Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu căpșuni

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat

Publicat la 13 mai 2021 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

55 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat, fină, cremoasă fără ace de gheață. Se face din doar câteva ingrediente, fără aparat special.

Am făcut multă înghețată la viața mea! Pe blog găsiți peste 20 de rețete de înghețată . Ani de zile am scos caserola din congelator și am amestecat compoziția în lupta cu distrugerea acelor de gheață.

inghetata de capsuni cu lapte condensat

Pe urmă au apărut aparatele de înghețată care mi-au ușurat mult munca și au îmbunătățit considerabil calitatea înghețatelor mele. Nu era nici aparatul de înghețată vreo fericire, pentru că nu puteam fi prea spontană, adică să mă apuc de înghețată când voiam eu, ci trebuia ca mai întâi să am grijă să bag din timp recipientul în congelator...asta dacă avea loc.

inghetata de capsuni cu lapte condensat

Viața mea de mare iubitoare de înghețată s-a schimbat radical abia când am descoperit rețeta de înghețată cu lapte condensat. Adio aparat, adio ace de gheață, am cea mai cremoasă înghețată cu un efort de doar 10 minute. Și o veți avea și voi, căci am scris mai jos tot ce trebuie să știți pentru a face cea mai bună înghețată de căpșuni cu lapte condensat pe care ați mâncat-o vreodată din cele mai naturale și mai bune ingrediente cu putință.

După ce înțelegeți cum funcționează rețeta o veți adapta și la alte ingrediente pentru a obține: înghețată de ciocolată albă sau neagră, de vanilie sau din orice fructe vreți voi.

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru rețeta de înghețată cu lapte condensat
  • Alte rețete rapide în care căpșunile sunt vedete
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru rețeta de înghețată cu lapte condensat

ingrediente

Da, nu e nicio greșeală! Atât de puține sunt ingredientele pentru cea mai cremoasă înghețată de căpșuni și nici pe eticheta celor din magazin nu ar trebui să fie mai multe. Sau mai altfel.

Dacă ne uităm cu atenție, de fapt sunt 3 ingrediente de bază, restul sunt, să zicem, arome. Așadar să vedem care sunt ingredientele de bază și de ce:

  • firește, ne trebuie căpșuni! De preferat proaspete, cumpărate sau culese atunci când e vremea lor, bine coapte, aromate și parfumate. Înghețata se poate face, însă și cu căpșuni congelate, dacă le lăsați să se dezghețe și le scurgeți foarte bine de tot lichidul pe care îl lasă.
  • lapte condensat îndulcit. Se găsește în magazine, ambalat la cutie metalică de 400 ml, așa cum sunt conservele. Eu îl folosesc pe cel de la Prodlacta, îl vedeți în fotografia de mai sus. Unele magazine ( Lidl, Auchan) au mărci proprii de lapte condensat, deci eticheta va arăta diferit. E foarte important să verificați pe cutie să fie lapte condensat îndulcit. Veți găsi și lapte condensat neîndulcit, care este de fapt lapte evaporat și nu are textura potrivită. Este mai fluid, deci conține mai multă apă, ceea ce va face ca înghețata noastră să nu mai fie la fel de cremoasă.
  • smântână pentru frișcă cu minim 30% grăsime. Folosim frișcă naturală și în niciun caz vegetală, da? Dacă vrem chimicale, mai bine mergem și cumpărăm înghețată de la magazin 😛

Pe lângă ingredientele de bază mai sunt adaosurile cu care mai putem jongla, deși vă recomand să aveți încredere în mine și cel puțin prima dată când faceți înghețata aceasta să nu omiteți niciunul, pentru că fiecare are rostul lui.

Dacă nu vă place coaja de lămâie, puteți să nu o puneți, dacă preferați altă aromă decât vanilia, o puteți schimba, dar în niciun caz să nu renunțați la sare pentru că ea echilibrează și potențează toate aromele din înghețata aceasta.

