• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Aperitive

    Bruschete italiene cu roșii și busuioc

    Publicat la 7 iulie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Această rețetă de bruschete italiene cu roșii și busuioc este plină de prospețime! Amestecul dulce și suculent de roșii tocate se combină minunat cu aroma frunzelor de busuioc proaspăt! Este un aperitiv ușor de pregătit pentru o cină lejeră, dar este foarte potrivit și pentru o masă de sărbătoare.

    3 felii de paine prajita cu rosii si busuic verde pe fundal de lemn

    Bruschetele sunt un aperitiv italian ușor, făcut cu pâine prăjită, ulei de măsline, cubulețe de roșii și frunze proaspete de busuioc. Un aperitiv rapid pe care îl puteți face în doar 20 de minute!

    Dacă și vouă vă plac aceste aperitive simple și rapide, atunci trebuie neapărat să încercați și alte două rețete deosebite de pe blog: cea de bruschete cu avocado și ciuperci rumenite și cea de bruschete cu pesto de leurdă și tofu.

    Cuprins
    • Ingrediente pentru bruschete italiene cu roșii și busuioc
    • Preparare
    • Cum să prăjești pâinea mai ușor
    • Se pot face bruschetele dinainte?
    • Extra sfaturi pentru cele mai bune bruschete
    • Alte rețete italiene pe care să le încercați
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente pentru bruschete italiene cu roșii și busuioc

    Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a face bruschete italiene cu roșii și busuioc:

    roșii proaspete
    felii de paine
    pâine
    ulei de masline
    ulei de masline
    busuioc in ghiveci
    busuioc
    • roșii - alegeți întotdeauna roșii foarte proaspete și bine coapte. Soiul de roșii Roma este alegerea perfectă, fiind dulci, cu aciditate scăzută și nu foarte zemoase. La fel de bune sunt și roșiile cherry.
    • pâine - ideal ar fi să alegeți o pâine rustică italiană sau o baghetă franțuzească. Acestea vor oferi după prăjire o suprafață crocantă și un interior moale rezultând un excelent contrast de texturi. 
    • ulei de măsline - extravirgin, cu aromă intensă
    • busuioc - neapărat folosiți busuioc proaspăt. Aroma lui nu se compară cu nimic altceva!
    • opțional - usturoi, ceapă, oțet balsamic
    • sare de mare
    • piper negru - măcinat proaspăt

    Pentru cantități exacte, vezi mai jos caseta cu rețeta completă.

    Preparare

    1. Tăiați pâinea în felii groase de 1,5-2 cm.
    2. Ungeți fiecare felie cu puțin ulei de măsline extravirgin și presărați câteva cristale de sare. Acest lucru face suprafața mai crocantă și mai aromată.
    3. Prăjiți feliile de pâine în cuptor sau pe grătar până când devin aurii. Dacă folosiți prăjitorul electric, ungeți feliile cu ulei după prăjire.
    4. Frecați fiecare felie de pâine prăjită cu usturoi pe ambele părți.
    5. Tăiați roșiile cubulețe și lăsați-le pentru 5 minute într-o sită pentru a scurge excesul de suc care ar umezi feliile de pâine.
    6. Tăiați mărunt câteva frunze de busuioc.
    7. Într-un castron amestecați roșiile cu sare, piper și busuioc. Dacă alegeți să folosiți ceapă tocată foarte mărunt sau ulei balsamic le adăugați tot acum. Lăsați amestecul la marinat, la temperatura camerei, cel puțin 5 minute, de preferat un sfert de oră.
    8. Puneți pe fiecare felie de pâine prăjită 1-2 linguri din toppingul de roșii pregătit mai sus. Decorați cu frunze de busuioc și serviți imediat.

    Cum să prăjești pâinea mai ușor

    În timp ce italienii își prăjesc pâinea folosind un grătar special sau chiar un grill, pentru mine, varianta cea mai ușoară, atunci când fac bruschete doar pentru mine și soțul meu, este să folosesc un prăjitor electric.

    paine prajita
    pâine prăjită în cuptor

    Dacă am musafiri și trebuie să pregătesc un număr mare de bruschete care să fie gata în același timp, este mai simplu și mai eficient să prăjesc pâinea așezată felii într-o tavă, la cuptor.

    Desigur, dacă nu doriți să încălziți bucătăria, atunci puteți prăjiți pâinea și pe grătarul în aer liber.

    Se pot face bruschetele dinainte?

    Bruschetele se mănâncă proaspete, imediat după ce punem roșiile pe feliile de pâine. Dacă stau mai mult timp, pâinea se înmoaie și bruschetele nu mai sunt la fel de crocante și de bune.

