• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Deserturi de casa

    Pancakes cu iaurt . Clătite americane moi și pufoase.

    Publicat la 26 august 2021 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Vrei un mic dejun rapid și delicios? Încearcă aceste pancakes cu iaurt sau clătite americane moi, pufoase și foarte ușor de făcut.

    Pancakes cu iaurt

    Există ceva mai plăcut într-o dimineață de weekend decât un turnuleț de pancakes, acele clătite americane groase și pufoase, împărțite cu somnoroșii casei? 🙂 Puneți lângă ele o cafea, un pahar cu lapte sau cu suc de portocale și veți avea un început de zi vesel și delicios!

    Această rețetă de pancakes cu iaurt este foarte simplă și nu vă a ține prea mult în bucătărie. Vedeta aluatului este, bineînțeles, iaurtul care prin fermenții lui dă o frăgezime și o aromă deosebită. Nici nu mai avem nevoie de alte grăsimi în compoziție, clătitele vor fi moi și pufoase.

    Câteva sfaturi pentru cele mai reușite pancakes cu iaurt

    • despre iaurt - clătitele acestea ies foarte bine cu orice fel de iaurt. Eu încerc să fiu atentă la grăsimi și folosesc iaurt cu 2,8 sau cu 3,5% grăsime. Și iaurtul grecesc, care are 10% grăsime se potrivește minunat în rețeta aceasta și face clătitele mai fine.
    • nu amestecați prea mult aluatul - folosiți un tel de mână cu care să bateți ouăle doar cât să le desfaceți și să le spumați foarte puțin. După ce puneți făina și praful de copt amestecați doar cât să o încorporați, nu mai mult! Dacă amestecați prea mult, clătitele nu vor mai fi pufoase, ci dense și gumate.
    • lăsați aluatul să se odihnească 10 minute - în acest fel veți avea clătite moi și fragede
    • folosiți o tigaie antiaderentă - nu vrem să folosim prea mult ulei la aceste pancakes cu iaurt, așa că o tigaie cu înveliș antiaderent ne ajută mult.
    • tigaia bine încinsă și focul mediu - pentru ca pancakes-urile să aibă timp să se coacă și în interior
    • întoarceți clătitele o singură dată - atunci când vedeți că marginile s-au rumenit și se desprind singure de tigaie. Dacă le întoarceți de mai multe ori de pe o parte pe alta se dezumflă și se întăresc.
    • păstrați-le calde - dacă ați făcut clătitele mai devreme și e nevoie să le păstrați calde, așezați-le într-un vas termorezistent și păstrați-le în cuptorul încălzit la 90-100 de grade (treapta minimă la cuptoarele pe gaz).
    • faceți doar atâtea clătite câte puteți mânca - pancakes-urile sunt bune proaspete, cât încă sunt ușor călduțe. După ce se răcesc nu mai au același farmec. Dacă totuși ați făcut prea multe, le puteți păstra la frigider acoperite cu folie alimentară, iar înainte de servire le încălziți la microunde.
    Pancakes cu iaurt

    Cum se servesc aceste pancakes cu iaurt

    Partea cea mai distractivă la un mic dejun cu pancakes este faptul că fiecare membru al familiei își poate personaliza porția de clătite după preferințe. Câteva idei delicioase mai jos:

    • Siropuri sau sosuri:  sirop de arțar, miere, siropuri de fructe, sirop de ciocolată sau sos de caramel sărat
    • Fructe proaspete:  afine, caise, căpșuni, zmeură, mure, piersici, pere, felii de banane
    • Dulcețuri: orice gem sau dulceață, dar e de preferat să fie cu fructe întregi. Preferatul meu e gemul de vișine întregi cu puțin zahăr.
    • Unturi:  unt de arahide, unt de migdale, unt de caju, Nutella
    • Fructe uscate: stafide, afine, smochine, caise, fructe de goji, curmale
    • Nuci mărunțite:  migdale, caju, alune de pădure, fulgi de cocos
    • Lactate:  frișcă naturală, smântână cremă de brânză, iaurt făcut în casă
    Pancakes cu iaurt

    Alte rețete de clătite pe care le puteți încerca:

    • clătite de post cu apă minerală
    • pancakes cu suc de portocale
    • pancakes cu mere și scorțișoară

