Această rețetă de bruschete italiene cu roșii și busuioc este plină de prospețime! Amestecul dulce și suculent de roșii tocate se combină minunat cu aroma frunzelor de busuioc proaspăt! Este un aperitiv ușor de pregătit pentru o cină lejeră, dar este foarte potrivit și pentru o masă de sărbătoare.
Bruschetele sunt un aperitiv italian ușor, făcut cu pâine prăjită, ulei de măsline, cubulețe de roșii și frunze proaspete de busuioc. Un aperitiv rapid pe care îl puteți face în doar 20 de minute!
Dacă și vouă vă plac aceste aperitive simple și rapide, atunci trebuie neapărat să încercați și alte două rețete deosebite de pe blog: cea de bruschete cu avocado și ciuperci rumenite și cea de bruschete cu pesto de leurdă și tofu.
Mergi direct la:
Ingrediente pentru bruschete italiene cu roșii și busuioc
Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a face bruschete italiene cu roșii și busuioc:
- roșii - alegeți întotdeauna roșii foarte proaspete și bine coapte. Soiul de roșii Roma este alegerea perfectă, fiind dulci, cu aciditate scăzută și nu foarte zemoase. La fel de bune sunt și roșiile cherry.
- pâine - ideal ar fi să alegeți o pâine rustică italiană sau o baghetă franțuzească. Acestea vor oferi după prăjire o suprafață crocantă și un interior moale rezultând un excelent contrast de texturi.
- ulei de măsline - extravirgin, cu aromă intensă
- busuioc - neapărat folosiți busuioc proaspăt. Aroma lui nu se compară cu nimic altceva!
- opțional - usturoi, ceapă, oțet balsamic
- sare de mare
- piper negru - măcinat proaspăt
Pentru cantități exacte, vezi mai jos caseta cu rețeta completă.
Preparare
- Tăiați pâinea în felii groase de 1,5-2 cm.
- Ungeți fiecare felie cu puțin ulei de măsline extravirgin și presărați câteva cristale de sare. Acest lucru face suprafața mai crocantă și mai aromată.
- Prăjiți feliile de pâine în cuptor sau pe grătar până când devin aurii. Dacă folosiți prăjitorul electric, ungeți feliile cu ulei după prăjire.
- Frecați fiecare felie de pâine prăjită cu usturoi pe ambele părți.
- Tăiați roșiile cubulețe și lăsați-le pentru 5 minute într-o sită pentru a scurge excesul de suc care ar umezi feliile de pâine.
- Tăiați mărunt câteva frunze de busuioc.
- Într-un castron amestecați roșiile cu sare, piper și busuioc. Dacă alegeți să folosiți ceapă tocată foarte mărunt sau ulei balsamic le adăugați tot acum. Lăsați amestecul la marinat, la temperatura camerei, cel puțin 5 minute, de preferat un sfert de oră.
- Puneți pe fiecare felie de pâine prăjită 1-2 linguri din toppingul de roșii pregătit mai sus. Decorați cu frunze de busuioc și serviți imediat.
Cum să prăjești pâinea mai ușor
În timp ce italienii își prăjesc pâinea folosind un grătar special sau chiar un grill, pentru mine, varianta cea mai ușoară, atunci când fac bruschete doar pentru mine și soțul meu, este să folosesc un prăjitor electric.
Dacă am musafiri și trebuie să pregătesc un număr mare de bruschete care să fie gata în același timp, este mai simplu și mai eficient să prăjesc pâinea așezată felii într-o tavă, la cuptor.
Desigur, dacă nu doriți să încălziți bucătăria, atunci puteți prăjiți pâinea și pe grătarul în aer liber.
Se pot face bruschetele dinainte?
Bruschetele se mănâncă proaspete, imediat după ce punem roșiile pe feliile de pâine. Dacă stau mai mult timp, pâinea se înmoaie și bruschetele nu mai sunt la fel de crocante și de bune.
Pentru un eveniment la care aveți mai mulți invitați puteți proceda în felul următor:
- prăjiți pâinea în cuptor cu o zi înainte și păstrați-o într-un recipient etanș ca să nu tragă umezeală. Eventual, o puteți încălzi ușor în cuptor înainte de servire.
- pregătiți toppingul de roșii în dimineața evenimentului și păstrați-l la frigider
- puneți roșiile pe feliile de pâine imediat înainte de a le duce la masă
- o altă variantă ar fi să duceți la masă pâinea prăjită separat și toppingul separat și fiecare musafir să își compună propriile bruschete.
Extra sfaturi pentru cele mai bune bruschete
- Nu tăiați feliile de pâine prea subțiri! Grosimea ideală pentru bruschete este de între 1,5 și 2 cm.
- Indiferent de metoda aleasă, nu lăsați pâinea să se prăjească prea mult! În timp ce exteriorul trebuie să fie auriu și corcant, ne dorim ca mijlocul feliilor de pâine să rămână moale.
- Unul dintre trucurile pentru a face feliile de pâine prăjită extrem de aromate este să le freci pe fiecare parte cu niște căței de usturoi tăiați în jumătate. Dacă faceți asta după prăjire, când pâinea este încă caldă, veți observa imediat că aroma sulfuroasă și înțepătoare a usturoiului se transferă în pâine. Este o modalitate simplă de a adăuga straturi de aromă în fiecare bruschetă.
Alte rețete italiene pe care să le încercați
Dacă și vouă vă place bucătăria italiană cu ingredientele ei simple și proaspete, iată încă câteva rețete pline de savoare:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Bruschete italiene cu roșii și busuioc
Ingrediente
- 18 felii de pâine
- 500 g roșii proaspete, bine coapte (nu prea zemoase)
- 150 ml ulei de măsline extravirgin
- 8-10 căței de usturoi
- câteva crenguțe de busuioc proaspăt
- sare de mare, piper măcinat proaspăt
- opțional: ceapă, oțet balsamic, etc.
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați pâinea în felii groase de 1,5-2 cm.
- Ungeți fiecare felie cu puțin ulei de măsline extravirgin și presărați câteva cristale de sare. Acest lucru face suprafața mai crocantă și mai aromată.
- Prăjiți feliile de pâine în cuptor sau pe grătar până când devin aurii. Dacă folosiți prăjitorul electric, ungeți feliile cu ulei după prăjire.
- Frecați fiecare felie de pâine prăjită cu usturoi pe ambele părți.
- Tăiați roșiile cubulețe și lăsați-le pentru 5 minute într-o sită pentru a scurge excesul de suc care ar umezi feliile de pâine.
- Tăiați mărunt câteva frunze de busuioc.
- Într-un castron amestecați roșiile cu sare, piper și busuioc. Dacă alegeți să folosiți ceapă tocată foarte mărunt sau ulei balsamic le adăugați tot acum. Lăsați amestecul la marinat, la temperatura camerei, cel puțin 5 minute, de preferat un sfert de oră.
- Puneți pe fiecare felie de pâine prăjită 1-2 linguri din toppingul de roșii pregătit mai sus. Decorați cu frunze de busuioc și serviți imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu