O rețetă rapidă de file de somon la grătar, servit cu o garnitură delicioasă de orez și spanac tras în unt la tigaie. Simplu, natural și sănătos.
Din când în când se întâmplă să avem nevoie să pregătim un prânz foarte rapid și firește că ne dorim ca acesta să fie și sănătos și sățios.
În asemenea cazuri, peștele ne salvează de cele mai multe ori, iar ca un file de somon, nimic nu e. Bine, rămân la părerea mea că peștele de Dunăre este cel mai bun, dar pentru preparare la grătar, rapid, fileul de somon este ideal. Se face repede, este un pește gras și suculent și dacă e file, înseamnă că nici oase nu are 😉
Aici găsiți toate rețetele cu pește de pe blog
După mine, somonul la grătar nu are nevoie de prea multe condimente. Sarea și piperul îi sunt suficiente. Iar pentru cine dorește, pun pe masă și jumătăți de lămâie.
Dacă locuiți la bloc, puteți prepara somonul, și peștele, în general pe un grill de teflon sau și mai bine, pe unul de fontă, pentru că fonta este cel mai sănătos material pentru gătit. Eu am cumpărat de curând un grill de fontă ca acesta de aici și sunt foarte încântată de el. E foarte ieftin, se întreține ușor și face toți banii!
Vezi aici mai multe rețete cu somon
Pentru garnitură am ales un orez prefiert, combinație de orez basmati amestecat cu orez sălbatic. L-am cumpărat la cutie, cred că de la Panzani era. Erau doi săculeți în cutie. Nouă ne-a ajuns un săculeț pentru 2 porții.
Am amestecat orezul cu câteva frunze de spanac trase rapid la tigaie în unt cu usturoi și câteva cuburi de ardei gras. În felul acesta garnitura de orez a fost mai bogată și mai gustoasă.
Mod de preparare somon la grătar cu garnitură de orez și spanac
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Somon la grătar cu garnitură de orez și spanac
Tipărește Salvează pe PinterestEchipamente necesare
Ingrediente
- 2 buc file de somon (aprox. 150 g fiecare)
- 40 g unt
- 3 căței de usturoi
- 1 ardei gras colorat
- 100 g baby spanac proaspăt
- 250 g orez prefiert (basmati și sălbatic)
- sare, piper, suc de lămâie - după gust
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
- Puneți orezul la fiert conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Presărați somonul cu sare și piper pe ambele părți și puneți la încins grătarul sau grillul.
- În paralel, puneți untul la topit într-o tigaie, adăugați usturoiul trecut prin presă și lăsați-l să se călească 1 minut, cât să își dezvolte aroma, dar să nu se ardă.
- Adăugați frunzele de spanac întregi și amestecați. Se vor înmuia în contact cu untul fierbinte. Le gătiți doar până când se înmoaie, nu e nevoie de mai mult.
- Când orezul este gata, în răsturnați într-un bol încăpător. Tocați ardeiul cubulețe, îl puneți peste orez. Tot aici puneți și spanacul tras la tigaie. Amestecați, condimentați cu sare și piper dacă mai este nevoie și păstrați orezul la cald.
- Puneți somonul pe grătarul încins. E suficient să îl gătiți 2-3 minute pe fiecare parte, doar până când se rumenește ușor, ca să rămână suculent la interior. Nu îl gătiți mai mult, pentru că se va usca și va deveni fad.
- Așezați orezul pe farfurii și puneți deasupra fileurile de somon la grătar. Serviți imediat.
Lasă un comentariu