    Mod de preparare pentru rețeta de pancakes cu iaurt (VIDEO inclus)

     Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Pancakes cu iaurt

    Pancakes cu iaurt

    Vrei un mic dejun rapid și delicios? Încearcă aceste pancakes cu iaurt sau clătite americane moi, pufoase și foarte ușor de făcut.
    5 from 9 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 5 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 20 minutes minutes
    Număr de porții: 8 pancakes
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tigaie antiaderenta
    tigaie antiaderenta
    tel
    spatulă

    Ingrediente
     

    • 2 ouă
    • un praf de sare
    • 10 g zahăr vanilat Bourbon
    • 300 ml iaurt
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
    • 200 g făină tip 000
    • 1 linguriță praf de copt
    • 1 lingură ulei pentru prăjit

    pentru servit

    • miere
    • fructe proaspete: căpșuni, mure, zmeură, banane, etc.
    • unt de arahide
    • dulceață

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Într-un bol încăpător puneți ouăle, sarea și zahărul vanilat și amestecați cu un tel de mână cât să se desfacă ouăle și să se dizolve zahărul.
    • Adăugații iaurtul și coaja rasă de lămâie, apoi omogenizați compoziția.
    • Încorporați făina și praful de copt.
    • Ideal ar fi să lăsați aluatul să se odihnească timp de 10 minute, dar dacă vă grăbiți puteți începe să coaceți clătitele imediat.
    • Puneți la încins o tigaie antiaderentă. Focul trebuie să fie mediu.
    • Ungeți tigaia cu foarte puțin ulei, folosind o pensulă de patiserie.
    • Turnați cam ½ de polonic de aluat pe mijlocul tigăii. Clătitele mele au avut diametrul de 10 cm.
    • Când clătita este rumenită, o întoarceți pe partea cealaltă. Ar trebui să dureze cam ½ de minut pe fiecare parte ca să fiți siguri că sunt bine coapte și în interior.
    • Procedați în acest fel până când terminați toate clătitele.
    • Pancakes-urile se servesc imediat cu topping de miere, fructe proaspete, dulceață, etc.

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    Eu nu pun zahăr în aluatul pentru pancakes pentru că de obicei le servim cu miere sau cu dulceață. Dacă vă plac clătitele mai dulci, puteți adăuga zahăr după gust.
    Zahărul se pune în bol odată cu ouăle și se amestecă energic cu telul de mână până când este complet dizolvat.
    Valori nutriționale
    Pancakes cu iaurt
    Valori per porție
    Calorii
    150
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    5
    g
    8
    %
    Colesterol
     
    46
    mg
    15
    %
    Carbohidrați
     
    21
    g
    7
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    3
    g
    3
    %
    Proteine
     
    6
    g
    12
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Clătite americane

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta perfectă, pas cu pas
    • pasat cu lapte si unt
      Păsat cu lapte și unt - rețeta tradițonală de crupe de porumb fierte în lapte
    • langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
      Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Adriana

      ianuarie 08, 2023 at 8:20 pm

      Aluatul iese mult prea gros.....

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        ianuarie 08, 2023 at 8:48 pm

        Puteți vedea în videoclip că aluatul meu nu a fost deloc gros.
        Poate ați avut o făină mai uscată care a absorbit mai multă umiditate sau un iaurt mai gras și mai ferm.
        Puteați pune 1-2 linguri de lapte ca să reglați consistența.

        Răspunde
    2. Andreea

      februarie 10, 2022 at 8:18 pm

      Revin cu un detaliu...am descoperit cea mai faină rețetă de gofrè, mi-au ieșit trăznit ?

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        februarie 10, 2022 at 8:33 pm

        Poftă bună!

        Răspunde
    3. Andreea

      februarie 10, 2022 at 8:08 pm

      Stimată doamnă, cum outeți susține că iaurtul de 10%grăsime le face mai fine?
      Mi-a ieșit compoziția cu textura de gofrè, nicicum de clătite americane...
      Am mai făcut pancakes și știu ce textură trebuia să obțin, ori ce am obținut nu este lichid deloc...

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        februarie 10, 2022 at 8:36 pm

        Sincer, nu prea înțeleg ce anume doriți, dar este evident că sunteți expertă atât în clătite americane, cât și în gofre, așadar...faceți cum credeți, eu nu mă opun.

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.