Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu vișine sau cireșe

Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!

Publicat la 10 iunie 2021 de Iuliana Sbîrnea - 10 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1894 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de prăjitură cu iaurt și fructe, simplă și cu puține ingrediente. Blatul este aerat și fraged, iar fructele aduc aromă și prospețime.

Suntem la început de vară, perioada cea mai frumoasă și cea mai bogată în fructe și legume. Acum găsim cele mai parfumate căpșuni, cele mai dulci cireșe și cele mai aromate caise .

Și oricâte fructe proaspete am mânca, la un moment dat tot ne vine să le folosim și într-o prăjitură, mai ales dacă e vorba de una simplă, rapidă și cu puține ingrediente. Fix cum este cea pe care v-am adus-o astăzi!

prajitura cu iaurt si fructe

Despre aluatul cu iaurt, fără praf de copt

Absolut la toate prăjiturile, checurile sau blaturile de tort la care nu folosesc praf de copt , primesc invariabil întrebarea: "dar praf de copt nu ați pus??". Cred că e o percepție greșită că tot ce intră în cuptor trebuie să conțină praf de copt.

Ei bine, la prăjitura de astăzi nu folosim praf de copt pentru că introducem aer în aluat în cel mai simplu și mai natural mod cu putință: mixând albușurile și gălbenușurile până când devin spumă. Aluatul nostru va fi suficient de aerat, dar si puțin umed și fraged datorită fermenților din iaurt. În plus, tot datorită iaurtului, prăjitura se va menține proaspătă chiar și 2-3 zile, fără condiții speciale de depozitare.

Ce fructe folosim la această prăjitură cu iaurt? Proaspete sau congelate?

După cum vedeți în fotografii, eu am făcut prăjitura aceasta cu caise și cireșe. Mi-a plăcut combinația de arome și de culori. Dar prăjitura se poate face cu orice fructe proaspete sau congelate, va fi la fel de bună.

Câteva idei de fructe proaspete:

  • căpșuni
  • vișine
  • mere sau pere tăiate cuburi
  • gutui
  • piersici sau nectarine
  • struguri de masă
  • zmeură
  • mure
  • coacăze

Ce trebuie să știți dacă folosiți fructe congelate

Altădată am făcut prăjitura aceasta folosind un mix de fructe de pădure congelate și a ieșit perfect! Dacă doriți să folosiți și voi fructe din congelator, nu este nevoie să le decongelați înainte.

Tot ce trebuie să faceți este să tăvăliți fructele congelate prin făină sau prin amidon. Fructele congelate se vor înmuia în cuptor și vor lăsa sirop. Făina sau amidonul prin care le tăvălim au rolul de a se îmbiba cu acest sirop și astfel umiditatea nu va ajunge să înmoaie aluatul.

prajitura cu iaurt si fructe

Alte rețete de prăjituri simple și bune pe care veți dori să le încercați

Va las mai jos și alte rețete de prăjituri de casă care sunt la fel de ușor de făcut și au puține ingrediente. Sunt sigură că veți dori să le încercați și pe acestea:

  • prăjitura Semiluna cu nucă
  • prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut
  • prăjitură turnată cu mere - de post
  • prăjitură cu brânză de vaci și zmeură

Mod de preparare prăjitură cu iaurt si fructe (VIDEO inclus)

prajitura in tava

Cu toate că prăjitura cu iaurt este foarte ușor de făcut, cred că întotdeauna e de folos să poți urmări într-un videoclip cum a fost preparată și sa beneficiezi de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

prajitura cu iaurt si fructe

Prăjitură cu iaurt si fructe

Rețeta de prăjitură cu iaurt și fructe, simplă și cu puține ingrediente. Blatul este aerat și fraged, iar fructele aduc aromă și prospețime.
5 from 19 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
formă rotundă cu inel
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru o formă rotundă de 24 cm diametru

