maro e mereu perfect, copt numai bine și cremos. De când îl cumpăr, mai ține 2-3 zile foarte bine în frigider.
Mod de preparare bruschete cu avocado și ciuperci rumenite
Rețetă mai simplă ca asta cu greu cred să mai existe. Ne trebuie o pâine bună, fie că o prăjiți înainte, fie că nu. Eu am de obicei pâine cu maia naturală făcută de mine și o mâncăm proaspătă, nu îmi place să o prăjesc.
Dacă vă place rețeta aceasta, trebuie neapărat să o încercați și pe cea de ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi. E la fel de bună și de rapidă! 😉
Călesc puțin ciupercile în unt aromat cu usturoi sau în ulei de măsline dacă e perioadă de post. Zdrobesc avocado cu o furculiță, adaug lămâie și sare și cam asta e tot. Nu-mi rămâne decât să pun pasta de avocado pe pâine și ciupercile rumenite peste ea.
Decorez cu frunze de pătrunjel și micul dejun e gata de servit și e absolut delicios! Faceți și voi? 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Bruschete cu avocado și ciuperci rumenite
Ingrediente
- 2 buc. avocado bine copt
- 100 g ciuperci proaspete, micuțe
- 50 g unt
- 2 căței de usturoi
- sucul de la ½ de lămâie (sau după gust)
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați ciupercile felii frumoase.
- Într-o tigaie, topiți untul, adăugați usturoiul trecut prin presă, apoi ciupercile. Asezonați cu sare și piper. Căliți ciupercile 1-2 minute.
- Pasați pulpa de avocado cu o furculiță (o puteți pasa și cu chopperul dacă o doriți foarte fină). Adăugați imediat suc de lămâie să preveniți oxidarea, apoi sare și piper după gust.
- Puneti pasta de avocado pe felii de pâine proaspătă sau prăjită și peste ea feliile de ciuprci rumenite.
- Serviți imediat cu puțin pătrunjel presărat.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Zenaida a zis
Care-i untul pe care-l folositi? trebuie sa fie de post
Iuliana a zis
Puteți folosi unt vegan (de exemplu cel de la Naturli) sau îl puteți înlocui cu ulei de măsline.