Cum se face cea mai bună omletă cu brânză și ceapă verde, un mic dejun de sezon, complet și sănătos, gata în 15 minute. Rețeta simplă de omletă.
Astăzi avem un mic dejun de week-end în ton cu vremea de afară. Primăvara bate la ușă, iar în piață au apărut deja primele verdețuri de sezon, așa că o omletă cu câteva fire de ceapă verde și un pic de brânză rasă, e un mic dejun numai bun pentru a începe o dimineață de sâmbătă sau de duminică în familie.
De fapt omleta este prietena noastră nu doar la micul dejun, ci este o idee perfectă și pentru caserola de la serviciu. Se face ușor, e gata în câteva minute și chiar dacă nu ai la birou un cuptor cu microunde, omleta este foarte bună și rece, cu câteva legume lângă ea.
Cu greu poți găsi o idee de meniu mai rapidă, mai ieftină și mai sănătoasă decât o omletă, plus că suportă atâtea variații încât practic, nu ai cum să te plictisești de ea.
Chiar dacă aveți mai mulți membrii în familie și aceștia au gusturi diferite, este foarte simplu să faceți omlete diferite pentru fiecare. Vă las mai jos câteva idei pe care le puteți încerca:
- Omletă cu ton și ceapă verde
- Omletă cu sparanghel
- Omletă cu gălbiori și mărar
- Omletă cu piept de pui și ciuperci
Mod de preparare omletă cu brânză și ceapă verde
Cum ziceam, parcă nimic nu e mai ușor de facut decât o omletă. Oricât de somnoroși ați fi dimineața, o puteți face și cu cafeaua nebăută și ochii pe jumătate închiși 😀
Pentru un gust mai bun, eu am călit foarte puțin, ceapa verde în unt, nu în ulei, ceea ce vă recomand și vouă, dar cu atenție la acest pas pentru că untul ajunge imediat la punctul de ardere. Trebuie să vă mișcați repede și să stați lângă tigaie.
Folosiți brânza care vă place, fie că e de vaci, de oi sau de capră, caș sau telemea sărată. Atâta doar, să aveți grijă să ajustați și cantitatea de sare în funcție de cât e de sărată brânza voastră.
Mie mi s-a părut că mărarul se combină cel mai bine cu brânza și ceapa verde, dar știu că nu este iubit de toată lumea. Dacă nu vă place, vă sugerez să îl înlocuiți cu pătrunjel.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Echipamente necesare
Ingrediente
- 2 ouă
- 30 g telemea rasă (eu am avut telemea de oi)
- 2 fire de ceapă verde
- ½ lingură de unt (un cubuleț)
- sare și piper după gust
- mărar sau pătrunjel
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați ceapa verde, încingeți untul în tigaie și prăjiți ceapa 1 minut. Atenție, untul ajunge să fumege foarte repede, deci trebuie să vă mișcați rapid și să nu plecați de lângă tigaie!
- Bateți ouăle, adăugați sare și piper după gust. Atenție la sare, probabil că și brânza este deja sărată!
- Turnați ouăle în tigaie peste ceapa călită în unt, iar deasupra puneți mărar sau pătrunjel tocat foarte fin și brânza rasă.
- Lăsați omleta până se rumenește cât vă place, apoi, folosind o paletă mai lată o pliați în două. O mai lăsați să se coacă cam 30 de secunde pe fiecare parte și e gata de servit.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu