Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Cel mai fraged drob de pui cu ciuperci – se taie perfect, rămâne suculent

Publicat la 22 aprilie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

638 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 7 minute

Acest drob de pui cu ciuperci e fin, aromat și se feliază perfect. Nu doar că e mai ușor decât cel de miel, dar e și mai prietenos cu gusturile tuturor din familie. Cu câteva trucuri simple, obții un drob fraged, suculent și gustos, bun și cald, și rece, și de Paște, dar și într-o duminică obișnuită.

drob de pui cu ciuperci si smantana

Recunosc, drobul e unul dintre aperitivele mele preferate. Îl fac și pentru masa de Paște , dar și în restul anului, când vreau ceva consistent și gustos pentru micul dejun sau gustare. Secretul? Ingredientele - ficăței, pipote și inimi - bine gătite, un pic de unt pentru gust și vin alb pentru aromă. Și, evident, nu punem ciupercile crude în compoziție – altfel riscăm să iasă o pastă apoasă.

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru drob de pui cu ciuperci (pentru o tavă clasică de chec)
  • Cum se face drobul de pui - rețeta video detaliată
  • Mod de preparare drob de pui cu ciuperci - rețeta pas cu pas
  • Cum se servește și cum se păstrează drobul de pui cu ciuperci
  • Secretele mele pentru un drob gustos
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru drob de pui cu ciuperci (pentru o tavă clasică de chec)

  • 500 g pipote și/sau inimi de pui
  • 500 g ficăței de pui
  • 250 g ciuperci proaspete – pot fi champignon, ciuperci brune, pleurotus, ghebe, etc. Puteți folosi și ciuperci din conservă, dar cele proaspete dau cea mai bună aromă.
  • 100 g smântână fermentată – puteți înlocui cu iaurt grecesc
  • 2 cepe uscate
  • 2 fire usturoi verde - sau 2 căței de usturoi uscat, pentru un pic de aromă
  • 1 legătură pătrunjel verde – sau mărar
  • 4 ouă - 3 pentru compoziție, 1 pentru uns deasupra
  • 4 ouă fierte tari – opțional, dar arată bine în secțiune
  • 80 g unt – împărțit între călit și decor
  • 2 linguri ulei – pentru prăjit
  • 100 ml vin alb, sec sau demisec – adaugă aromă fină. Dacă nu vreți să folosiți alcool, puteți pune supă de legume făcută din cuburi "magice" de casă.
  • sare, piper, cimbru uscat, frunze de dafin - după gust

Cum se face drobul de pui - rețeta video detaliată

Vedeți în video cum toc ingredientele, cum le gătesc și cum montez drobul în tavă pentru ca să iasă frumos și gustos. Vă ajută să înțelegeți consistența corectă și pașii exacți. 👉 Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube pentru mai multe rețete tradiționale și simple: https://www.youtube.com/@Iuliana_BucateAromate/videos

Mod de preparare drob de pui cu ciuperci - rețeta pas cu pas

Pipote și inimi de pui fierte cu condimente pentru drob

1. Fierbeți pipotele și inimile
Curățați-le bine și fierbeți-le cu sare, foi de dafin și piper. Lăsați-le să se răcească. Sfat: păstrați apa în care au fiert pentru a o folosi la o supă sau ciorbă.

Ceapă, usturoi verde și ficăței de pui căliți în unt și vin alb

2. Căliți ceapa, ficățeii și usturoiul
În unt și ulei, sotați ceapa, adăugați usturoiul și ficățeii. Când și-au schimbat culoarea, turnați vinul și lăsați să scadă. Lăsați la răcit.

Ciuperci tocate și călite în unt, fără lichid

3. Gătiți ciupercile separat
Tăiați-le mărunt și sotați-le în unt până nu mai au lichid. Lăsați-le la răcit.

Compoziție de drob cu organe tocate, ciuperci, smântână și verdeață

4. Tocați ingredientele și amestecați compoziția
Dați prin robot pipotele, inimile și ficățeii. Amestecați cu ciupercile, smântâna, pătrunjelul, ouăle crude și condimentele.

Compoziția de drob așezată în tavă cu ouă fierte în mijloc

5. Montați drobul în tavă
Turnați jumătate din compoziție, adăugați ouăle fierte, apoi restul. Ungeți deasupra cu ou bătut și puneți câteva cubulețe de unt.

Drob de pui cu ciuperci copt și rumenit, gata de răcire

6. Coaceți și lăsați la răcit
Coaceți la 180°C timp de 40 de minute, până e bine legat și ușor rumenit. Lăsați să se răcească complet în tavă pentru feliere frumoasă.

Cum se servește și cum se păstrează drobul de pui cu ciuperci

Drobul de pui cu ciuperci se servește rece sau la temperatura camerei, tăiat în felii frumoase, fie ca aperitiv de Paște, fie ca fel principal, alături de o salată verde, sos de hrean sau murături.

Se păstrează la frigider, acoperit, până la 4 zile și, poate fi reîncălzit ușor la microunde sau în cuptor dacă doriți să îl serviți ca fel principal. Nu recomand congelarea, pentru că textura se modifică și preparatul își pierde din farmec.

