Îmi plac tare mult omletele, aceste mâncăruri atât de simple, dar atât de complete şi de săţioase. O omletă, depinde de complexitatea ei, e binevenită la oricare dintre mesele zilei. Dimineaţa, la micul dejun merg mai bine cele simple şi rapide, făcute din două ouă fără alte adaosuri, iar la prânz sau seara putem face omlete mai "complicate", pe care să le îmbogățim cu puţină carne sau şunculiţă, brânzeturi sau legume.
Omleta de azi am făcut-o pentru masa de prânz. O jumătate de piept de pui, o mână ciuperci, 4 ouă şi nişte legume de vară, atât. O masă simplă, rapidă şi gustoasă pentru două persoane înfometate!
Mod de preparare omletă rapidă cu piept de pui, roșii și ciuperci
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- ½ de piept de pui
- 4 ouă
- 2-3 ciuperci
- 2 fire de ceapă verde
- 1 ardei gras micuţ
- 1 roşie
- sare şi piper după gust
- puţin cimbru uscat
Instrucțiuni de preparare
- Tăiaţi pieptul de pui cubuleţe şi condimenţi după gust cu sare, piper şi cimbru, apoi puneţi-l la călit într-o tigaie antiaderentă (eu folosesco tigaie ca aceasta]). Puteţi folosi şi puţin ulei dacă doriţi, eu nu am pus, am vrut o masă cât mai dietetică.
- Întoarceţi din când în când cuburile de carne, să se rumenească uniform pe toate părţile.
- Adăugati ciupercile şi amestecaţi din când în când, apoi ardeiul gras tăiat cuburi şi ceapa verde tocată fin.
- Când zeama lăsată de ciuperci s-a evaporat, bateţi ouăle cu puţină sare şi piper şi turnaţi-le în tigaie, peste legume.
- Puneţi si roşia tăiată cuburi şi din acest moment nu mai amestecaţi, ci lăsaţi tigaia la foc moderat să se coacă omleta pe îndelete.
- E gata când ouăle s-au coagulat uniform pe toată suprafaţa.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Relu a zis
Mergea si cascaval pus. E si mai buna
Antonia a zis
Arata super... cu prima ocazie, o incercam...
Iuliana a zis
O sa va placa sigur! 🙂