Cea mai rapidă rețetă de gogoși cu lingura din câte pot exista. Gogoși turnate din aluat pe bază de iaurt. Fără dospire, fără frământare. Gata în 30 de minute!
E drept că eu am o slăbiciune pentru rețetele simple și rapide, dar această rețetă de gogoși turnate cu lingura în tigaie parcă le întrece pe toate!
Este incredibil cum din amestecarea câtorva ingrediente banale, pe care sunt convinsă că și voi le aveți mereu la îndemână, poți asigura desertul pentru o familie întreagă de pofticioși! 🙂
Gogoșile din iaurt sunt preferatele tuturor, indiferent de vârstă. Se fac ușor și rapid, le puteți face chiar înainte să vă așezați la masă sau puteți împărți rețeta în două părți: faceți compoziția înainte să vă așezați la masă și prăjiți gogoșile după ce s-a terminat felul principal.
În acest fel le puteți aduce la masă calde, pudrate din belșug cu zahăr vanilat. Gogoșile cu lingura pot fi servite simple, doar cu zahăr pudră, sau le puteți stropi cu miere, sos de caramel sărat (vezi aici rețeta) sau o dulceață din cele făcute astă vară. Merg de minune cu dulcețuri puțin mai acrișoare, cum sunt cele de vișine sau de afine.
Vara trecută am făcut această rețetă de gogoși și am pus în aluat și câteva afine proaspete. Au fost foarte aspectuoase și cu un gust minunat. Dacă vreți să încercați și această variantă de gogoși cu iaurt și afine, găsiți rețeta cu un click pe fotografia de mai jos.
Mod de preparare gogoși cu lingura - rețeta rapidă
Modul de preparare pentru această rețetă de gogoși este foarte simplu. Practic se amestecă toate ingredientele, apoi se prăjesc gogoșile în baie de ulei încins. Gogoșile vor fi moi la interior, pufoase și aromate datorită cojii de lămâie.
Pentru modul de preparare puteți urmări rețeta video pas cu pas pe care o găsiți mai jos. Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube Bucate Aromate, cred că acum e cel mai potrivit moment! Nu ratați nici o rețetă!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Gogoși cu lingura
Rețeta Video
Ingrediente
- 3 ouă
- 50 g zahăr
- un praf de sare
- 250 ml iaurt gras
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 160 g făină
- un vârf de linguriță praf de copt
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Bateți ouăle cu zahărul și sarea.
- Adăugați iaurtul și coaja de lămâie și amestecați să se omogenizeze.
- Adăugați făina și praful de copt. Omogenizați din nou.
- Puneți uleiul la încins într-o tigaie puțin mai adâncă. Gogoșile trebuiesc prăjite în baie de ulei ca să fie ușor de întors de pe o parte pe alta.
- Când uleiul este încins începeți să puneți gogoșile. Eu am folosit pentru dozaj o cupă de înghețată. Dacă nu aveți, puteți folosi o lingură mai adâncă.
- Gogoșile se prăjesc foarte repede, stați cu ochii pe ele și imediat ce s-au rumenit pe o parte, le întoarceți pe partea cealaltă.
- Scoateți gogoșile pe o farfurie în care ați pus șervete de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
- Pudrați gogoșile pe ambele părți cu zahăr vanilat și serviți.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Matei Gabriela
Super Rețete , folosesc pt inspirație de meniu Rețetele d-voastră!
Iuliana Sbîrnea
Mulțumesc frumos! Mă bucur că vă plac și că vă sunt de ajutor rețetele mele!