Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Pancakes cu iaurt . Clătite americane moi și pufoase.

Publicat la 26 august 2021 de Iuliana Sbîrnea - 12 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

330 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Vrei un mic dejun rapid și delicios? Încearcă aceste pancakes cu iaurt sau clătite americane moi, pufoase și foarte ușor de făcut.

Pancakes cu iaurt

Există ceva mai plăcut într-o dimineață de weekend decât un turnuleț de pancakes, acele clătite americane groase și pufoase, împărțite cu somnoroșii casei? 🙂 Puneți lângă ele o cafea, un pahar cu lapte sau cu suc de portocale și veți avea un început de zi vesel și delicios!

Această rețetă de pancakes cu iaurt este foarte simplă și nu vă a ține prea mult în bucătărie. Vedeta aluatului este, bineînțeles, iaurtul care prin fermenții lui dă o frăgezime și o aromă deosebită. Nici nu mai avem nevoie de alte grăsimi în compoziție, clătitele vor fi moi și pufoase.

Câteva sfaturi pentru cele mai reușite pancakes cu iaurt

  • despre iaurt - clătitele acestea ies foarte bine cu orice fel de iaurt. Eu încerc să fiu atentă la grăsimi și folosesc iaurt cu 2,8 sau cu 3,5% grăsime. Și iaurtul grecesc, care are 10% grăsime se potrivește minunat în rețeta aceasta și face clătitele mai fine.
  • nu amestecați prea mult aluatul - folosiți un tel de mână cu care să bateți ouăle doar cât să le desfaceți și să le spumați foarte puțin. După ce puneți făina și praful de copt amestecați doar cât să o încorporați, nu mai mult! Dacă amestecați prea mult, clătitele nu vor mai fi pufoase, ci dense și gumate.
  • lăsați aluatul să se odihnească 10 minute - în acest fel veți avea clătite moi și fragede
  • folosiți o tigaie antiaderentă - nu vrem să folosim prea mult ulei la aceste pancakes cu iaurt, așa că o tigaie cu înveliș antiaderent ne ajută mult.
  • tigaia bine încinsă și focul mediu - pentru ca pancakes-urile să aibă timp să se coacă și în interior
  • întoarceți clătitele o singură dată - atunci când vedeți că marginile s-au rumenit și se desprind singure de tigaie. Dacă le întoarceți de mai multe ori de pe o parte pe alta se dezumflă și se întăresc.
  • păstrați-le calde - dacă ați făcut clătitele mai devreme și e nevoie să le păstrați calde, așezați-le într-un vas termorezistent și păstrați-le în cuptorul încălzit la 90-100 de grade (treapta minimă la cuptoarele pe gaz).
  • faceți doar atâtea clătite câte puteți mânca - pancakes-urile sunt bune proaspete, cât încă sunt ușor călduțe. După ce se răcesc nu mai au același farmec. Dacă totuși ați făcut prea multe, le puteți păstra la frigider acoperite cu folie alimentară, iar înainte de servire le încălziți la microunde.
Pancakes cu iaurt

Cum se servesc aceste pancakes cu iaurt

Partea cea mai distractivă la un mic dejun cu pancakes este faptul că fiecare membru al familiei își poate personaliza porția de clătite după preferințe. Câteva idei delicioase mai jos:

  • Siropuri sau sosuri:  sirop de arțar, miere, siropuri de fructe, sirop de ciocolată sau sos de caramel sărat
  • Fructe proaspete:  afine, caise, căpșuni, zmeură, mure, piersici, pere, felii de banane
  • Dulcețuri: orice gem sau dulceață, dar e de preferat să fie cu fructe întregi. Preferatul meu e gemul de vișine întregi cu puțin zahăr.
  • Unturi: unt de arahide, unt de migdale, unt sau smântână de caju , Nutella
  • Fructe uscate: stafide, afine, smochine, caise, fructe de goji, curmale
  • Nuci mărunțite:  migdale, caju, alune de pădure, fulgi de cocos
  • Lactate:  frișcă naturală, smântână cremă de brânză, iaurt făcut în casă
Pancakes cu iaurt

Alte rețete de clătite pe care le puteți încerca:

  • clătite de post cu apă minerală
  • pancakes cu suc de portocale
  • pancakes cu mere și scorțișoară

Mod de preparare pentru rețeta de pancakes cu iaurt (VIDEO inclus)

 Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pancakes cu iaurt

Pancakes cu iaurt

Vrei un mic dejun rapid și delicios? Încearcă aceste pancakes cu iaurt sau clătite americane moi, pufoase și foarte ușor de făcut.
5 from 13 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 8 pancakes
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta
tel
spatulă

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon
  • 300 ml iaurt
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 200 g făină tip 000
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură ulei pentru prăjit

pentru servit

  • miere
  • fructe proaspete: căpșuni, mure, zmeură, banane, etc.
  • unt de arahide
  • dulceață

