Rețeta de pancakes cu mere și scorțișoară - un mic dejun delicios, pentru toate vârstele. Cum se fac clătitele americane cu mere.
Pancakes sunt acele clătite americane mai groase decât știm noi că se fac clătitele. Americanii le așează în turnulețe unele peste altele și le servesc cu sirop de arțar sau sos de ciocolată. Dacă nici americanii nu mai știu ce e simplu și bun, cine să mai știe! 🙂
Au fost vremuri când eram regina neîncoronată a tuturor rețetelor de pancakes existente și inexistente. Asta pentru că băiatul meu a avut o perioadă în care numai asta vroia să primească la micul dejun.
Mi-am zis atunci că am făcut pancakes cât pentru 7 vieți, în toate combinațiile care-mi treceau prin minte și că nu vreau mai fac clătite câte zile voi avea 😀
Ei, dar uite că după câțiva ani de pauză, parcă mi s-a făcut dor așa, de un mic dejun dulce și bun. Nu aveam mare lucru la îndemână, dar exercițiul și-a spus cuvântul și am improvizat cu 2 mere și niște scorțișoară cele mai bune și mai aromate clătite americane care ne-au îndulcit o dimineață de iarnă.
Vă las mai jos și alte rețete de pancakes care v-ar putea face diminețile mai frumoase și mai gustoase:
Dacă nu votezi cu pancakes, ci vrei clătite ca la mama acasă, vezi aici cum se fac clătitele - rețeta de bază.
Mod de preparare pancakes cu mere
Modul de preparare este ridicol de simplu: pur și simplu se amestecă ingredientele și se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă unsă ușor cu unt.
Cât de mari faceți clătitele, e chestie de gust. Sau de lene. Puteți să le faceți mari cât tigaia ca să scăpați mai ușor. Eu am simțit nevoia să mă chinui un pic și le-am făcut micuțe, cam de mărimea unui biscuite. Mi-au încăput 4 într-o tigaie, după cum vedeți în fotografiile de mai jos.
O altă variantă a acestei rețete ar fi să treceți feliile de mere prin aluatul de clătite și să le prăjiți în ulei. Puteți încerca de asemenea și rețeta de clătite austriece cu stafide la cuptor. O să vă placă foarte mult!. Se numesc foarte drăguț "mere în pijama" (vezi aici rețeta. Sunt simpatice și delicioase și le puteți coace și în cuptor dacă doriți să limitați consumul de ulei.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 2 ouă
- 30 g zahăr (sau mai mult)
- 200 ml lapte
- 130 g făină
- 3 g praf de copt
- ½ linguriță coajă rasă de lămâie
- ½ linguriță scorțișoară
- un praf de sare
- 2 mere tăiate cuburi
- puțin unt pentru uns tigaia
Instrucțiuni de preparare
- Bateți ouăle cu zahărul la mixer sau cu un tel de mână.
- Adăugați laptele, sarea, coaja de lămâie și scorțișoara.
- Încorporați făina amestecată cu praful de copt în compoziția de mai sus.
- Curățați merele și tăiați-le cubulețe.
- Ungeți tigaia cu unt și puneți-o la încins.
- Turnați compoziția în tigaie, în funcție de cât de mari vreți să fie clătitele. Eu le-am făcut mici. Am folosit ca măsură o lingură pentru înghețată.
- După ce turnați clătitele presărați pe fiecare cubulețe de mere.
- Coaceți clătitele pe ambele părți până se rumenesc ușor.
- Se servesc imediat, pudrate cu zahăr sau cu topping de miere, sirop de arțar, sos de caramel sărat, etc.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu