Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu căpșuni

Prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut

Publicat la 1 iunie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

2106 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta simplă și rapidă de prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut. Un desert de primăvară, pentru toate gusturile, încântător și delicios.

Încă de când am făcut prăjitura rapidă cu mere , mi-am pus în gând ca atunci când apar căpșunile noastre, cele dulci și parfumate, să o refac și în această variantă.

O și visam, pufoasă, ușor umedă, aromată, pliiiiină-plină de bucățele de căpșuni și pudrată cu zahăr vanilat. Exact așa am făcut-o, cum am visat-o! 🙂

Prajitura pufoasa cu capsuni

Dacă vă uitați la fotografia de mai sus veți vedea că nu am exagerat cu nimic, prăjitura asta chiar e plină de felii de căpșuni, am pus în aluat cât de multe au încăput.

Prăjiturile cu iaurt sau lapte bătut în compoziție, nu doar că se fac atât de ușor, dar se și mențin proaspete timp de mai multe zile, dacă le păstrați acoperite. Și dacă mai apucă 😀

Un cub din prăjitura asta e numai bun dimineața, lângă ceașca de cafea, sau la desertul de la prânz, la gustare sau de luat la pachet când plecăm în vreo excursie și vrem ceva bun de mâncat pe drum.

Prajitura pufoasa cu capsuni

Dacă și voi sunteți hotărâți să profitați de sezonul căpșunilor și să le includeți în cât mai multe deserturi, vă las mai jos câteva idei delicioase:

  • Eton Mess - desert la pahar cu căpșuni, frișcă și bezele
  • Tartă rustică cu căpșuni
  • Tiramisu cu căpșuni
  • Ruladă cu mascarpone și căpșuni
  • Sorbet de căpșuni

Tare sunt curioasă care v-a făcut mai mult cu ochiul. Să îmi spuneți și mie în comentarii ce ați ales și cum v-au ieșit! 🙂

Mod de preparare prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut

Prăjitura aceasta se prepară la fel de simplu ca mai toate prăjiturile turnate pe care le cunoaștem atât de bine de la mamele și de la bunicile noastre.

Pentru o aromă plăcută, care să o completeze pe cea a căpșunilor, vă sugerez să folosiți condimente naturale: vanilie naturală și coajă de lămâie și nu esențe chimice din comerț.

  • Aluat cu lapte batut
  • capsuni in aluat cu lapte batut
  • prajitura cu lapte batut si capsuni inainte sa intre la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prajitura pufoasa cu capsuni

Prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut

Rețeta simplă și rapidă de prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut. Un desert de primăvară, pentru toate gusturile, încântător și delicios.
5 from 12 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
spatulă
tavă de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru o tavă de ~30x25 cm

  • 5 ouă
  • 170 g zahăr
  • un praf de sare
  • 50 g unt topit și răcit
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
  • 300 ml lapte bătut
  • 380 g făină tip 000
  • 8 g praf de copt
  • 550 g căpșuni (350 g în aluat, 200 g deasupra)
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Topiți untul și lăsați-l să se răcească.
  • Spălați căpșunile și taiați-le jumătăți sau sferturi dacă sunt mai mari.
  • Bateți ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare până când se albesc și își dublează volumul.
  • Adăugați untul topit, vanilia și coaja de lămâie. Amestecați sa se omogenizeze, apoi puneți și laptele bătut.
  • Încorporați făina amestecată cu praful de copt.
  • Puneți în aluat 350 g de căpșuni.
  • Turnați aluatul în tavă, nivelați.
  • Deasupra așezați jumătăți de căpșuni pe care mai întâi le treceți puțin prin făină ca să nu se ducă la fund.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea să vă asigurați că este coaptă bine.
  • Serviți prăjitura cu căpșuni pudrată cu zahăr vanilat (opțonal)
Valori nutriționale
Prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut
Valori per porție
Calorii
270
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
7
g
11
%
Colesterol
 
93
mg
31
%
Carbohidrați
 
45
g
15
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
17
g
19
%
Proteine
 
7
g
14
%
Vitamina A
 
245
IU
5
%
Calciu
 
20
mg
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Prajitura pufoasa cu capsuni

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
    Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
  • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
    Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
  • prajitura cu capsuni si crema de branza
    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
2106 shares
5 from 12 votes (12 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.