Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Salată de paste verzi cu legume

Publicat la 2 mai 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

318 shares
Mergi la rețetă

Nu-i așa că și voi sunteți sătui de mâncărurile multe și grele de după sărbători? Și că parcă ați vrea ceva așaaaa....să fie și bun, și ușor, să se facă repede, eventual să se poată lua și la pachet, să nu prea îngrașe, dar să țină și de foame, să aibă și vitamine, să fie naturală și sănătoasă și arătoasă... Ei bine, să știți că mâncarea ideală, cea care să întrunească toate aceste calități, chiar există! Am inventat-o eu și am botezat-o: salată de paste verzi cu legume 😀

Salata de paste verzi cu legume

Ideea mi-a venit când am văzut pe un raft într-un magazin, aceste paste verzi cu spanac. Au forma unor frunze de măslin, o culoare frumoasă și promiteau un gust pe măsură.

Salata de paste verzi cu legume

Rețeta salatei de paste verzi cu legume e foarte simplă, ca mai toate rețetele de paste, de altfel și e o bună ocazie să mai folosim đin chestiile uitate prin frigider sau prin cămară.

Pur și simplu am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe pungă și le-am amestecat cu tot ce stagna pe rafturi: câteva ciupercuțe trase la tigaie , măsline, gogoșari în oțet și porumb din conservă.

Salata de paste verzi cu legume

Le-am pus pe toate într-un bol, le-am lăsat să se împrietenească câteva minute, apoi am presărat un pic de pătrunjel proaspăt, căci fără el parcă nici o mâncare nu e gata. Asta-i tot! A durat mai puțin de jumătate de oră până să ne așezăm la masă.

Dacă și voi sunteți mari amatori de rețete rapide cu paste, vă las mai jos câteva rețete care sunt convinsă că vă vor salva de multe ori când nu mai știți ce să gătiți bun și ușor 😉

  • paste cu creveți, sos de roșii și usturoi
  • paste cu sos de avocado și roșii cherry
  • paste cu ardei copți și ciuperci
  • paste cu șuncă și ciuperci
Salata de paste verzi cu legume

Eu am găsit pastele cu spanac la un magazin de cartier de lângă blocul meu, dar nu e o problemă, cred că le găsiți și în marile magazine. Și chiar dacă nu le aveți, nu vă cramponați de asta. Salata se poate face cu orice fel de paste aveți la îndemână și chiar de nu va fi la fel de viu colorată, va fi cu siguranță la fel de gustoasă 😉

Salata de paste verzi cu legume

Mod de preparare salată de paste verzi cu legume

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salata de paste verzi cu legume

Salată de paste verzi cu legume

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 360 g paste cu spanac (sau alt tip de paste)
  • 250 g ciupeci Champignion
  • 100 g măsline Kalamata
  • 200 g boabe de porumb din conservă
  • 1-2 gogoșari în oțet
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline (2 pentru ciuperci, 1 în salată)
  • 1-2 linguri suc de lămâie (după gust)
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți pastele la fiert în apă cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Căliți ciupercile în 2 linguri de ulei de măsline în care ați pus 1 cățel de usturoi trecut prin presă. Dacă ciupercile sunt micuțe, lăsați-le întregi. Dacă sunt mai mari, tăiați-le sferturi sau jumătăți.
  • Tăiați gogoșarii fășii sau cuburi, după cum doriți.
  • Când pastele sunt fierte, scurgeți-le bine de apă, adăugați o lingură de ulei de mășline, amestecați și lasați-le să se răcorească puțin.
  • Adăugați peste paste restul legumelor, suc de lămâie, sare și piper după gust.
  • Presărați salata cu pătrunjel proaspăt tocat fin și serviți.
  • Salata de paste verzi cu legume e bună și călduță, dar și rece.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salata de paste verzi cu legume

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
318 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.