Cum să faci cele mai delicioase bruschete cu pesto de leurdă în varianta de post? Un mic dejun sau o gustare delicioasă cu leurdă, tofu și roșii.
E o primăvară tristă în care ne putem bucura de puține lucruri dintre cele care ne umpleau viața înainte să înceapă toată nebunia acesta cu coronavirusul și ce-o mai urma după el.
Încerc să îmi găsesc motive de bucurie în orice și în general îmi reușește, iar gătitul e unul dintre lucrurile care îmi fac cea mai mare plăcere. Fascinația mea pentru mese delicioase născute în 5 minute din 2-3 ingrediente e cu atât mai intensă cu cât acum ajung mai greu la unele ingrediente care înainte îmi erau foarte la îndemână.
Din fericire la noi în oraș sunt multe ferme de prin împrejurimi și multe aprozare care fac livrări la domiciliu, așa că nu ne lipsesc verdețurile proaspete. La ultima comandă am cerut și câteva buchețele de leurdă special ca să fac din nou un borcan de pesto.
E o delicatesă de care ne bucurăm doar în perioada aceasta, timp de câteva săptămâni, până îmbătrânește leurda, așa că vă sfătuiesc și pe voi sa nu o ratați. Rețeta de pesto de leurdă este deja pe blog, o găsiți cu un click pe fotografia de mai jos.
Am mai folosit pesto la paste. Vedeți mai jos ce culoare intensă am obținut când am făcut tagliatelle cu sos de leurdă. Și cât de bună a fost această mâncare atât de simplă și de rapidă! Nici nu avem nevoie de mai mult!
Mod de preparare bruschete cu pesto de leurdă
Dar de departe una dintre plăcerile mele este să întind pesto de leurdă pe o felie de pâine cu maia ușor rumenită în tigaie sau la prăjitorul de pâine. De multe ori nu-mi mai trebuie nimic altceva, doar pâine bună și pesto, atât!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- pâinea preferată, prăjită sau proaspăta
- pesto de leurdă
- tofu
- roșii, castraveți, ardei gras, ridichi
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dacă vă place tofu, în oricare dintre variantele lui, puteți merge cu aceste bruschete cu pesto de leurdă la un alt nivel 🙂
Tăiați tofu cubulețe și fie îl puneți pur și simplu, așa cum este, peste bruschetele cu pesto, fie îl rumeniți puțin la tigaie ca să devină ușor crocant.
Eu, de obicei, dacă am tofu cu chimen sau tofu afumat îl las așa cum este. Dacă am tofu simplu, prefer să îl rumenesc în tigaie și îi adaug eu semințe de chimen. Am arătat cum se face tofu crocant la rețeta de salată de spanac cu tofu crocant.
Câteva felii de roșii cherry sau de castraveți, ardei, ridichi, etc, vor aduce o notă de prospețime în plus acestor bruschete. Ar merge și puțin pătrunjel proaspăt presărat peste ele. Jucați-vă cu legumele pe care le aveți la îndemână. Atâta timp cât baza este deliciosul pesto de leurdă, lucrurile nu pot ieși decât foarte bine 🙂
Lasă un comentariu