Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit

219 shares
Mergi la rețetă

Locuind și având familia și mai toate rubedeniile localizate pe malul Dunării, la Galați și la Giurgiu, vă dați seama că am mâncat de-a lungul timpului pește preparat în fel și chip. Modestă cum mă știți (laudă-mă gură! 😀 ), nu m-aș hazarda să mă auto proclam eu mare specialistă în mâncăruri pescărești.

M-aș cataloga mai degrabă drept un mâncător de pește experimentat și teribil de curios. Cum aud de un pește pe care nu l-am încercat până acum sau măcar de o rețetă nouă, hop și eu!

Crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit

Cu ceva timp în urmă, când am postat rețeta de păstrăv cu portocale am primit un comentariu în care o cititoare îmi povestea despre un somon cu grapefruit roșu. Atât mi-a trebuit! Ideea nu mi-a dat pace până nu am pus-o în practică, iar ghinionul a căzut pe un biet crap autohton. Cred că neam de neamul lui n-a visat sa fie învelit în felii de grapefruit roz și îmbulinat cu boabe de piper roșu! 😀

Ce să vă spun, e o combinație deosebită. Peștele se coace efectiv în suc propriu și în aburii feliilor de grapefruit, iar carnea lui capătă o superbă aromă amăruie care mie, mare amatoare de gusturi noi, mi-a plăcut foarte mult. Dacă aș repeta rețeta? Da, oricând, cu mare plăcere, fix la fel! Soțul meu însă, care e foarte mai conservator din fire și foarte diplomat, a mâncat tot din farfurie, a zis că a fost bun, dar că data viitoare l-ar prefera totuși fără citrice 😀

De altfel și garniturile au fost diferite: broccoli pentru mine și veșnicii cartofi pentru el. Așadar, stați și cugetați cu sinceritate cu ce fel de mâncători de pește aveți de-a face în familie și apoi decideți dacă încercați rețeta asta de crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit sau oricare alta din cele aproape 100 de rețete cu pește care vă așteaptă pe blog.

Chiar înainte să dau drumul acestei rețete, am văzut la Laura Laurențiu - Rețete ca la mama un tutorial video despre cum se curață un crap . Excelent! O metodă inedita și ușoară care nici că putea pica mai bine! Indiferent cum vă decideți să pregătiți peștele, tutorialul ăsta e aur curat! 🙂

Mod de preparare crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi suc de grapefruit

Crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 crap de aprox. 1.5 kg
  • ½ grapefruit (roz pentru un aspect mai frumos)
  • 1 cățel de usturoi
  • cimbru uscat
  • sare și piper după gust (eu am folosit piper roșu)
  • 2 linguri de ulei

garnitură

  • 300 g cartofi
  • 300 g broccoli
  • 30 g unt
  • sare (piper)
  • pătrunjel verde

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu puțin ulei o tavă care va merge la cuptor. La fel de bine o puteți tapeta cu hârtie de copt ca să va fie mai ușor la curățat.
  • Crapul trebuie să fie curățat de solzi și de urechi, eviscerat și spălat foarte bine sub jet de apă.
  • Uscați peștele cu un prosop de hârtie, apoi îl ungeți cu puțin ulei.
  • Condimentați cu sare, piper și cimbru uscat pe toate părțile și în interior.
  • Așezați pe fundul tăvii câteva felii de grapefruit fără coajă, iar peștele peste ele. În acest fel nu se va lipi de tavă.
  • Crestați peștele din loc în loc în zona spinării, unde e stratul de carne mai gros și introduceți în crestături feliuțe de usturoi.
  • Întoarceți peștele și procedați în același mod și pe partea cealaltă.
  • Aruncați 2-3 căței de usturoi și în interior.
  • Puneți din loc în loc felii de grapefruit peste crap.
  • Înveliți tava cu folie de aluminiu sau hârtie de copt și dați-o la cuptor pentru 25 de minute. Nu este nevoie să adăugați apă în tavă. Peștele se va coace pe îndelete în suc propriu și în aburii feliilor de grapefruit.
  • După acest timp, îndepărtați folia și mai lăsați peștele în cuptor 10 minute să se rumenească.

garnitura

  • Noi am servit pestele cu 2 garnituri: una de cartofi natur peste care am pus cubulețe de unt și pătrunjel verde, iar a doua garnitură a fost broccoli fiert, simplu.

Bine de știut:

Eu am preferat să folosesc capul și coada pentru o ciorbă mica de pește, pentru 2 persoane. Mai ales dacă aveți musafiri la masa și doriți un aspect mai frumos al platoului, puteți lăsa peștele întreg.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit

Poftă bună la crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
219 shares

Comentarii

  1. vio a zis

    martie 25, 2017 at 10:14 pm

    Super , al nostru a fost pe un pat de ceapă roşie şi cu multe legume . Capul şi cu coada , clar la ciorbă .

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 26, 2017 at 8:28 am

      Ce buna e si varianta ta! O fac si eu data viitoare, mai ales ca la ceapa nu face nimeni mofturi ca la citrice :))

      Răspunde
      • Vio a zis

        martie 30, 2017 at 12:56 pm

        Corect , de exemplu eu sunt hipertensiv şi iau o pastilă care nu se potriveşte cu grapefruit . Nu m-am dat nicicând în vânt după grapefruit dar de când îmi este interzis , mi-e tare poftă . C''est la vie !

        Răspunde
  2. Mihaela Damaceanu a zis

    martie 25, 2017 at 11:09 am

    Buna reteta pentru ziua de azi. Una foarte speciala, de altfel. Mai multe vorbe am zis altundeva. Te pup si nu stiu daca aici e cazul sa scriu...

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 26, 2017 at 8:26 am

      Miha, multumesc din suflet!

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.