Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Idei mic dejun

Omletă cu brânză și ceapă verde

Publicat la 29 februarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

583 shares
Mergi la rețetă

Cum se face cea mai bună omletă cu brânză și ceapă verde, un mic dejun de sezon, complet și sănătos, gata în 15 minute. Rețeta simplă de omletă.

Astăzi avem un mic dejun de week-end în ton cu vremea de afară. Primăvara bate la ușă, iar în piață au apărut deja primele verdețuri de sezon, așa că o omletă cu câteva fire de ceapă verde și un pic de brânză rasă , e un mic dejun numai bun pentru a începe o dimineață de sâmbătă sau de duminică în familie.

Omleta cu branza

De fapt omleta este prietena noastră nu doar la micul dejun, ci este o idee perfectă și pentru caserola de la serviciu. Se face ușor, e gata în câteva minute și chiar dacă nu ai la birou un cuptor cu microunde, omleta este foarte bună și rece, cu câteva legume lângă ea.

Cu greu poți găsi o idee de meniu mai rapidă, mai ieftină și mai sănătoasă decât o omletă, plus că suportă atâtea variații încât practic, nu ai cum să te plictisești de ea.

Chiar dacă aveți mai mulți membrii în familie și aceștia au gusturi diferite, este foarte simplu să faceți omlete diferite pentru fiecare. Vă las mai jos câteva idei pe care le puteți încerca:

  • Omletă cu ton și ceapă verde
  • Omletă cu sparanghel
  • Omletă cu gălbiori și mărar
  • Omletă cu piept de pui și ciuperci
Omleta cu branza

Mod de preparare omletă cu brânză și ceapă verde

Cum ziceam, parcă nimic nu e mai ușor de facut decât o omletă. Oricât de somnoroși ați fi dimineața, o puteți face și cu cafeaua nebăută și ochii pe jumătate închiși 😀

Pentru un gust mai bun, eu am călit foarte puțin, ceapa verde în unt, nu în ulei, ceea ce vă recomand și vouă, dar cu atenție la acest pas pentru că untul ajunge imediat la punctul de ardere. Trebuie să vă mișcați repede și să stați lângă tigaie.

  • Ingredienete omleta
  • ceapa verde calita in unt

Folosiți brânza care vă place, fie că e de vaci, de oi sau de capră, caș sau telemea sărată. Atâta doar, să aveți grijă să ajustați și cantitatea de sare în funcție de cât e de sărată brânza voastră.

Mie mi s-a părut că mărarul se combină cel mai bine cu brânza și ceapa verde, dar știu că nu este iubit de toată lumea. Dacă nu vă place, vă sugerez să îl înlocuiți cu pătrunjel.

Omleta cu telemea si ceapa verde

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Omleta cu branza

Omletă cu brânză și ceapă verde

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 1 porție
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Ingrediente
 

  • 2 ouă
  • 30 g telemea rasă (eu am avut telemea de oi)
  • 2 fire de ceapă verde
  • ½ lingură de unt (un cubuleț)
  • sare și piper după gust
  • mărar sau pătrunjel

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați ceapa verde, încingeți untul în tigaie și prăjiți ceapa 1 minut. Atenție, untul ajunge să fumege foarte repede, deci trebuie să vă mișcați rapid și să nu plecați de lângă tigaie!
  • Bateți ouăle, adăugați sare și piper după gust. Atenție la sare, probabil că și brânza este deja sărată!
  • Turnați ouăle în tigaie peste ceapa călită în unt, iar deasupra puneți mărar sau pătrunjel tocat foarte fin și brânza rasă.
  • Lăsați omleta până se rumenește cât vă place, apoi, folosind o paletă mai lată o pliați în două. O mai lăsați să se coacă cam 30 de secunde pe fiecare parte și e gata de servit.
Valori nutriționale
Omletă cu brânză și ceapă verde
Valori per porție
Calorii
293
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
23
g
35
%
Colesterol
 
376
mg
125
%
Carbohidrați
 
6
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
16
g
32
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Omleta cu branza

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • branza de casa fara cheag - Almette de casa
    Brânză de casă fără cheag - rețeta rapidă de brânză dulce "Almette de casă"
  • platou cu felii de rulada din piept de pui cu cascaval
    Ruladă din piept de pui cu cașcaval - ideală pentru prânz sau aperitiv
  • ciuperci rumanite in omleta
    Omletă cu ciuperci și cașcaval -rețetă rapidă pentru micul dejun sau prânz
  • Omleta la cuptor cu piept de pui si spanac_reteta
    Omletă la cuptor cu piept de pui și spanac
583 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x