Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu căpșuni

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 2 sept. 2025 · Publicată: 13 mai 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 8 comentarii
60 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat, fină, cremoasă fără ace de gheață. Se face din doar câteva ingrediente, fără aparat special.

Am făcut multă înghețată la viața mea! Pe blog găsiți peste 20 de rețete de înghețată . Ani de zile am scos caserola din congelator și am amestecat compoziția în lupta cu distrugerea acelor de gheață.

inghetata de capsuni cu lapte condensat

Pe urmă au apărut aparatele de înghețată care mi-au ușurat mult munca și au îmbunătățit considerabil calitatea înghețatelor mele. Nu era nici aparatul de înghețată vreo fericire, pentru că nu puteam fi prea spontană, adică să mă apuc de înghețată când voiam eu, ci trebuia ca mai întâi să am grijă să bag din timp recipientul în congelator...asta dacă avea loc.

inghetata de capsuni cu lapte condensat

Viața mea de mare iubitoare de înghețată s-a schimbat radical abia când am descoperit rețeta de înghețată cu lapte condensat. Adio aparat, adio ace de gheață, am cea mai cremoasă înghețată cu un efort de doar 10 minute. Și o veți avea și voi, căci am scris mai jos tot ce trebuie să știți pentru a face cea mai bună înghețată de căpșuni cu lapte condensat pe care ați mâncat-o vreodată din cele mai naturale și mai bune ingrediente cu putință.

După ce înțelegeți cum funcționează rețeta o veți adapta și la alte ingrediente pentru a obține: înghețată de ciocolată albă sau neagră, de vanilie sau din orice fructe vreți voi.

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru rețeta de înghețată cu lapte condensat
  • Alte rețete rapide în care căpșunile sunt vedete
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru rețeta de înghețată cu lapte condensat

ingrediente

Da, nu e nicio greșeală! Atât de puține sunt ingredientele pentru cea mai cremoasă înghețată de căpșuni și nici pe eticheta celor din magazin nu ar trebui să fie mai multe. Sau mai altfel.

Dacă ne uităm cu atenție, de fapt sunt 3 ingrediente de bază, restul sunt, să zicem, arome. Așadar să vedem care sunt ingredientele de bază și de ce:

  • firește, ne trebuie căpșuni! De preferat proaspete, cumpărate sau culese atunci când e vremea lor, bine coapte, aromate și parfumate. Înghețata se poate face, însă și cu căpșuni congelate, dacă le lăsați să se dezghețe și le scurgeți foarte bine de tot lichidul pe care îl lasă.
  • lapte condensat îndulcit. Se găsește în magazine, ambalat la cutie metalică de 400 ml, așa cum sunt conservele. Eu îl folosesc pe cel de la Prodlacta, îl vedeți în fotografia de mai sus. Unele magazine ( Lidl, Auchan) au mărci proprii de lapte condensat, deci eticheta va arăta diferit. E foarte important să verificați pe cutie să fie lapte condensat îndulcit. Veți găsi și lapte condensat neîndulcit, care este de fapt lapte evaporat și nu are textura potrivită. Este mai fluid, deci conține mai multă apă, ceea ce va face ca înghețata noastră să nu mai fie la fel de cremoasă.
  • smântână pentru frișcă cu minim 30% grăsime. Folosim frișcă naturală și în niciun caz vegetală, da? Dacă vrem chimicale, mai bine mergem și cumpărăm înghețată de la magazin 😛

Pe lângă ingredientele de bază mai sunt adaosurile cu care mai putem jongla, deși vă recomand să aveți încredere în mine și cel puțin prima dată când faceți înghețata aceasta să nu omiteți niciunul, pentru că fiecare are rostul lui.

Dacă nu vă place coaja de lămâie, puteți să nu o puneți, dacă preferați altă aromă decât vanilia, o puteți schimba, dar în niciun caz să nu renunțați la sare pentru că ea echilibrează și potențează toate aromele din înghețata aceasta.

