• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Ștrudel cu caise în foi subțiri, crocante

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 12 dec. 2024 · Publicată: 5 iul. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
7 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Un ștrudel cu caise este oricând o idee bună de desert! E greu de rezistat învelișului crocant care se desface în zeci de foițe și umpluturii moi și aromate! În plus, se face rapid, cu foi de plăcintă cumpărate și cu puține ingrediente.

Strudel de caise cu foi subtiri

Un ștrudel cu caise este desertul perfect în zile de vară , atunci când aveți musafiri sau când familia întreagă se reunește în jurul mesei. Este o rețetă care nu vă ține mult în bucătărie, așa că vă rămâne timp și energie să vă bucurați de cei dragi.

Dacă sunteți iubitori de caise, trebuie neapărat să încercați și rețeta mea de chec pufos cu caise, iar rețeta de chisăliță de caise îngroșată cu mălai cu siguranță vă va aminti de copilărie și de bunici Încercați-o neapărat!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Ce puteți schimba în rețetă
  • Cum se păstrează acest ștrudel cu caise
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Puține ingrediente ne sunt necesare pentru a face un ștrudel cu caise delicios, dar fiecare are rolul lui în rețetă.

ingrediente reteta strudel de caise cu foi subtiri
  • Caise - proaspete, bine coapte, dar ferme, sănătoase, fără urme le lovire
  • Foi de plăcintă - pentru a obține un ștrudel crocant, folosiți foi de plăcintă subțiri (filo, phylo)
  • Zahăr tos - cantitatea de zahăr folosită se poate adapta în funcție de preferințe și de cât de dulci sau acrișoare sunt caisele pe care le folosiți.
  • Pesmet - are rolul de a absorbi sucul lăsat de fructe în timpul coacerii. Pentru a păstra o culoare vie și frumoasă a umpluturii, ar fi de preferat să folosiți un pesmet alb, făcut din felii de pâine albă fără coajă.
  • Unt - folosiți doar unt gras, cu 82% grăsime. Untul mai slab (65% grăsime) nu este potrivit în această rețetă deoarece conține o fracție mai mare de apă care va umezi foile.
  • Arome - zahăr vanilat
  • Zahăr pudră - pentru servit

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Strudel de caise cu foi subtiri

Ce puteți schimba în rețetă

Iată ce modificări puteți aduce rețetei astfel încât să se adapteze perfect preferințelor voastre:

  • Caise proaspete - cel mai bun ștrudel cu caise va fi cel făcut vara, cu caise proaspete, dulci și extraordinar de aromate. Totuși, puteți folosi și caise congelate sau puteți înlocui caisele cu alte fructe. Dacă folosiți fructe congelate, nu e nevoie să le decongelați înainte.
  • Foi subțiri de plăcintă - desigur, nimic nu ne oprește să facem în casă foile pentru ștrudel, dar eu le prefer pe cele cumpărate, care sunt ușor de păstrat în congelator și cu are știu că obțin textura perfectă de fiecare dată. Dacă doriți, puteți folosi pentru ștrudel rețeta mea simplificată de foietaj făcut în casă.
  • Zahăr - îl puteți înlocui cu alt îndulcitor pudră, dacă doriți, dar nu cu miere de albine.
  • Unt - deși aroma untului face parte din farmecul acestui ștrudel cu caise, îl puteți înlocui, totuși cu ulei de floarea soarelui dacă nu doriți să consumați unt sau dacă doriți să pregătiți un desert de post.
  • Arome - puteți folosi semințele unei păstăi de vanilie, scorțișoară măcinată, semințe de cardamon , etc.
  • Pesmet - dacă nu aveți în casă clasicul pesmet din pâine uscată, îl puteți pregăti rapid, din câțiva biscuiți măcinați.

Cum se păstrează acest ștrudel cu caise

Ștrudelul este foarte bun și a doua zi, așa că dacă mai rămâne, păstrați-l pe blat, la temperatura camerei, nu la frigider!

Rulouri de strudel

Întrebări frecvente

Ce este un ștrudel?

Un ștrudel este un produs de patiserie de origine vieneză, servit adesea la desert. 
Conține foi subțiri de patiserie înfășurate în jurul unei umpluturi de fructe precum: caise, mere, cireșe, prune și multe altele.

Se poate congela acest ștrudel cu caise?

