Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aluaturi dulci

Gogoși turnate din aluat de eclere

Publicat la 14 iunie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

44 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cum să faci cele mai bune gogoși turnate din aluat de eclere! Gogoși prăjite, crocante, cu interior moale, îmbrăcate în zahăr și scorțișoară. O rețetă irezistibilă, făcută cu ingrediente simple din cămară!

Gogosi turnate din aluat de eclere_reteta

Nu cred că cineva poate rezista unor gogoși calde, proaspăt făcute. Iar aceste gogoși turnate din aluat de eclere sau de choux a la creme, sunt desertul suprem! Nu au nevoie de dospire, nu folosim nici măcar praf de copt și sunt atât de distractiv de făcut!

Forma lor s-ar putea să vă ducă cu gândul la gogoșile spaniole, churros , acele gogoși lungi, crocante, cu un mijloc pufos pe care spaniolii le mănâncă de obicei cu sos de ciocolată.

Churros se fac tot dintr-un aluat opărit, dar în rețeta mea de gogoși turnate aluatul conține unt și ouă și e mult mai bogat si mai bun. Pentru că aluatul e atât de gustos, nici nu avem nevoie de alte sosuri care să dea gust gogoșilor. Sunt pur și simplu delicioase și nu au nevoie decât de un pic de zahăr și de un praf de scorțișoară.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum preparăm gogoși turnate din aluat de eclere
  • Echipamente necesare
  • Întrebări frecvente
  • Extra-sfaturi pentru cele mai bune gogoși turnate
  • Alte rețete de gogoși pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

pentru aluatul opărit avem nevoie de:

  • apă sau lapte
  • unt cu min. 80% grăsime
  • zahăr tos
  • un praf de sare
  • făină
  • ouă 
  • vanilie

pentru prăjit gogoșile turnate

  • ulei de floarea soarelui

pentru servit

  • amestec de zahar tos + scorțișoară
  • opțional: sos de ciocolată, sirop de fructe, sos de caramel sărat, etc.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum preparăm gogoși turnate din aluat de eclere

Aluatul pentru aceste gogoși se mai numește și "aluat opărit" pentru că efectiv făina se opărește, adică se toarnă toată deodată în amestecul de apă și unt adus la temperatura de fierbere.

După acest pas încorporăm ouăle, pe rând, apoi cu ajutorul unui poș prăjim gogoșile în ulei încins.

Găsiți în josul paginii rețeta detaliată cu fotografii ajutătoare, precum și varianta video.

gogoși spaniole churros
gogoși turnate - mai mari 🙂
Gogosi din aluat de eclere_reteta
gogoși turnate - mai mici 🙂

Echipamente necesare

Un mixer de mână va fi de mare ajutor pentru a încorpora ouăle, iar pentru a obține forma specifică, lungă și "dungată" a acestor gogoși, ar minunat dacă ați avea un set de decorare pentru prăjituri cu poș de silicon și dui stelat. 

Întrebări frecvente

Ce gust au gogoșile turnate?

Sunt ușor crocante la exterior și pufoase, fragede, aerate în interior.

Ce pot folosi în loc de poș și dui stelat?

Dacă nu aveți poș, puteți folosi o pungă dintr-un plastic mai gros, pe care să o tăiați la un colț.  
Chiar dacă nu veți obține forma aceasta stelată din fotografii, totuși, gustul gogoșilor turnate va fi la fel de bun!

Cum se servesc gogoșile turnate?

Pentru mine e suficient să tăvălesc gogoșile prin zahăr tos amestecat cu pudră de scorțișoară. După preferințe, le puteți servi cu sos de ciocolată, de caramel sau de fructe.

Cum se păstrează?

Cele mai bune sunt gogoșile proaspete, imediat după prăjire. Dacă totuși ați făcut mai multe și au mai rămas, păstrați-le într-o caserolă cu capac la frigider pentru 1-2 zile. Puteți congela gogoșile pentru 1-2 luni. Dezghețați-le complet înainte de servire, apoi le puteți încălzi pentru câteva minute în la cuptor.

