Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Salată de cartofi cu pește afumat și mărar

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 10 iul. 2025 · Publicată: 26 nov. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
260 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Ieftină, gustoasă și consistentă, așa este această rețetă de salată de cartofi cu pește afumat și mărar. În plus, e perfectă la orice masă!

Tuturor ne plac acele rețete cu ingrediente pe care deja le avem în casă, simple și consistente. Exact așa este și această salată de cartofi cu multă ceapă, îmbogățită cu pește afumat. O combinație tare reușită, vă promit!

Salata de cartofi cu peste afumat

Salata de cartofi cu pește afumat este o altă versiune a popularei salate orientale pe care o știm cu toții. Practic, înlocuim oul fiert cu peste afumat. Poate mai variem 2-3 legume sau verdețuri și gata! Avem o mâncare cu totul nouă, care garantat va fi pe gustul întregii familii.

Salata aceasta poate fi servită la prânz sau la cină sau o puteți pune în caserolă și să o luați la pachet pentru pauza de masă de la birou.

Salata de cartofi cu peste afumat

Ce trebuie să știi pentru reușita acestei salate

Ce cartofi sunt potriviți pentru această salată?

Folosiți cartofi roz, pentru că aceștia își păstrează foarte bine forma după fierbere. Cartofii albi, făinoși nu sunt potriviți pentru această rețetă.
Cartofii trebuie să fie fierți în coajă și răciți foarte bine pentru a se felia frumos. E de preferat să îi fierbeți de seara și să pregătiți salata a doua zi dimineața.

Ce alte legume mai putem pune în salată?

Salata de cartofi merge de minune îmbogățită cu: măsline, gogoșari sau castraveți în oțet, morcovi fierți, capere, ridichi, ceapă uscată sau ceapă verde.

Cum se servește salata de cartofi?

Salata de cartofi este mai gustoasă dacă aromele au timp să se împrietenească, de aceea e de preferat să o lăsați la frigider măcar o oră înainte de servire.
Se servește rece, ca atare sau o poate fi o garnitură grozavă lângă o friptură pregătită la grătar sau la cuptor.

Cum și cât timp se poate păstra această salată?

Dacă nu se consumă toată, salata se poate păstra la frigider timp de 2-3 zile, într-o caserolă cu capac.

Banner selgros

Alte rețete de salate simple și consistente pe are le poți lua la pachet

Dacă ți-a plăcut această rețetă și vrei să mai încerci și alte salate simple și rapide , îți las mai jos o listă cu preferatele mele. Toate sunt gustoase, rapide, cu ingrediente simple și toate pot fi puse în caserolă și luate la pachetul de la birou.

  • 3 salate de ton
  • salată de creveți cu cușcuș
  • salată de fasole verde cu iaurt
  • salată de paste verzi cu legume

Salata de cartofi cu peste afumat

Mod de preparare salată de cartofi cu pește afumat și mărar (SCRIS+VIDEO)

Salata de cartofi cu pește afumat se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salata de cartofi cu peste afumat

Salată de cartofi cu pește afumat și mărar

Ieftină, gustoasă și consistentă, așa este această rețetă de salată de cartofi cu pește afumat și mărar. În plus, e perfectă la orice masă!
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 800 g cartofi roz
  • 150 g pește afumat (macrou, păstrăv, hering, scrumbie)
  • 1 ceapă roșie
  • 3 fire ceapă verde
  • 100 g măsline Kalamata
  • 100 g gogoșari în oțet
  • ½ legătură de mărar
  • 4 linguri de ulei
  • sucul de la ½ de lămâie
  • sare, piper - după gust

optional - dressing

  • 2 linguri muștar
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sucul de la ½ lămâie
  • sare, piper - după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fierbeți cartofii în coajă până când intră ușor furculița în ei. Lăsați-i să se răcească.
  • Curățați cartofii de coajă și tăiați-i cubulețe.
  • Curățați peștele de oase, dacă este cazul și tăiați-l în cubulețe mici sau îl puteți chiar mărunți cu mâna.
  • Tăiați ceapa solzișori, gogoșarii în oțet fâșii, mărarul îl tocați fin. Măslinele le puteți lăsa întregi sau le feliați.
  • Puneți toate ingredientele de mai sus într-un bol încăpător. Adăugați sare, piper, ulei de măsline și suc de lămâie și amestecați foarte bine.
  • Acoperiți salata cu un capac sau o folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 1 oră înainte de servire.

opțional - dressing de muștar

  • Într-o sticlă mică puneți ingredientele pentru dressing: ulei de masline, suc de lămâie, muștar, sare și piper. Agitați sticla pentru ca toate ingredientele să emulsioneze.
  • Serviți salata de cartofi cu pește afumat rece, cu sau fără dressing de muștar, după preferință.
Nutrition Facts
Salată de cartofi cu pește afumat și mărar
Amount per Serving
Calorii
280
% Daily Value*
Grăsimi
 
9
g
14
%
Colesterol
 
40
mg
13
%
Carbohidrați
 
39
g
13
%
Fibre
 
7
g
29
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
12
g
24
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salata orientala

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
260 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Scovergi tradiționale de post din aluat de pâine, rumenite frumos, așezate în teanc pe farfurie
    Scovergi moi și pufoase de post - rețetă tradițională din aluat de pâine
  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.