Dacă doriți să îl faceți în avans sau în cantitate mai mare, ștrudelul cu caise poate fi congelat înainte de coacere.
Pregătiți ștrudelul așa cum procedați de obicei (vezi rețeta mai jos) apoi înfășurați-l în hârtie de copt și puneți-l într-un recipient etanș cu capac sau într-o pungă de plastic.
Când doriți să îl coaceți, lăsați-l să se dezghețe peste noapte la frigider sau timp de 45 de minute la temperatura camerei

Alte rețete asemănătoare

  • Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc
    Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
  • Plăcintă cu piersici și iaurt
    Plăcintă creață cu piersici și iaurt
  • Trigoane cu branza de vaci
    Trigoane cu brânză de vaci în foi de plăcintă
  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri - rețetă video rapidă și delicioasă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Strudel de caise cu foi subtiri

Ștrudel cu caise și foi subțiri, crocante

Un ștrudel cu caise este mereu o idee bună de desert! Are un înveliș crocant care se desface în zeci de foițe și umplutură moale și aromată!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 10 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 400 g foi de plăcintă subțiri (12 foi)
  • 750 g caise (fără sâmburi)
  • 100 g zahăr (sau după gust)
  • 10 g zahăr vanilat (optional - scorțișoară, cardamon, semințe de vanilie, etc.)
  • 10 linguri pesmet (alb, fin)
  • 100 g unt (82% grăsime)
  • 10 g zahăr pudră (pentru servit)
  • opțional, pentru servit - frișcă, înghețată, sos de vanilie, etc.

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați caisele cuburi. Puneți peste ele coaja de lămâie, zahărul tos, zahărul vanilat și 6 linguri de pesmet. Dacă doriți să folosiți arome (păstaie de vanilie, scorțișoară, etc) le puneți tot acum. Amestecați.
    caise taiate cuburi
  • Facem 4 ștrudele și la fiecare folosim câte 3 foi de plăcintă. Ungem prima foaie cu unt topit pe toată suprafața. Peste ea, așezăm a doua foaie. O ungem de asemenea cu unt.
    foi de placinta unse cu unt
  • Așezăm a treia foaie de plăcintă peste primele două. La un capăt punem un sfert din amestecul de caise și pesmet pregătit la început. Pe restul foii presărăm o lingură rasă de pesmet.
    umplutura pentru strudel cu fructe
  • Îndoim foile de plăcintă pe laterale, apoi rulăm ștrudelul începând din capătul unde am pus umplutura.
    cum se ruleaza un strudel
  • Rulăm strâns, ca la sarmale. Procedăm la fel și cu restul de foi și umplutura de caise rămasă.
    impachetare strudel cu fructe
  • Punem cele patru ștrudele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem bine cu unt topit. Înainte să băgăm tava în cuptor înțepăm ștrudelele cu o scobitoare ca să se poată evacua aburii din interior în timpul coacerii.
    strudel uns cu unt inainte de coacere
  • Dăm tava la cuptor, la 180 de grade (cuptorul să fie preîncins!) pentru 35-45 de minute sau până când ștrudelele sunt aurii și rumenite frumos.
    Strudel cu caise rumenit
  • Cât sunt încă fierbinți, presărăm ștrudelele cu zahăr pudră.
    strudel pudrat cu zahar
  • Serviți ștrudelul cu caise numai după ce se răcește! Opțional, îl puteți servi cu frișcă, sos de vanilie, înghețată, etc.
    Strudel de caise cu foi subtiri
Nutrition Facts
Ștrudel cu caise și foi subțiri, crocante
Amount per Serving
Calorii
313
% Daily Value*
Grăsimi
 
11
g
17
%
Colesterol
 
22
mg
7
%
Carbohidrați
 
49
g
16
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
20
g
22
%
Proteine
 
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare
  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
7 shares

Comentarii

  1. IULIU a zis

    august 02, 2022 at 9:52 pm

    5 stars
    Rețeta este excelent prezentată, cantitățile şi modul de preparare sunt corecte, insă aşa cum se vede in faza finală, rulourile au "explodat" datorita faptului că la finalul impachetarii nu au fost perforate pentru a crea un fel de mini supape de refulare a presiunii interioare creată de umputură in timpul coacerii...💕

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      august 03, 2022 at 6:14 am

      Aveți dreptate! Nici nu știu cum de am uitat, dar voi preciza în rețetă să nu pățească și alții ca mine 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.