Gogosi turnate din aluat de eclere_reteta

Extra-sfaturi pentru cele mai bune gogoși turnate

  1. Uleiul din tigaie trebuie să fie bine încins, dar nu excesiv. Daca este prea fierbinte, gogoșile se vor rumeni prea repede la exterior și vor rămâne crude în interior. Daca este prea rece, gogoșile vor absorbi prea mult ulei și vor fi grețoase!
  2. Nu turnați prea multe gogoși în tigaie deoarece cresc foarte mult la prăjit.
  3. Stați cu ochii pe gogoși după ce le puneți în tigaie. Se prăjesc foarte repede și riscați să le rumeniți prea tare!
  4. Scoateți gogoșile cu o paletă cu găuri, pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.
  5. Presărați gogoșile cu zahăr amestecat cu pudra de scorțișoară cât sunt încă fierbinți! După ce se răcesc, zahărul nu se mai lipește de ele.

Alte rețete de gogoși pe care să le încercați

  • Gogosi cu lingura
    Gogoși cu lingura - cea mai rapidă rețetă de gogoși
  • Gogosi pufoase de post
    Gogoși Pufoase de Post, Fără Lapte și Ouă - Rețetă Video Delicioasă
  • Papanasi cu branza de vaci
    Papanași cu brânză de vaci, smântână și dulceață

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Gogosi turnate din aluat de eclere_reteta

Gogoși turnate din aluat de eclere

Cum să faci cele mai bune gogoși turnate din aluat de eclere! Gogoși prăjite, crocante, cu interior moale, îmbrăcate în zahăr și scorțișoară.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 25
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
pos silicon
pos silicon

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 ml apă (sau lapte)
  • 60 g unt (80% grăsime)
  • 15 g zahăr (1 lingură )
  • un praf de sare
  • 120 g făină
  • 3 ouă (XL)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • ulei pentru prăjit (aprox. 500 ml)

pentru servit

  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară pudră
  • sos de ciocolată, sirop de fructe, sos de caramel sărat, etc.

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți la fiert apa, untul, zahărul și sarea. Când amestecul ajunge la fierbere, dați cratița jos de pe foc și turnați făina, toată deodată.
    turnam faina toata deodata
  • Amestecați imediat cu un tel de mână, timp de1 minut ca să nu se formeze cocoloașe. Veți avea un aluat dens, greu și lipicios.
    amestecam cu telul de mana
  • Puneți din nou cratița pe foc mediu spre mic și amestecați continuu timp de 60-90 de secunde, cu o paletă de lemn. Se vor degaja aburi, deoarece aluatul va elimina umiditatea. Pe fundul cratiței se va forma o peliculă albă, așa este normal.
    amestecam cu o paleta de lemn
  • Dați cratița deoparte și lăsați aluatul să se răcorească, apoi îl mutați în alt vas și încorporați ouăle pe rând, mixând după fiecare.
    incorporam ouale pe rand
  • La final încorporați și vanilia. Trebuie să obțineți un aluat fluid, lucios, ca o cremă densă, dar care totuși curge ușor.
    aluat oparit
  • Puneți aluatul într-un poș de silicon cu dui stelat.
    punem aluatul intr-un pos cu dui
  • Într-o tigaie încăpătoare încălziți uleiul la aprox. 185 de grade. Turnați gogoșile în uleiul încins, la mărimea dorită, tăind aluatul cu o foarfecă.
    turnam gogosile cu posul
  • Lăsați gogoșile să se prăjească până când se rumenesc ușor și devin aurii (1-2 minute).
    prajire in baie de ulei
  • Folosind o spumieră, scoateți gogoșile pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
    gogosile se scot pe prosoape de hartie
  • Cât sunt încă fierbinți, presărați gogoșile cu zahăr tos amestecat cu pudră de scorțișoară.
    presaram gogosile cu zahar si scortisoara
  • Serviți gogoșile ușor călduțe, iar după dorință le puteți înmuia în sos de ciocolată, sos de fructe sau caramel sărat.
    Gogosi turnate din aluat de eclere_reteta
Valori nutriționale
Gogoși turnate din aluat de eclere
Valori per porție
Calorii
52
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
3
g
5
%
Colesterol
 
25
mg
8
%
Carbohidrați
 
6
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
1
g
2
%
Vitamina A
 
88
IU
2
%
Calciu
 
4
mg
0
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă
  • Cozonac tradițional sau fără frământare? Diferențe, avantaje și dezavantaje.
  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
44 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.