Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fără carne

Salată Caprese, cu roșii, mozzarella și busuioc

2155 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Salată Caprese, cu roșii, mozzarella și busuioc proaspăt. O rețetă italiană, în stil mediteranean, ideală pentru un prânz sau o cină lejeră.

Ce este salata Caprese

În traducere, Insalata Caprese, denumirea în limba italiană a rețetei de astăzi înseamnă pur și simplu "salata din insula Capri". Rețeta originală a salatei conține ca ingrediente principale: roșii, mozzarella de bivoliță sau de vacă, busuioc proaspăt și mult ulei de măsline.

O veți găsi uneori asezonată cu pesto de busuioc sau cu un firicel de oțet balsamic. Eu am preferat să nu merg atât de departe în rețeta de astăzi și m-am limitat doar la puțin oregano uscat și la un "praf" de piper negru, măcinat proaspăt.

De fapt am mers pe rețeta lui Gennaro Contaldo, celebrul chef italian cunoscut mai ales datorită asocierii lui cu Jamie Oliver.

Salata Caprese

Cum se face salata Caprese

Rețeta aceasta e ridicol de ușoară. Practic e o brânză cu roșii, cum mâncăm și noi vara, dar cu câteva mici adaosuri care duc cea mai simplă mâncare la un cu totul alt nivel. Pe scurt, procedăm în felul următor:

  • tăiem roșiile felii
  • tăiem mozzarella felii, egale ca grosime cu cele de roșii
  • pregătim câteva frunze proaspete și sănătoase de busuioc
  • pe un platou, așezăm alternativ felii de roșii, de mozzarella și frunze de busuioc
  • presărăm sare de mare, oregano și piper măcinat proaspăt
  • stropim generos cu un ulei bun de măsline, extravirgin

Dar cum se face CEA MAI BUNĂ salată Caprese?

La fel ca mai sus, dar cu mare grijă la ingrediente 😀

Fiind o salată extrem de simplă, din doar câteva ingrediente, calitatea fiecăruia este esențială, pentru că fiecare dintre ele se simt și contează.

Folosiți roșii proaspete, cărnoase și zemoase. Sper că aveți pe pervaz un ghiveci cu busuioc. Folosiți-l generos! Nu, nu merge înlocuit cu busuioc uscat!

Alegeți o sare de mare, ușor grunjoasă, nu folosiți sare extra-fină, prelucrată în exces!

ingrediente pentru salata Caprese
roșii, busuioc proaspăt și o mozzarella bună

Căutați o mozzarella bună, moale și cremoasă și un ulei de măsline adevărat, extravirgin, în care să se simtă pregnant aroma de măsline.

Combinația dintre sucul scurs de la roșii, cu uleiul de măsline, sarea de mare și oregano, este genială. Punctul culminant al acestei salate este când ajungi să întingi cu un colț de pâine în sosul acesta! Înțelegeți acum de ce e important să întingi cu pâine într-un ulei bun, aromat și nu într-unul oarecare?

ulei de măsline Zaliari
folosiți ingrediente de calitate

Vă recomand să încercați uleiul de măsline de la Zaliari, pentru mine a fost o surpriză foarte plăcută. Aroma și consistența lui a fost exact ceea ce trebuie pentru salata aceasta.

Puteți urmări cum se culeg măslinele și cum se procesează acest ulei pe pagina de Instagram ZaliariOil unde sunt foarte activi.

Cum și cât se păstrează salata Caprese

Aș zice că o salată atât de simplă și de rapidă nu are nevoie să fie păstrată de pe o zi pe alta. Totuși, sunt situații în care poate fi necesar să o preparați dinainte: poate aveți de pregătit o masă cu mai mulți invitați, poate vreți să o luați la pachetul de la birou sau la picnic. Sau poate pur și simplu nu s-a mâncat toată salata și trebuie păstrat ceea ce a mai rămas.

Ei bine, pentru toate aceste situații, salata Caprese se poate păstra la frigider, 2-3 zile, de preferat într-o caserolă de sticlă cu capac.

asezonare salata Caprese
oregano uscat

Dacă sunteți, ca și mine, mari amatori de salate aromate, vă recomand să mai încercați și:

  • tabouleh, salata libaneză cu mentă, pătrunjel și bulgur
  • salată de creveți cu cușcuș
  • guacamole, salată mexicană cu avocado

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salata Caprese

Salată Caprese

O salată italiană, în stil mediteranean, ideală pentru un prânz sau o cină lejeră.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g mozzarella
  • 2-3 roșii de grădină
  • câteva frunze de busuioc (aprox. 20 g)
  • aprox. 2 linguri ulei de măsline extra virgin (recomand Zaliari Oil)
  • 1 linguriță rasă oregano uscat
  • 1 linguriță rasă sare de mare
  • ½ linguriță piper boabe

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați roșiile și mozzarella în felii de grosime egală.
  • Pregătiți câteva frunze proaspete de busuioc.
  • Pe un platou, așezați alternativ felii de roșii, mozzarella și busuioc.
  • Presărați sare de mare, oregano uscat și piper proaspăt măcinat, toate după gust.
  • La final stropiți totul cu ulei de măsline.
  • Serviți de preferat cu pâine proaspătă, de casă.
Valori nutriționale
Salată Caprese
Mărimea porției
 
345 g
Valori per porție
Calorii
532
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
45.4
g
70
%
Carbohidrați
 
9.1
g
3
%
Proteine
 
25.5
g
51
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Salata Caprese

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
2155 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.