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 200 g iaurt
  • 160 g făină
  • 250 g caise fără sâmburi
  • 120 g cireșe fără sâmburi
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă sau o ungeți cu unt.
  • Pregătiți fructele: scoateți sâmburii, le curățați sau le feliați, după caz.
  • Separați ouăle. Mixați albușurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri.
  • Mixați gălbenușurile cu zahărul până când se deschid la culoare și își triplează volumul.
  • Peste gălbenușurile spumate adăugați vanilia, coaja de lămâie și iaurtul. Omogenizați.
  • Încorporați făina în crema de gălbenușuri folosind un tel de mână, nu mixerul.
  • La final încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri și făină. Încorporați albușurile în 3-4 tranșe amestecând ușor cu telul de mână.
  • Turnați aluatul în tavă și așezați fructele deasupra.
  • Coaceți prăjitura timp de 35-40 de minute până când este ușor rumenită deasupra.
  • Lăsați prăjitura să se răcească în tavă 5-10 minute, apoi o scoateți cu grijă folosind o paletă lată și o mutați pe un grătar.
  • Opțional o puteți pudra cu zahăr înainte de servire.
  • Prăjitura cu iaurt se păstrează la temperatura camerei.
Valori nutriționale
Prăjitură cu iaurt si fructe
Valori per porție
Calorii
217
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
3
g
5
%
Colesterol
 
85
mg
28
%
Carbohidrați
 
41
g
14
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
25
g
28
%
Proteine
 
6
g
12
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
prajitura cu iaurt si fructe

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Reteta de compot de cirese pentru iarna
    Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
  • Gem de visine intregi pe paine cu unt
    Gem de vișine întregi cu puțin zahăr
  • Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc
    Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
  • Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
    Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.
1894 shares

Comentarii

  1. Diana a zis

    iulie 19, 2023 at 12:32 pm

    Am făcut-o și eu cu nectarine și afine proaspete. A ieșit extraordinara . Plănuiesc sa o încerc și cu alte fructe . Soțului i-a plăcut foarte mult deși nu prea e fan dulciuri . S-a copt foarte bine și a fost fresh ,potrivită pt o zi de vara !!!!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 19, 2023 at 2:12 pm

      Ma bucur foarte mult că v-a plăcut prăjitura! Vă aștept cu drag să încercați și alte rețete. Promit să fie la fel de simple și de bune 🙂

      Răspunde
  2. Daniela a zis

    februarie 01, 2023 at 10:38 am

    5 stars
    A ieșit super prăjitura. Am pus puțin praf de copt de teama ca sa nu se lase prea tare,pentru ca nu am răbdare sa învârt cu telul încet. Eu am folosit mix de fructe de pădure congelate. A ieșit așa buna ca am hotărât sa o scriu și in caietul de Rețete. 🤤
    Mulțumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 01, 2023 at 1:36 pm

      Mă bucur tare mult că v-a plăcut! Să vă fie de bine!

      Răspunde
  3. Rodica a zis

    mai 24, 2022 at 1:31 pm

    Am dublat cantitățile și am respectat rețeta la “centima”, am avut o prăjitura delicioasa pentru musafirii mei.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      mai 24, 2022 at 1:42 pm

      Tare mult mă bucur! Să vă fie de bine!

      Răspunde
  4. Iulia G a zis

    august 24, 2021 at 9:29 pm

    Mi s a parut foarte tare si ramane necoapta la mijloc.. Clar, nu o voi mai face inca o data!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 24, 2021 at 9:35 pm

      Îmi pare rău că nu a ieșit bine. Înclin să cred că a fost ceva în neregulă cu temperatura cuptorului sau cu timpul de coacere. La mine în video se vede clar că nu e nici tare, nici necoaptă la mijloc. Pe de altă parte, orice aluat cu iaurt va fi ușor umed și după coacere, poate asta v-a derutat.

      Răspunde
    • Carmen a zis

      ianuarie 28, 2023 at 10:49 am

      Eu am pus o jumătate de pliculeț de praf de copt in plus și ca fructe am folosit piersici din compot tăiate felii și puse deasupra. A ieșit o prăjitură super buna , pufoasa și perfect coapta , am folosit cuptor sus jos 35 de minute

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        ianuarie 28, 2023 at 1:46 pm

        Mă bucur că vă place cum a ieșit!

        Răspunde
5 from 19 votes (18 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x