Alte rețete rapide în care căpșunile sunt vedete

Dacă sunteți iubitori de deserturi cu căpșuni, vă las mai jos câteva idei simple și extraordinar de gustoase:

  • crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
  • clafoutis cu căpșuni
  • Eton Mess cu bezele
  • tartă rustică cu căpșuni

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

inghetata de capsuni cu lapte condensat

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat

Înghețată de căpșuni cu lapte condensat, fină, cremoasă fără ace de gheață. Se face din doar câteva ingrediente, fără aparat special.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
la rece: 6 hours hours
Timp total: 6 hours hours 10 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
caserola cu capac
caserolă cu capac
lingură înghețată
lingură înghețată
cupe pt înghețată
cupe pt înghețată

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 350 g căpșuni proaspete
  • 400 ml lapte condensat ((1 conservă))
  • 200 ml smântână pentru frișcă ((min 30% grăsime))
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 3 linguri suc de lămâie
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pasați căpșunile la chopper până obțineți un piure omogen. Dacă doriți, puteți strecura piureul printr-o sită ca să scăpați de sâmburi.
  • Mixați smântâna pentru frișcă până când obțineți o frișcă fermă și aerată.
  • Puneți peste frișca bătută: laptele condensat, piureul de căpșuni, sucul și coaja de lămâie, vanilia și sarea. Mixați din nou să se omogenizeze compoziția.
  • Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 6 ore sau de seara până dimineața.
  • Scoateți caserola din congelator cu 15 minute înainte de servire.
  • Înghețata de casă cu căpșuni și lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.
Valori nutriționale
Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
Valori per porție
Calorii
348
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
18
g
28
%
Colesterol
 
68
mg
23
%
Carbohidrați
 
42
g
14
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
39
g
43
%
Proteine
 
6
g
12
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
inghetata de capsuni cu lapte condensat

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
    Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
  • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
    Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
  • prajitura cu capsuni si crema de branza
    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
  • Victoria Sponge Cake
    Victoria Sponge Cake cu dulceață de căpșuni
55 shares

Comentarii

  1. Alina a zis

    mai 16, 2021 at 12:01 pm

    Acuma am pus-o la congelator, e delicioasa, am mancat cu lingura inainte s-o pun la inghetat :)) . Putin cam prea dulce pt gustul meu (si am avut doar 300ml lapte condensat), cred ca as putea sa suplimentez data viitoate frisca si fructele.
    Ma mai tenteaza sa o incerc cu zmeura, cu mango, cu visine, amestec de fructe de padure, ciocolata amaruie, caramel sarat, yum-yum.
    Pt cea de caramel ma gandesc sa fierb o cutie de lapte condensat pana se caramelizeaza, apoi sa o amestec cu frisca, vanilie si un pic de sare.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 18, 2021 at 6:49 am

      Așa este, poate fi un pic cam dulce pentru unele gusturi.
      Mie cel mai mult îmi place cea cu ciocolată neagră, mi se pare cea mai cremoasă, iar ciocolata neagră compensează perfect gustul un pic cam prea dulce al laptelui condensat.
      E foarte bună ideea cu înghețata de caramel, așa am făcut și eu anul trecut.

      Răspunde
  2. Violeta a zis

    mai 14, 2021 at 5:42 pm

    Buna,acum am facut-o.Fructe am pus zmeura,asta am avut in congelator.Am dat piureul prin sita.Multam pentru reteta.Eu am aparat de inghetata care nu trebuie bagat la congelator.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 14, 2021 at 5:56 pm

      Foarte bună și cu zmeură! 🙂

      Răspunde
  3. Violeta a zis

    mai 13, 2021 at 4:07 pm

    Buna,mâine o fac.Daca vreau sa o fac cu cacao sau cioco, sau vanilie, cum procedez?? Căpșuni sunt 350 Gr.Ce pun in loc că lichid?? Mulțumesc.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 14, 2021 at 6:47 am

      Bună! Cu ciocolată iese și mai cremoasă decât cu fructe. Poți să pui de exemplu 300 g de Nutella (iese puțin cam dulce după gustul meu, ca să compensez, eu pun mai multă frișcă, 400g) sau să topești 200-300 g de ciocolată, o lași să se răcorească puțin și apoi o adaugi O mai poți face cu sos de caramel sărat - cam 200 de grame (la fel, iese un pic mai dulce). Cu vanilie nu am încercat, dar poți pune 200 ml în plus de frișcă și extract de vanilie sau zahăr Bourbon. Poți face o mulțime de combinații, iar cantitățile nu sunt foarte stricte, poți jongla puțin cu ele. Succes!

      Răspunde
  4. gaman a zis

    mai 13, 2021 at 11:05 am

    da

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 13, 2021 at 11:25 am

      Sper că e de bine 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x