Alte rețete rapide în care căpșunile sunt vedete

Dacă sunteți iubitori de deserturi cu căpșuni, vă las mai jos câteva idei simple și extraordinar de gustoase:

  • crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
  • clafoutis cu căpșuni
  • Eton Mess cu bezele
  • tartă rustică cu căpșuni

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

inghetata de capsuni cu lapte condensat

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat, fină, cremoasă fără ace de gheață. Se face din doar câteva ingrediente, fără aparat special.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
la rece: 6 hours hours
Timp total: 6 hours hours 10 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
caserola cu capac
caserolă cu capac
lingură înghețată
lingură înghețată
cupe pt înghețată
cupe pt înghețată

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 350 g căpșuni proaspete
  • 400 ml lapte condensat ((1 conservă))
  • 200 ml smântână pentru frișcă ((min 30% grăsime))
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 3 linguri suc de lămâie
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pasați căpșunile la chopper până obțineți un piure omogen. Dacă doriți, puteți strecura piureul printr-o sită ca să scăpați de sâmburi.
  • Mixați smântâna pentru frișcă până când obțineți o frișcă fermă și aerată.
  • Puneți peste frișca bătută: laptele condensat, piureul de căpșuni, sucul și coaja de lămâie, vanilia și sarea. Mixați din nou să se omogenizeze compoziția.
  • Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 6 ore sau de seara până dimineața.
  • Scoateți caserola din congelator cu 15 minute înainte de servire.
  • Înghețata de casă cu căpșuni și lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.
Nutrition Facts
Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
Amount per Serving
Calorii
348
% Daily Value*
Grăsimi
 
18
g
28
%
Colesterol
 
68
mg
23
%
Carbohidrați
 
42
g
14
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
39
g
43
%
Proteine
 
6
g
12
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
inghetata de capsuni cu lapte condensat

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
    Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
  • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
    Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
  • prajitura cu capsuni si crema de branza
    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
  • Victoria Sponge Cake
    Victoria Sponge Cake cu dulceață de căpșuni
60 shares

Comentarii

  1. Alina a zis

    mai 16, 2021 at 12:01 pm

    Acuma am pus-o la congelator, e delicioasa, am mancat cu lingura inainte s-o pun la inghetat :)) . Putin cam prea dulce pt gustul meu (si am avut doar 300ml lapte condensat), cred ca as putea sa suplimentez data viitoate frisca si fructele.
    Ma mai tenteaza sa o incerc cu zmeura, cu mango, cu visine, amestec de fructe de padure, ciocolata amaruie, caramel sarat, yum-yum.
    Pt cea de caramel ma gandesc sa fierb o cutie de lapte condensat pana se caramelizeaza, apoi sa o amestec cu frisca, vanilie si un pic de sare.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 18, 2021 at 6:49 am

      Așa este, poate fi un pic cam dulce pentru unele gusturi.
      Mie cel mai mult îmi place cea cu ciocolată neagră, mi se pare cea mai cremoasă, iar ciocolata neagră compensează perfect gustul un pic cam prea dulce al laptelui condensat.
      E foarte bună ideea cu înghețata de caramel, așa am făcut și eu anul trecut.

      Răspunde
  2. Violeta a zis

    mai 14, 2021 at 5:42 pm

    Buna,acum am facut-o.Fructe am pus zmeura,asta am avut in congelator.Am dat piureul prin sita.Multam pentru reteta.Eu am aparat de inghetata care nu trebuie bagat la congelator.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 14, 2021 at 5:56 pm

      Foarte bună și cu zmeură! 🙂

      Răspunde
  3. Violeta a zis

    mai 13, 2021 at 4:07 pm

    Buna,mâine o fac.Daca vreau sa o fac cu cacao sau cioco, sau vanilie, cum procedez?? Căpșuni sunt 350 Gr.Ce pun in loc că lichid?? Mulțumesc.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 14, 2021 at 6:47 am

      Bună! Cu ciocolată iese și mai cremoasă decât cu fructe. Poți să pui de exemplu 300 g de Nutella (iese puțin cam dulce după gustul meu, ca să compensez, eu pun mai multă frișcă, 400g) sau să topești 200-300 g de ciocolată, o lași să se răcorească puțin și apoi o adaugi O mai poți face cu sos de caramel sărat - cam 200 de grame (la fel, iese un pic mai dulce). Cu vanilie nu am încercat, dar poți pune 200 ml în plus de frișcă și extract de vanilie sau zahăr Bourbon. Poți face o mulțime de combinații, iar cantitățile nu sunt foarte stricte, poți jongla puțin cu ele. Succes!

      Răspunde
  4. gaman a zis

    mai 13, 2021 at 11:05 am

    da

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 13, 2021 at 11:25 am

      Sper că e de bine 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Scovergi tradiționale de post din aluat de pâine, rumenite frumos, așezate în teanc pe farfurie
    Scovergi moi și pufoase de post - rețetă tradițională din aluat de pâine
  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.