Despre omlete se zice în general numai de bine. Despre o omletă cu brânză şi sparanghel cred că nu se poate zice decât de foarte bine, mai ales că e buna şi la micul dejun, şi la prânz, dar şi la cină. Ba chiar o puteţi lua gata făcută şi la pachet, pentru că e bună şi rece.
Cu toate că îmi place mult şi îl mai strecor uneori prin reţete, nu pot zice că sparanghelul mi-e prieten bun sau că nu-mi lipseşte din frigider. Mi se pare foarte scump şi nu întotdeauna e proaspăt şi fraged în magazine, aşa că îl cumpăr destul de rar şi numai după ce îl studiez bine să nu aibă tijele lemnoase. S-a întâmplat să îl am, totuşi, în frigider atunci când am făcut omleta asta şi s-a potrivit de minune în meniu.
Noi am avut omleta cu brânză şi sparanghel la masa de prânz. Rapid, delicios şi sănătos! A mers şi un pahar de vin roşu, după, aşa că ce-ţi poţi dori mai mult? 🙂
Dacă şi vouă vă place sparanghelul, poate doriţi să încercaţi reţeta de sparanghel învelit în bacon sau îl puteţi folosi la o reţetă de paste cu legume coapte în cuptor. Iar dacă mai aveţi şi voi alte idei delicioase cu sparanghel, mi le puteţi lăsa în cometarii şi vă mulţumesc anticipat 🙂
Mod de preparare omletă cu brânză şi sparanghel
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Omletă cu brânză şi sparanghel
Ingrediente
- 4 ouă
- 120 g brânză (eu am avut brânză de capră)
- 20 g unt
- 6 fire de sparanghel
- sare (piper după gust)
Instrucțiuni de preparare
- Spalaţi şi curăţaţi sparanghelul. Tăiaţi 1-2 cm din partea de jos, care de obicei e mai fibroasă. Dacă sparanghelul nu e foarte proaspăt şi vi se par tijele aţoase, le puteţi curăţa cu un cuţit pentru legume.
- Puneţi untul să se topească într-o tigaie antiaderentă.
- Bateţi ouăle cu sare şi piper după gust şi mărunţiţi brânza.
- Când untul este topit, turnaţi ouăle bătute şi peste ele puneti bucăţelele de brânză.
- Aşezaţi deasupra cele 6 fire de sparanghel.
- Coaceţi omleta la foc mediu, acoperită cu un capac.
- Când omleta e bine închegată şi rumenită dedesubt, o întoarceţi pe partea cealată folosindu-vă de o paletă mai lată.
- Lăsaţi omleta 1-2 minute, doar cât să se rumenească puţin, apoi răsturnaţi-o pe un platou şi serviţi.
- E bună şi caldă, dar şi rece.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu