Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide

Publicat la 13 septembrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

298 shares
Mergi la rețetă

Rețeta rapidă de melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide, un desert de casă ușor și delicios, pe gustul întregii familii.

A venit toamna, diminețile și serile sunt răcoroase pe la noi. Simt nevoia din ce în ce mai des să aprind cuptorul și să ascund în el ceva bun care să-mi umple casa de arome.

Melcișori din foietaj

Astăzi am făcut am o variantă rapidă a celebrilor melcișori cu brânză dulce și stafide .

Eu am folosit rețeta simplificată pentru aluat de foietaj de casă, dar dacă nu aveți timp să îl faceți, puteți folosi și un aluat franțuzesc cumpărat și am făcut o variantă rapidă a celebrilor melcișori cu brânză dulce și stafide.

Cam așa arăta tava mea cu melcișori când am scos-o din cuptor. Merita musai o fotografie! Atâta erau de rumeni și de înfoiați, iar în bucătărie mirosea frumos a vanilie și a coajă de lămâie! Minune, nu alta!

Melcișori din foietaj

Am turnat repede peste melcișorii fierbinți cam 100 ml de smântână lichidă pentru frișcă. S-au îmbibat cu lichidul onctuos, dar au rămas crocanți la exterior și molateci și cremoși la interior. Sunt minunat de buni cât sunt calzi, mai ales dacă reușiți să vă mobilizați și să îi aveți într-o dimineață de week-end la cafea sau ceai. Mie îmi plac și după ce se răcesc, nu-i bai!

Smântână
Melcișori din foietaj

Mod de preparare melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide

Rețetă mai ușoară ca asta cu greu poate exista!

Avem un aluat de foietaj, peste care întindem un amestec de brânză și ouă. Este de fapt un fel de plăcintă cu brânză într-o altfel de prezentare. Stafidele am preferat să nu le înmoi în prealabil, așa cum fac de obicei, pentru că am vrut să preia din umiditatea umpluturii.

Aluat de foietaj umplut

Rețete asemănătoare

  • Palmieri din foietaj
    Palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat
  • Barcute din foietaj umplute cu gem
    Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
  • Rulouri cu bezea
    Rulouri cu bezea. Bune de lingi pe degete!
  • Rulouri din foietaj cu crema de vanilie
    Rulouri din foietaj cu cremă de vanilie

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Melcișori din foietaj

Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 300 g brânză de vaci
  • 100 ml smântână cu 20% grăsime
  • 120 g zahăr
  • 50 g stafide
  • ½ linguriță coajă rasă de lămâie
  • ½ linguriță pudră de vanilie
  • 1 ou

deasupra

  • 1 ou pentru uns
  • zahăr pudră
  • smântână pentru frișcă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la temperatura indicată pe pachetul aluatului de foietaj. De obicei 200-220 de grade.
  • Ungeți cu unt o formă potrivită ca mărime care va merge la cuptor.
  • Amestecați brânza de vaci cu smântâna, vanilia, coaja de lămâie, oul bătut, zahărul și un praf de sare.
  • Întindeți amestecul peste aluatul de foietaj și presărați stafidele.
  • Rulați foaia cât se poate de strâns.
  • Cu un cuțit bine ascuțit tăiați rondele de aprox. 4-5 cm grosime pe care le așezați în formă unele lângă altele.
  • Ungeți melcișorii cu oul bătut și dați forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când sunt frumos rumeniți.

opțional

  • Scoateți forma din cuptor și turnați deasupra smântână lichidă pentru frișcă.
  • Serviți melcișorii calzi, presărați cu zahăr pudră.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Melcișori din foietaj

Pe canalul de YouTube al blogului veți găsi o rețetă asemănătoare, dar cu aluat de cozonac: rulouri cu dovleac și ciocolată albă. Sunt pufoase și delicioase, poate vă inspiră și pe voi! Click pe fotografia de mai jos pentru rețeta video.

Poftă bună la melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
298 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.