Vrei un mic dejun rapid și delicios? Încearcă aceste pancakes cu iaurt sau clătite americane moi, pufoase și foarte ușor de făcut.
Există ceva mai plăcut într-o dimineață de weekend decât un turnuleț de pancakes, acele clătite americane groase și pufoase, împărțite cu somnoroșii casei? 🙂 Puneți lângă ele o cafea, un pahar cu lapte sau cu suc de portocale și veți avea un început de zi vesel și delicios!
Această rețetă de pancakes cu iaurt este foarte simplă și nu vă a ține prea mult în bucătărie. Vedeta aluatului este, bineînțeles, iaurtul care prin fermenții lui dă o frăgezime și o aromă deosebită. Nici nu mai avem nevoie de alte grăsimi în compoziție, clătitele vor fi moi și pufoase.
Câteva sfaturi pentru cele mai reușite pancakes cu iaurt
- despre iaurt - clătitele acestea ies foarte bine cu orice fel de iaurt. Eu încerc să fiu atentă la grăsimi și folosesc iaurt cu 2,8 sau cu 3,5% grăsime. Și iaurtul grecesc, care are 10% grăsime se potrivește minunat în rețeta aceasta și face clătitele mai fine.
- nu amestecați prea mult aluatul - folosiți un tel de mână cu care să bateți ouăle doar cât să le desfaceți și să le spumați foarte puțin. După ce puneți făina și praful de copt amestecați doar cât să o încorporați, nu mai mult! Dacă amestecați prea mult, clătitele nu vor mai fi pufoase, ci dense și gumate.
- lăsați aluatul să se odihnească 10 minute - în acest fel veți avea clătite moi și fragede
- folosiți o tigaie antiaderentă - nu vrem să folosim prea mult ulei la aceste pancakes cu iaurt, așa că o tigaie cu înveliș antiaderent ne ajută mult.
- tigaia bine încinsă și focul mediu - pentru ca pancakes-urile să aibă timp să se coacă și în interior
- întoarceți clătitele o singură dată - atunci când vedeți că marginile s-au rumenit și se desprind singure de tigaie. Dacă le întoarceți de mai multe ori de pe o parte pe alta se dezumflă și se întăresc.
- păstrați-le calde - dacă ați făcut clătitele mai devreme și e nevoie să le păstrați calde, așezați-le într-un vas termorezistent și păstrați-le în cuptorul încălzit la 90-100 de grade (treapta minimă la cuptoarele pe gaz).
- faceți doar atâtea clătite câte puteți mânca - pancakes-urile sunt bune proaspete, cât încă sunt ușor călduțe. După ce se răcesc nu mai au același farmec. Dacă totuși ați făcut prea multe, le puteți păstra la frigider acoperite cu folie alimentară, iar înainte de servire le încălziți la microunde.
Cum se servesc aceste pancakes cu iaurt
Partea cea mai distractivă la un mic dejun cu pancakes este faptul că fiecare membru al familiei își poate personaliza porția de clătite după preferințe. Câteva idei delicioase mai jos:
- Siropuri sau sosuri: sirop de arțar, miere, siropuri de fructe, sirop de ciocolată sau sos de caramel sărat
- Fructe proaspete: afine, caise, căpșuni, zmeură, mure, piersici, pere, felii de banane
- Dulcețuri: orice gem sau dulceață, dar e de preferat să fie cu fructe întregi. Preferatul meu e gemul de vișine întregi cu puțin zahăr.
- Unturi: unt de arahide, unt de migdale, unt sau smântână de caju , Nutella
- Fructe uscate: stafide, afine, smochine, caise, fructe de goji, curmale
- Nuci mărunțite: migdale, caju, alune de pădure, fulgi de cocos
- Lactate: frișcă naturală, smântână cremă de brânză, iaurt făcut în casă
Alte rețete de clătite pe care le puteți încerca:
Mod de preparare pentru rețeta de pancakes cu iaurt (VIDEO inclus)
Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pancakes cu iaurt
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 2 ouă
- un praf de sare
- 10 g zahăr vanilat Bourbon
- 300 ml iaurt
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 200 g făină tip 000
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingură ulei pentru prăjit
pentru servit
- miere
- fructe proaspete: căpșuni, mure, zmeură, banane, etc.
- unt de arahide
- dulceață
Instrucțiuni de preparare
- Într-un bol încăpător puneți ouăle, sarea și zahărul vanilat și amestecați cu un tel de mână cât să se desfacă ouăle și să se dizolve zahărul.
- Adăugații iaurtul și coaja rasă de lămâie, apoi omogenizați compoziția.
- Încorporați făina și praful de copt.
- Ideal ar fi să lăsați aluatul să se odihnească timp de 10 minute, dar dacă vă grăbiți puteți începe să coaceți clătitele imediat.
- Puneți la încins o tigaie antiaderentă. Focul trebuie să fie mediu.
- Ungeți tigaia cu foarte puțin ulei, folosind o pensulă de patiserie.
- Turnați cam ½ de polonic de aluat pe mijlocul tigăii. Clătitele mele au avut diametrul de 10 cm.
- Când clătita este rumenită, o întoarceți pe partea cealaltă. Ar trebui să dureze cam ½ de minut pe fiecare parte ca să fiți siguri că sunt bine coapte și în interior.
- Procedați în acest fel până când terminați toate clătitele.
- Pancakes-urile se servesc imediat cu topping de miere, fructe proaspete, dulceață, etc.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Adriana a zis
Aluatul iese mult prea gros.....
Iuliana Sbîrnea a zis
Puteți vedea în videoclip că aluatul meu nu a fost deloc gros.
Poate ați avut o făină mai uscată care a absorbit mai multă umiditate sau un iaurt mai gras și mai ferm.
Puteați pune 1-2 linguri de lapte ca să reglați consistența.
Simona a zis
Aluatul e gros. Incetati sa mai faceti retete ca oamenii sa risipeasca mancare!
Iuliana Sbîrnea a zis
Aluatul e gros pentru că așa trebuie. Nu facem clătite, facem pancakes! Aveați și rețeta video în care se vede că aluatul e gros, nu știu de ce v-ați așteptat la altceva!
Andreea a zis
Revin cu un detaliu...am descoperit cea mai faină rețetă de gofrè, mi-au ieșit trăznit 😍
Iuliana Sbîrnea a zis
Poftă bună!
Ioana a zis
video ul nu se poate vedea. la fiecare 3 secunde intra o reclama. mersi dar nu mersi!
Iuliana Sbîrnea a zis
Nu știu la care video vă referiți, probabil a intrat o reclamă. Videoclipul cu rețeta de pancakes este în caseta cu rețeta de la finalul postării sau pe YouTube, aici https://youtu.be/tPxjA5npR1w?si=LgGwWE9LYWif1EfA
Andreea a zis
Stimată doamnă, cum outeți susține că iaurtul de 10%grăsime le face mai fine?
Mi-a ieșit compoziția cu textura de gofrè, nicicum de clătite americane...
Am mai făcut pancakes și știu ce textură trebuia să obțin, ori ce am obținut nu este lichid deloc...
Iuliana Sbîrnea a zis
Sincer, nu prea înțeleg ce anume doriți, dar este evident că sunteți expertă atât în clătite americane, cât și în gofre, așadar...faceți cum credeți, eu nu mă opun.