• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 24 aug. 2022 · Publicată: 22 mart. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
15 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Bărcuțe din foietaj, un desert simplu, rapid și atât de bun! Se pot face cu foietaj de casă sau cu aluat de foietaj cumpărat.

Bărcuțele sunt delicioase, se desfac în zeci de fâșii și se pot umple cu gemul preferat sau cu rahat, fructe sau orice umplutură vă place.

Barcute din foietaj umplute cu gem

Bărcuțele din foietaj sunt perfecte oricând în timpul zilei. Vă puteți bucura de ele dimineața, la micul dejun, alături de o ceașcă de ceai sau de cafea.

Pot fi un desert perfect după masa de prânz sau le puteți lua la pachet. Vă asigur că dacă le faceți acasă, fie și cu aluat franțuzesc cumpărat, vor fi mult mai bune decât cele cumpărate.

La fel de ușor puteți face și palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat. Sunt crocanți și minunați, sunt sigură că o să vă placă mult!

Mergi direct la:
  • Tot ce trebuie să știi pentru reușita rețetei de bărcuțe cu gem
  • Alte rețete cu foietaj
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tot ce trebuie să știi pentru reușita rețetei de bărcuțe cu gem

Ce fel de aluat folosim?

Pentru rețeta de bărcuțe cu gem puteți folosi foietaj proaspăt sau congelat. Dacă folosiți foietaj congelat, acesta trebuie lăsat să se decongeleze lent, în frigider.

Ce fel de gem se folosește la rețeta de bărcuțe?

Cel mai potrivit este un magiun de prune pentru că de obicei acesta este gros, bine legat și nu curge în cuptor. Dacă aveți un gem făcut de voi cu o astfel de consistență, îl puteți folosi. Din aceeași categorie, puteți folosi și marmeladă, dacă găsiți pe undeva.

Cu ce putem înlocui gemul?

Mai puteți umple bărcuțele cu: brânză și stafide, cu cremă de ciocolată, cu rahat, cu fructe proaspete (vișine, caise, cuburi de mere, etc)

Temperatura de coacere

Eu am folosit la această rețetă de bărcuțe din foietaj un aluat de casă, făcut de mine doar din unt si făină. Am copt bărcuțele la 220 de grade. Dacă folosiți un aluat cumpărat, respectați indicațiile de coacere ale producătorului. Le găsiți scrise pe pachet.

Barcute din foietaj umplute cu gem

Alte rețete cu foietaj

  • Rulouri cu bezea
    Rulouri cu bezea. Bune de lingi pe degete!
  • Melcișori din foietaj
    Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide
  • Rulouri din foietaj cu crema de vanilie
    Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie
  • Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și rozmarin
    Brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și nuci

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Barcute din foietaj umplute cu gem

Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci

Bărcuțe din foietaj, un desert simplu, rapid și atât de bun! Sunt delicioase, se desfac în zeci de fâșii și se pot umple cu gem, rahat, etc.
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
la rece: 10 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 foaie aluat de foietaj  ((aprox. 300 g))
  • 3 linguri magiun de prune ((sau orice alt gem consistent, bine legat))
  • 2 linguri miez de nucă (măcinat)
  • 1 lingură rom

Instrucțiuni de preparare
 

  • Amestecați magiunul cu nuca măcinată și romul.
    amestecam gemul cu nuca si rom
  • Treceți puțin cu sucitorul peste foaia de aluat și îndreptați marginile cu un cutter.
    intindem aluatul
  • Tăiați aluatul în pătrate mai mari sau mici, după cum vreți să fie bărcuțele. Eu l-am tăiat în 10 pătrate de 6 cm. Din marginile frământate foarte puțin mai puteți modela 1-2 bărcuțe. Eu am făcut un pateu cu gem.
    taiem aluatul in patrate
  • Puneți câte o linguriță de gem pe fiecare pătrat de aluat.
    Punem gem pe fiecare pătrat
  • Lipiți două colturi opuse. Înainte de lipire, udați cu foarte puțină apă colțurile și presați bine să se lipească, altfel se vor desface la copt.
    se lipesc doua colturi opuse
  • Puneți bărcuțele în tavă lăsând spațiu între ele pentru că vor mai crește la copt.
    barcute in tava
  • Dați tava la cuptorul pre încins la 220 de grade (vezi nota de mai jos) pentru aproximativ 20 de minute sau până când bărcuțele sunt ușor rumenite.
    Coaceti barcutele pana sunt frumos rumenite

Bine de știut:

Eu am folosit un aluat de foietaj cu unt, făcut în casă. Dacă folosiți un aluat cumpărat, respectați temperatura de coacere specificată pe ambalajul produsului.
Nutrition Facts
Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
Amount per Serving
Calorii
165
% Daily Value*
Grăsimi
 
11
g
17
%
Carbohidrați
 
15
g
5
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
2
g
4
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Barcute din foietaj umplute cu gem

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
15 shares
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.