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un bol încăpător puneți ouăle, sarea și zahărul vanilat și amestecați cu un tel de mână cât să se desfacă ouăle și să se dizolve zahărul.
  • Adăugații iaurtul și coaja rasă de lămâie, apoi omogenizați compoziția.
  • Încorporați făina și praful de copt.
  • Ideal ar fi să lăsați aluatul să se odihnească timp de 10 minute, dar dacă vă grăbiți puteți începe să coaceți clătitele imediat.
  • Puneți la încins o tigaie antiaderentă. Focul trebuie să fie mediu.
  • Ungeți tigaia cu foarte puțin ulei, folosind o pensulă de patiserie.
  • Turnați cam ½ de polonic de aluat pe mijlocul tigăii. Clătitele mele au avut diametrul de 10 cm.
  • Când clătita este rumenită, o întoarceți pe partea cealaltă. Ar trebui să dureze cam ½ de minut pe fiecare parte ca să fiți siguri că sunt bine coapte și în interior.
  • Procedați în acest fel până când terminați toate clătitele.
  • Pancakes-urile se servesc imediat cu topping de miere, fructe proaspete, dulceață, etc.

Bine de știut:

Eu nu pun zahăr în aluatul pentru pancakes pentru că de obicei le servim cu miere sau cu dulceață. Dacă vă plac clătitele mai dulci, puteți adăuga zahăr după gust.
Zahărul se pune în bol odată cu ouăle și se amestecă energic cu telul de mână până când este complet dizolvat.
Valori nutriționale
Pancakes cu iaurt
Valori per porție
Calorii
150
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
5
g
8
%
Colesterol
 
46
mg
15
%
Carbohidrați
 
21
g
7
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
6
g
12
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Clătite americane

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
330 shares

Comentarii

  1. Mb a zis

    decembrie 12, 2024 at 10:42 am

    5 stars
    Foarte reusita reteta de pancakes, au iesit super si la fel imi iasa de cate ori le fac. Retata d-voastra e singura inspiratie dupa care fac pancakes, si de fiecare data imi reusesc. Va multumesc

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      decembrie 13, 2024 at 7:05 am

      Mă bucur foarte mult că îți place rețeta. Mulțumesc pentru comentariu și te aștept cu drag să încerci și alte preparate de pe blog. O zi frumoasă!

      Răspunde
  2. Adriana a zis

    ianuarie 08, 2023 at 8:20 pm

    Aluatul iese mult prea gros.....

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 08, 2023 at 8:48 pm

      Puteți vedea în videoclip că aluatul meu nu a fost deloc gros.
      Poate ați avut o făină mai uscată care a absorbit mai multă umiditate sau un iaurt mai gras și mai ferm.
      Puteați pune 1-2 linguri de lapte ca să reglați consistența.

      Răspunde
    • Simona a zis

      aprilie 10, 2024 at 8:29 am

      5 stars
      Aluatul e gros. Incetati sa mai faceti retete ca oamenii sa risipeasca mancare!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        aprilie 10, 2024 at 8:32 am

        Aluatul e gros pentru că așa trebuie. Nu facem clătite, facem pancakes! Aveați și rețeta video în care se vede că aluatul e gros, nu știu de ce v-ați așteptat la altceva!

        Răspunde
  3. Andreea a zis

    februarie 10, 2022 at 8:18 pm

    Revin cu un detaliu...am descoperit cea mai faină rețetă de gofrè, mi-au ieșit trăznit 😍

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 10, 2022 at 8:33 pm

      Poftă bună!

      Răspunde
    • Ioana a zis

      mai 18, 2024 at 11:45 am

      video ul nu se poate vedea. la fiecare 3 secunde intra o reclama. mersi dar nu mersi!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        mai 18, 2024 at 5:15 pm

        Nu știu la care video vă referiți, probabil a intrat o reclamă. Videoclipul cu rețeta de pancakes este în caseta cu rețeta de la finalul postării sau pe YouTube, aici https://youtu.be/tPxjA5npR1w?si=LgGwWE9LYWif1EfA

        Răspunde
  4. Andreea a zis

    februarie 10, 2022 at 8:08 pm

    Stimată doamnă, cum outeți susține că iaurtul de 10%grăsime le face mai fine?
    Mi-a ieșit compoziția cu textura de gofrè, nicicum de clătite americane...
    Am mai făcut pancakes și știu ce textură trebuia să obțin, ori ce am obținut nu este lichid deloc...

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 10, 2022 at 8:36 pm

      Sincer, nu prea înțeleg ce anume doriți, dar este evident că sunteți expertă atât în clătite americane, cât și în gofre, așadar...faceți cum credeți, eu nu mă opun.

      Răspunde
5 from 13 votes (11 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x