Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Ciorbe

Supă de somon cu legume, ușoară și dietetică

278 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta simplă și rapidă de supă de somon cu multe legume. Cum se face supa-cremă de legume cu pește. Supa ușoară și delicioasă, plină de legume.

Gata, acum că a trecut Paștele, parcă ne dorim să revenim la meniuri mai simple și mai dietetice, nu-i așa? Și mai ușor de făcut, că ne resimțim după maratonul de gătit din perioada premergătoare marii sărbători.

Supa-crema de legume cu somon

Ei bine, această supă întrunește toate condițiile: se face repede și ușor, e dietetică și absolut delicioasă.

Știți că am o slăbiciune pentru rețetele cu pește , nu-i așa? Și că somonul nu e chiar peștele meu preferat. Dar îl aveam în congelator și m-am gândit că merge perfect într-o supă cu foarte multe legume. Am avut dreptate, am avut o supă-cremă foarte gustoasă, plină de cubulețe suculente de pește.

Aici găsești toate rețetele cu pește de pe blog. Vezi care te inspiră!

Supa de peste cu legume

Mă aștept să mă întrebați dacă s-ar putea înlocui somonul cu un alt pește. Aș zice că da, doar să aveți grijă să alegeți un pește fără oase. Crapul de exemplu este delicios, ar da un gust minunat acestei supe, însă carnea lui e plină de oase mici. Chiar și fileurile de crap au foarte multe oase care sunt dificil de îndepărtat înainte de gătire.

Aici găsești și alte rețete delicioase cu somon.

Supa de somon cu legume se servește cu crutoane crocante din pâine. Crutoanele le puteți face la cuptor, dacă faceți o cantitate mai mare sau mai rapid, la tigaie, dacă faceți mai puține. Crutoanele se pot aromatiza cu paprika, busuioc uscat, semințe de chimen, etc.

În clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!

Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!

Mod de preparare supă de somon cu legume | VIDEO inclus

Modul de preparare pentru această rețetă nu este cu nimic diferit de orice altă supă-cremă.

Eu am ales să nu pun suc de roșii la supă, am vrut să aibă un gust mai puțin acid, mai dulceag. Dacă totuși doriți un pic de aciditate, puteți adăuga cam 100-120 ml suc de roșii atunci când pasați legumele.

Supa de somon

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supa de somon

Supă de somon cu legume

5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

blender de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi micuți
  • 300 g file de somon
  • 2 litri de apă
  • sare, piper după gust

pentru servit

  • ulei de măsline
  • pătrunjel proaspăt
  • crutoane de pâine

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați, spălați și tăiați legumele în bucăți nu prea mici.
  • Puneți legumele la fiert în apă cu un praf de sare.
  • Când legumele sunt fierte, le pasați cu blenderul de mână sau la cel vertical.
  • Tăiați fileul de somon cuburi și le adăugați în supa de legume.
  • Aduceți din nou supa la temperatura de fierbere și lăsați peștele să fiarbă maxim 10 minute, nu mai mult!
  • Potriviți gustul de sare și piper și serviți supa de somon cu un fir de ulei de măsline, pătrunjel proaspăt tocat și crutoane din pâine.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Supa de legume cu pește

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • ciorba de văcuță din rasol
    Ciorbă țărănească din rasol de vită acrită cu suc de roșii - rețeta pas cu pas
  • storceag de sturion
    Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
278 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.