Secretele mele pentru un drob gustos

  • Nu puneți ciupercile crude în amestecul pentru drob deoarece acestea conțin foarte multă apă pe care o vor elibera în tavă, în timpul coacerii și care va înmuia compoziția.
  • Drobul este un preparat care cere destul de multă grăsime iar cea mai gustoasă grăsime este - untul!
  • Atunci când călim ficățeii împreună cu ceapa, vom avea nevoie și de puțin lichid pentru ca aceștia să nu se lipească de tigaie. De ce să punem apă, când putem pune puțin vin alb care va lăsa în tigaie o aromă grozavă! Chiar dacă aveți copii, nu vă faceți griji, alcoolul se va evapora imediat.
  • Puneți suficientă verdeață în drob! Eu obișnuiesc să folosesc ceapă uscată, pentru că aduce un gust mai bun și mai dulce, dar compensez cu usturoi verde și cu o legătură mare de pătrunjel proaspăt.
  • Pipotele și inimile nu trebuie mărunțite prea tare, ci trebuie să rămână bucățele care să se vadă și să se simtă în drob în contrast cu ficățeii cremoși.
  • După coacere drobul va fi foarte fraged, de aceea trebuie lăsat să se răcească în tavă, abia apoi îl putem scoate în siguranță, întreg și frumos.
drob de pui cu ciuperci si smantana

Întrebări frecvente

Pot să nu pun ouă fierte în interior?

Da, drobul va fi la fel de gustos. Dar ouăle dau un aspect frumos în secțiune.

Pot face drobul cu o zi înainte?

Da, e chiar mai bun după ce stă la rece. Se taie perfect și gustul e mai armonios.

Pot face drobul doar cu ficăței?

Da, dar va fi mai cremos și mai moale. Pipotele și inimile adaugă textură.

Rețete asemănătoare pe care să le încercați

Vă las mai jos și alte sugestii de rețete delicioase numai bune de încercat la sărbători sau oricând în timpul anului:

  • Drob de miel
    Drob de miel - rețeta tradițională de Paști
  • Drob de peste
    Drob de pește cu smântână
  • chec aperitiv cu iaurt
    Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă
  • Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
    Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

drob de pui cu ciuperci si smantana

Cel mai fraged drob de pui cu ciuperci – se taie perfect, rămâne suculent

Rețeta de drob de pui cu ciuperci, fraged și bine legat. Se taie perfect, rămâne suculent și este ideal pentru masa de Paște sau ca aperitiv.
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
răcire: 4 hours hours
Timp total: 5 hours hours 10 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tava chec sau cozonac
tavă chec
robot philips
robot de bucătărie

Ingrediente
 

  • 500 g pipote și/sau inimi de pui
  • 500 g ficăței de pui
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 100 g smântână fermentată
  • 2 buc ceapă uscată
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 ouă (3 în compoziție, unul deasupra)
  • 80 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru uscat, frunze de dafin
  • 100 ml vin alb, sec sau demisec
  • 4 ouă fierte tari (sau câte vă încap pe lungimea tăvii)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fierbeți pipotele și inimile: curățați-le bine și fierbeți-le cu sare, foi de dafin și piper. Lăsați-le să se răcească.
    Pipote și inimi de pui fierte cu condimente pentru drob
  • Căliți ceapa, ficățeii și usturoiul: în unt și ulei, sotați ceapa, adăugați usturoiul și ficățeii. Când și-au schimbat culoarea, turnați vinul și lăsați să scadă. Lăsați la răcit.
    Ceapă, usturoi verde și ficăței de pui căliți în unt și vin alb
  • Gătiți ciupercile separat: tăiați-le mărunt și sotați-le în unt până nu mai au lichid. Lăsați-le la răcit.
    Ciuperci tocate și călite în unt, fără lichid
  • Tocați ingredientele și amestecați compoziția: dați prin robot pipotele, inimile și ficățeii. Amestecați cu ciupercile, smântâna, pătrunjelul, ouăle crude și condimentele.
    Compoziție de drob cu organe tocate, ciuperci, smântână și verdeață
  • Montați drobul în tavă: turnați jumătate din compoziție, adăugați ouăle fierte, apoi restul. Ungeți deasupra cu ou bătut și puneți câteva cubulețe de unt.
    Compoziția de drob așezată în tavă cu ouă fierte în mijloc
  • Coaceți și lăsați la răcit: coaceți la 180°C timp de 40 de minute, până e bine legat și ușor rumenit. Lăsați să se răcească complet în tavă pentru feliere frumoasă.
    Drob de pui cu ciuperci copt și rumenit, gata de răcire

Bine de știut:

  • Nu puneți ciupercile crude în amestecul pentru drob deoarece acestea conțin foarte multă apă pe care o vor elibera în tavă, în timpul coacerii și care va înmuia compoziția.
  • Drobul este un preparat care cere destul de multă grăsime iar cea mai gustoasă grăsime este - untul!
  • Atunci când călim ficățeii împreună cu ceapa, vom avea nevoie și de puțin lichid pentru ca aceștia să nu se lipească de tigaie. De ce să punem apă, când putem pune puțin vin alb care va lăsa în tigaie o aromă grozavă! Chiar dacă aveți copii, nu vă faceți griji, alcoolul se va evapora imediat.
  • Puneți suficientă verdeață în drob! Eu obișnuiesc să folosesc ceapă uscată, pentru că aduce un gust mai bun și mai dulce, dar compensez cu usturoi verde și cu o legătură mare de pătrunjel proaspăt.
  • Pipotele și inimile nu trebuie mărunțite prea tare, ci trebuie să rămână bucățele care să se vadă și să se simtă în drob în contrast cu ficățeii cremoși.
  • După coacere drobul va fi foarte fraged, de aceea trebuie lăsat să se răcească în tavă, abia apoi îl putem scoate în siguranță, întreg și frumos.
Valori nutriționale
Cel mai fraged drob de pui cu ciuperci – se taie perfect, rămâne suculent
Valori per porție
Calorii
270
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Colesterol
 
470
mg
157
%
Carbohidrați
 
4
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
24
g
48
%
Vitamina A
 
6086
IU
122
%
Calciu
 
51
mg
5
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
638 shares

Comentarii

  1. Ole a zis

    aprilie 13, 2023 at 10:00 am

    super reteta, o sa o fac si eu pentru Paste

    Răspunde
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x