Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Conserve

Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna

Publicat la 28 iunie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

30 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Să faci compot de cireșe sau de vișine e foarte simplu și foarte ieftin. Nu trebuie să îl fierbem decât 10 minute și se păstrează perfect în cămară până la iarnă când ne bucurăm de el în zilele friguroase!

Reteta de compot de cirese pentru iarna

Ne plac compoturile foarte mult! Sunt un desert simplu și bun . Pe lângă acest compot de cireșe, preferatele noastre sunt compotul de struguri albi și compotul de prune cu aromă de scorțișoară.

Încă de când le fac, mă gândesc cum le voi savura în Postul Crăciunului alături de câțiva biscuiți sau fursecuri de post.

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru rețeta de compot de cireșe
  • Cât zahăr punem la compot?
  • Cum se pregătește compotul de cireșe
  • Cum se păstrează
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru rețeta de compot de cireșe

Compotul este cel mai ieftin desert. Nu avem nevoie, practic, decât de 2 ingrediente: fructe și zahăr. Bineînțeles ne trebuie și apă rece cât să umplem borcanele 🙂

ingrediente reteta compot de cirese pentru iarna
  • cireșe - alegeți fructe proaspete, ferme și sănătoase.
  • zahăr tos - pentru îndulcit, după gust
  • zahăr Bourbon - pentru o aromă de vanilie naturală

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor pe care le-am folosit eu, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cât zahăr punem la compot?

Având în vedere că oricum servim compotul alături de ceva dulce (biscuiți, frusecuri, prăjiturele) eu prefer să nu folosesc prea mult zahăr.

La urma urmei, un compot se poate îndulci și în momentul servirii cu puțin zahăr sau miere de albine.

Eu recomand așa:

  • la borcanele de 800 g - 2 linguri cu zahăr
  • la borcanele de 400 g - 1 lingură cu zahăr

Cum se pregătește compotul de cireșe

Pasul 1: pregătiri

  • Sterilizați borcanele și capacele pe care le veți folosi la compot. Vedeți aici cum se face corect sterilizarea .
  • Alegeți fructele sănătoase, ferme, fără stricăciuni sau urme de lovire. Spălați cireșele și aruncați codițele (sau le păstrați pentru ceai). După preferințe, puteți îndepărta sâmburii sau îi puteți păstra.
  • Dacă alegeți să aromatizați compotul cu vanilie naturală, atunci cel mai simplu și eficient este să calculați câte linguri de zahăr tos vă trebuie, în funcție de numărul de borcane pe care vreți să îl faceți. Amestecați apoi zahărul tos cu cel Bourbon. În acest fel veți avea aromă de vanilie naturală în toate borcanele.

Pasul 2: umplerea borcanelor

  • Umpleți borcanele cu cireșe cam pe trei sferturi.
  • Puneți zahăr în borcane, așa cum am arătat mai sus. Puteți pune mai mult sau mai puțin, după gustul vostru.
  • Umpleți borcanele cu apă rece până aproape de gură.
  • Înfiletați capacele și verificați-le să etanșeze perfect.

Pasul 3: sterilizarea borcanelor

  • Puneți un șervet de bucătărie pe fundul unei oale încăpătoare. Așezați borcanele în oală. Dacă se ating unele de altele, e de preferat să le înfășurați în ziare ca să nu se spargă în timpul fierberii.
  • Turnați apă rece în oală până la ¾ din înălțimea borcanelor.
  • Puneți oala la fiert și din momentul în care apa începe să clocotească, cronometrați 10 minute.
  • După cele 10 minute de fierbere, stingeți focul, acoperiți oala cu un capac și lăsați borcanele cu compot să se răcească lent, în apă, până a doua zi.
Cum se face compotul

Cum se păstrează

După răcire, ștergeți de apă borcanele cu compot de cireșe și etichetați-le. Scrieți pe etichetă ce conțin, luna și anul când le-ați făcut.

Compotul pregătit după această rețetă rezistă foarte bine într-o cămară răcoroasă și întunecoasă chiar și 2 ani.

Dacă desfaceți un borcan de compot și nu se mănâncă tot, păstrați-l în frigider.

Rețete asemănătoare

  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • Compot de caise răcoritor şi aromat
    Compot de caise răcoritor şi aromat
  • Compot răcoritor de cireşe cu lămâie
  • Compot cald de mere cu cardamom
    Compot cald de mere cu cardamom

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Reteta de compot de cirese pentru iarna

Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna

Compot de cireșe sau de vișine foarte simplu și foarte ieftin. Îl fierbem doar 10 minute și se păstrează perfect în cămară până la iarnă!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4 borcane
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 kg cireșe sau vișine (cântărite cu sâmburi)
  • 6 linguri zahăr tos (alb sau brun)
  • 20 g zahăr vanilat Bourbon (2 pliculețe)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Alegeți cireșe proaspete, ferme și sănătoase. Spălați-le bine, rupeți codițele. Puteți îndepărta sâmburii sau îi puteți păstra, după preferințe.
    cirese spalate cu samburi
  • Distribuiți cireșele în cele 4 borcane. Ar trebui să fie cam pe ¾ pline cu fructe.
    borcane umplute cu cirese
  • Puneți într-un castron 6 linguri rase de zahăr și peste el cele 20 g de zahăr Bourbon. Amestecați. În borcanele de 800 g puneți câte 2 linguri din amestecul de zahăr, iar în cele de 400 g puneți doar 1 lingură.
  • Umpleți borcanele cu apă rece până aproape de gură.
    borcan cu cirese si zahar in care se toarna apa
  • Înfiletați bine capacele.
    infiletare capace la borcanele cu compot
  • Verificați dacă toate capacele etanșează perfect.
    verificare capace
  • Pe fundul unei oale încăpătoare puneți un șervet de bucătarie. Așezați borcanele în oală și turnați apă rece până la ¾ din înălțimea borcanelor. Puneți oala la fiert.
    apa pentru sterilizare compot la bain marie
  • Din momentul în care apa începe să clocotească cronometrați 10 minute. Apoi stingeți focul, puneți un capac peste oală și lăsați compotul să se răcească lent, în oala cu capac până a doua zi.
    oala cu borcane acoperita cu capac
  • Compotul astfel preparat rezistă într-o cămară răcoroasă chiar și 2 ani.
    Reteta de compot de cirese pentru iarna
Valori nutriționale
Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
Valori per porție
Calorii
273
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
70
g
23
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
62
g
69
%
Proteine
 
3
g
6
%
Vitamina A
 
160
IU
3
%
Calciu
 
33
mg
3
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
30 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.