• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Conserve

    Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna

    Publicat la 28 iunie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Să faci compot de cireșe sau de vișine e foarte simplu și foarte ieftin. Nu trebuie să îl fierbem decât 10 minute și se păstrează perfect în cămară până la iarnă când ne bucurăm de el în zilele friguroase!

    Reteta de compot de cirese pentru iarna

    Ne plac compoturile foarte mult! Sunt un desert simplu și bun. Pe lângă acest compot de cireșe, preferatele noastre sunt compotul de struguri albi și compotul de prune cu aromă de scorțișoară.

    Încă de când le fac, mă gândesc cum le voi savura în Postul Crăciunului alături de câțiva biscuiți sau fursecuri de post.

    Mergi direct la:
    • Ingrediente pentru rețeta de compot de cireșe
    • Cât zahăr punem la compot?
    • Cum se pregătește compotul de cireșe
    • Cum se păstrează
    • Rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente pentru rețeta de compot de cireșe

    Compotul este cel mai ieftin desert. Nu avem nevoie, practic, decât de 2 ingrediente: fructe și zahăr. Bineînțeles ne trebuie și apă rece cât să umplem borcanele 🙂

    ingrediente reteta compot de cirese pentru iarna
    • cireșe - alegeți fructe proaspete, ferme și sănătoase.
    • zahăr tos - pentru îndulcit, după gust
    • zahăr Bourbon - pentru o aromă de vanilie naturală

    Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor pe care le-am folosit eu, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Cât zahăr punem la compot?

    Având în vedere că oricum servim compotul alături de ceva dulce (biscuiți, frusecuri, prăjiturele) eu prefer să nu folosesc prea mult zahăr.

    La urma urmei, un compot se poate îndulci și în momentul servirii cu puțin zahăr sau miere de albine.

    Eu recomand așa:

    • la borcanele de 800 g - 2 linguri cu zahăr
    • la borcanele de 400 g - 1 lingură cu zahăr

    Cum se pregătește compotul de cireșe

    Pasul 1: pregătiri

    • Sterilizați borcanele și capacele pe care le veți folosi la compot. Vedeți aici cum se face corect sterilizarea.
    • Alegeți fructele sănătoase, ferme, fără stricăciuni sau urme de lovire. Spălați cireșele și aruncați codițele (sau le păstrați pentru ceai). După preferințe, puteți îndepărta sâmburii sau îi puteți păstra.
    • Dacă alegeți să aromatizați compotul cu vanilie naturală, atunci cel mai simplu și eficient este să calculați câte linguri de zahăr tos vă trebuie, în funcție de numărul de borcane pe care vreți să îl faceți. Amestecați apoi zahărul tos cu cel Bourbon. În acest fel veți avea aromă de vanilie naturală în toate borcanele.

    Pasul 2: umplerea borcanelor

    • Umpleți borcanele cu cireșe cam pe trei sferturi.
    • Puneți zahăr în borcane, așa cum am arătat mai sus. Puteți pune mai mult sau mai puțin, după gustul vostru.
    • Umpleți borcanele cu apă rece până aproape de gură.
    • Înfiletați capacele și verificați-le să etanșeze perfect.

    Pasul 3: sterilizarea borcanelor

    • Puneți un șervet de bucătărie pe fundul unei oale încăpătoare. Așezați borcanele în oală. Dacă se ating unele de altele, e de preferat să le înfășurați în ziare ca să nu se spargă în timpul fierberii.
    • Turnați apă rece în oală până la ¾ din înălțimea borcanelor.
    • Puneți oala la fiert și din momentul în care apa începe să clocotească, cronometrați 10 minute.
    • După cele 10 minute de fierbere, stingeți focul, acoperiți oala cu un capac și lăsați borcanele cu compot să se răcească lent, în apă, până a doua zi.
    Cum se face compotul

    Cum se păstrează

    După răcire, ștergeți de apă borcanele cu compot de cireșe și etichetați-le. Scrieți pe etichetă ce conțin, luna și anul când le-ați făcut.

    Compotul pregătit după această rețetă rezistă foarte bine într-o cămară răcoroasă și întunecoasă chiar și 2 ani.

    Dacă desfaceți un borcan de compot și nu se mănâncă tot, păstrați-l în frigider.

    Rețete asemănătoare

    • limonadă
      Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Compot de caise răcoritor şi aromat
      Compot de caise răcoritor şi aromat
    • Compot răcoritor de cireşe cu lămâie
    • Compot cald de mere cu cardamom
      Compot cald de mere cu cardamom

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Reteta de compot de cirese pentru iarna

    Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna

    Compot de cireșe sau de vișine foarte simplu și foarte ieftin. Îl fierbem doar 10 minute și se păstrează perfect în cămară până la iarnă!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 4 borcane
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 1 kg cireșe sau vișine (cântărite cu sâmburi)
    • 6 linguri zahăr tos (alb sau brun)
    • 20 g zahăr vanilat Bourbon (2 pliculețe)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Alegeți cireșe proaspete, ferme și sănătoase. Spălați-le bine, rupeți codițele. Puteți îndepărta sâmburii sau îi puteți păstra, după preferințe.
      cirese spalate cu samburi
    • Distribuiți cireșele în cele 4 borcane. Ar trebui să fie cam pe ¾ pline cu fructe.
      borcane umplute cu cirese
    • Puneți într-un castron 6 linguri rase de zahăr și peste el cele 20 g de zahăr Bourbon. Amestecați. În borcanele de 800 g puneți câte 2 linguri din amestecul de zahăr, iar în cele de 400 g puneți doar 1 lingură.
    • Umpleți borcanele cu apă rece până aproape de gură.
      borcan cu cirese si zahar in care se toarna apa
    • Înfiletați bine capacele.
      infiletare capace la borcanele cu compot
    • Verificați dacă toate capacele etanșează perfect.
      verificare capace
    • Pe fundul unei oale încăpătoare puneți un șervet de bucătarie. Așezați borcanele în oală și turnați apă rece până la ¾ din înălțimea borcanelor. Puneți oala la fiert.
      apa pentru sterilizare compot la bain marie
    • Din momentul în care apa începe să clocotească cronometrați 10 minute. Apoi stingeți focul, puneți un capac peste oală și lăsați compotul să se răcească lent, în oala cu capac până a doua zi.
      oala cu borcane acoperita cu capac
    • Compotul astfel preparat rezistă într-o cămară răcoroasă chiar și 2 ani.
      Reteta de compot de cirese pentru iarna

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
    Valori per porție
    Calorii
    273
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    1
    g
    2
    %
    Carbohidrați
     
    70
    g
    23
    %
    Fibre
     
    5
    g
    21
    %
    Zahăr
     
    62
    g
    69
    %
    Proteine
     
    3
    g
    6
    %
    Vitamina A
     
    160
    IU
    3
    %
    Calciu
     
    33
    mg
    3
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • gem de piersici
      Gem de piersici - rețeta clasică, fără gelfix sau conservanți
    • Gem de visine intregi pe paine cu unt
      Gem de vișine întregi cu puțin zahăr
    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.