    Pentru un eveniment la care aveți mai mulți invitați puteți proceda în felul următor:

    • prăjiți pâinea în cuptor cu o zi înainte și păstrați-o într-un recipient etanș ca să nu tragă umezeală. Eventual, o puteți încălzi ușor în cuptor înainte de servire.
    • pregătiți toppingul de roșii în dimineața evenimentului și păstrați-l la frigider
    • puneți roșiile pe feliile de pâine imediat înainte de a le duce la masă
    • o altă variantă ar fi să duceți la masă pâinea prăjită separat și toppingul separat și fiecare musafir să își compună propriile bruschete.
    r bruschete cu rosii si frunze de busuioc

    Extra sfaturi pentru cele mai bune bruschete

    • Nu tăiați feliile de pâine prea subțiri! Grosimea ideală pentru bruschete este de între 1,5 și 2 cm.
    • Indiferent de metoda aleasă, nu lăsați pâinea să se prăjească prea mult! În timp ce exteriorul trebuie să fie auriu și corcant, ne dorim ca mijlocul feliilor de pâine să rămână moale.
    • Unul dintre trucurile pentru a face feliile de pâine prăjită extrem de aromate este să le freci pe fiecare parte cu niște căței de usturoi tăiați în jumătate. Dacă faceți asta după prăjire, când pâinea este încă caldă, veți observa imediat că aroma sulfuroasă și înțepătoare a usturoiului se transferă în pâine. Este o modalitate simplă de a adăuga straturi de aromă în fiecare bruschetă.

    Alte rețete italiene pe care să le încercați

    Dacă și vouă vă place bucătăria italiană cu ingredientele ei simple și proaspete, iată încă câteva rețete pline de savoare:

    • Minestrone - rețeta de supă italiană cu paste și legume
    • Salată Caprese, cu roșii, mozzarella și busuioc
    • Paste negre cu creveți și usturoi
    • Focaccia cu măsline Kalamata și busuioc uscat

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    3 felii de paine prajita cu rosii si busuic verde pe fundal de lemn

    Bruschete italiene cu roșii și busuioc

    Cu această rețetă simplă de bruschete cu roșii și busuioc puteți pregăti rapid un aperitiv delicios pentru cină sau pentru o sărbătoare.
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    Gătire: 10 minutes
    Timp total: 20 minutes
    Număr de porții: 6
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 18 felii de pâine
    • 500 g roșii proaspete, bine coapte (nu prea zemoase)
    • 150 ml ulei de măsline extravirgin
    • 8-10 căței de usturoi
    • câteva crenguțe de busuioc proaspăt
    • sare de mare, piper măcinat proaspăt
    • opțional: ceapă, oțet balsamic, etc.

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tăiați pâinea în felii groase de 1,5-2 cm.
    • Ungeți fiecare felie cu puțin ulei de măsline extravirgin și presărați câteva cristale de sare. Acest lucru face suprafața mai crocantă și mai aromată.
    • Prăjiți feliile de pâine în cuptor sau pe grătar până când devin aurii. Dacă folosiți prăjitorul electric, ungeți feliile cu ulei după prăjire.
    • Frecați fiecare felie de pâine prăjită cu usturoi pe ambele părți.
    • Tăiați roșiile cubulețe și lăsați-le pentru 5 minute într-o sită pentru a scurge excesul de suc care ar umezi feliile de pâine.
    • Tăiați mărunt câteva frunze de busuioc.
    • Într-un castron amestecați roșiile cu sare, piper și busuioc. Dacă alegeți să folosiți ceapă tocată foarte mărunt sau ulei balsamic le adăugați tot acum. Lăsați amestecul la marinat, la temperatura camerei, cel puțin 5 minute, de preferat un sfert de oră.
    • Puneți pe fiecare felie de pâine prăjită 1-2 linguri din toppingul de roșii pregătit mai sus. Decorați cu frunze de busuioc și serviți imediat.
    Valori nutriționale
    Bruschete italiene cu roșii și busuioc
    Valori per porție
    Calorii
    395
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    25
    g
    38
    %
    Carbohidrați
     
    37
    g
    12
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    5
    g
    6
    %
    Proteine
     
    7
    g
    14
    %
    Vitamina A
     
    695
    IU
    14
    %
    Calciu
     
    86
    mg
    9
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    felie de paine prajita, cuburi de rosii si frunze de busuioc

    Din aceeași categorie

    • Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini
    • Grisine cu ulei de măsline și griș
    • Aperitiv cu andive, cremă de brânză și somon afumat
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.