Rețeta simplă și rapidă de supă de somon cu multe legume. Cum se face supa-cremă de legume cu pește. Supa ușoară și delicioasă, plină de legume.
Gata, acum că a trecut Paștele, parcă ne dorim să revenim la meniuri mai simple și mai dietetice, nu-i așa? Și mai ușor de făcut, că ne resimțim după maratonul de gătit din perioada premergătoare marii sărbători.
Ei bine, această supă întrunește toate condițiile: se face repede și ușor, e dietetică și absolut delicioasă.
Știți că am o slăbiciune pentru rețetele cu pește, nu-i așa? Și că somonul nu e chiar peștele meu preferat. Dar îl aveam în congelator și m-am gândit că merge perfect într-o supă cu foarte multe legume. Am avut dreptate, am avut o supă-cremă foarte gustoasă, plină de cubulețe suculente de pește.
Aici găsești toate rețetele cu pește de pe blog. Vezi care te inspiră!
Mă aștept să mă întrebați dacă s-ar putea înlocui somonul cu un alt pește. Aș zice că da, doar să aveți grijă să alegeți un pește fără oase. Crapul de exemplu este delicios, ar da un gust minunat acestei supe, însă carnea lui e plină de oase mici. Chiar și fileurile de crap au foarte multe oase care sunt dificil de îndepărtat înainte de gătire.
Aici găsești și alte rețete delicioase cu somon.
Supa de somon cu legume se servește cu crutoane crocante din pâine. Crutoanele le puteți face la cuptor, dacă faceți o cantitate mai mare sau mai rapid, la tigaie, dacă faceți mai puține. Crutoanele se pot aromatiza cu paprika, busuioc uscat, semințe de chimen, etc.
În clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!
Mod de preparare supă de somon cu legume | VIDEO inclus
Modul de preparare pentru această rețetă nu este cu nimic diferit de orice altă supă-cremă.
Eu am ales să nu pun suc de roșii la supă, am vrut să aibă un gust mai puțin acid, mai dulceag. Dacă totuși doriți un pic de aciditate, puteți adăuga cam 100-120 ml suc de roșii atunci când pasați legumele.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 2 cartofi micuți
- 300 g file de somon
- 2 litri de apă
- sare, piper după gust
pentru servit
- ulei de măsline
- pătrunjel proaspăt
- crutoane de pâine
Instrucțiuni de preparare
- Curățați, spălați și tăiați legumele în bucăți nu prea mici.
- Puneți legumele la fiert în apă cu un praf de sare.
- Când legumele sunt fierte, le pasați cu blenderul de mână sau la cel vertical.
- Tăiați fileul de somon cuburi și le adăugați în supa de legume.
- Aduceți din nou supa la temperatura de fierbere și lăsați peștele să fiarbă maxim 10 minute, nu mai mult!
- Potriviți gustul de sare și piper și serviți supa de somon cu un fir de ulei de măsline, pătrunjel proaspăt tocat și crutoane din pâine.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu