Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Ștrudel cu caise în foi subțiri, crocante

Publicat la 5 iulie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

7 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Un ștrudel cu caise este oricând o idee bună de desert! E greu de rezistat învelișului crocant care se desface în zeci de foițe și umpluturii moi și aromate! În plus, se face rapid, cu foi de plăcintă cumpărate și cu puține ingrediente.

Strudel de caise cu foi subtiri

Un ștrudel cu caise este desertul perfect în zile de vară , atunci când aveți musafiri sau când familia întreagă se reunește în jurul mesei. Este o rețetă care nu vă ține mult în bucătărie, așa că vă rămâne timp și energie să vă bucurați de cei dragi.

Dacă sunteți iubitori de caise, trebuie neapărat să încercați și rețeta mea de chec pufos cu caise, iar rețeta de chisăliță de caise îngroșată cu mălai cu siguranță vă va aminti de copilărie și de bunici Încercați-o neapărat!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Ce puteți schimba în rețetă
  • Cum se păstrează acest ștrudel cu caise
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Puține ingrediente ne sunt necesare pentru a face un ștrudel cu caise delicios, dar fiecare are rolul lui în rețetă.

ingrediente reteta strudel de caise cu foi subtiri
  • Caise - proaspete, bine coapte, dar ferme, sănătoase, fără urme le lovire
  • Foi de plăcintă - pentru a obține un ștrudel crocant, folosiți foi de plăcintă subțiri (filo, phylo)
  • Zahăr tos - cantitatea de zahăr folosită se poate adapta în funcție de preferințe și de cât de dulci sau acrișoare sunt caisele pe care le folosiți.
  • Pesmet - are rolul de a absorbi sucul lăsat de fructe în timpul coacerii. Pentru a păstra o culoare vie și frumoasă a umpluturii, ar fi de preferat să folosiți un pesmet alb, făcut din felii de pâine albă fără coajă.
  • Unt - folosiți doar unt gras, cu 82% grăsime. Untul mai slab (65% grăsime) nu este potrivit în această rețetă deoarece conține o fracție mai mare de apă care va umezi foile.
  • Arome - zahăr vanilat
  • Zahăr pudră - pentru servit

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Strudel de caise cu foi subtiri

Ce puteți schimba în rețetă

Iată ce modificări puteți aduce rețetei astfel încât să se adapteze perfect preferințelor voastre:

  • Caise proaspete - cel mai bun ștrudel cu caise va fi cel făcut vara, cu caise proaspete, dulci și extraordinar de aromate. Totuși, puteți folosi și caise congelate sau puteți înlocui caisele cu alte fructe. Dacă folosiți fructe congelate, nu e nevoie să le decongelați înainte.
  • Foi subțiri de plăcintă - desigur, nimic nu ne oprește să facem în casă foile pentru ștrudel, dar eu le prefer pe cele cumpărate, care sunt ușor de păstrat în congelator și cu are știu că obțin textura perfectă de fiecare dată.
    Dacă doriți, puteți folosi pentru ștrudel rețeta mea simplificată de foietaj făcut în casă.
  • Zahăr - îl puteți înlocui cu alt îndulcitor pudră, dacă doriți, dar nu cu miere de albine.
  • Unt - deși aroma untului face parte din farmecul acestui ștrudel cu caise, îl puteți înlocui, totuși cu ulei de floarea soarelui dacă nu doriți să consumați unt sau dacă doriți să pregătiți un desert de post.
  • Arome - puteți folosi semințele unei păstăi de vanilie, scorțișoară măcinată, semințe de cardamon , etc.
  • Pesmet - dacă nu aveți în casă clasicul pesmet din pâine uscată, îl puteți pregăti rapid, din câțiva biscuiți măcinați.

Cum se păstrează acest ștrudel cu caise

Ștrudelul este foarte bun și a doua zi, așa că dacă mai rămâne, păstrați-l pe blat, la temperatura camerei, nu la frigider!

Rulouri de strudel

Întrebări frecvente

Ce este un ștrudel?

Un ștrudel este un produs de patiserie de origine vieneză, servit adesea la desert. 
Conține foi subțiri de patiserie înfășurate în jurul unei umpluturi de fructe precum: caise, mere, cireșe, prune și multe altele.

Se poate congela acest ștrudel cu caise?

Dacă doriți să îl faceți în avans sau în cantitate mai mare, ștrudelul cu caise poate fi congelat înainte de coacere.
Pregătiți ștrudelul așa cum procedați de obicei (vezi rețeta mai jos) apoi înfășurați-l în hârtie de copt și puneți-l într-un recipient etanș cu capac sau într-o pungă de plastic.
Când doriți să îl coaceți, lăsați-l să se dezghețe peste noapte la frigider sau timp de 45 de minute la temperatura camerei

Alte rețete asemănătoare

  • Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc
    Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
  • Plăcintă cu piersici și iaurt
    Plăcintă creață cu piersici și iaurt
  • Trigoane cu branza de vaci
    Trigoane cu brânză de vaci în foi de plăcintă
  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Strudel de caise cu foi subtiri

Ștrudel cu caise și foi subțiri, crocante

Un ștrudel cu caise este mereu o idee bună de desert! Are un înveliș crocant care se desface în zeci de foițe și umplutură moale și aromată!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 10 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 400 g foi de plăcintă subțiri (12 foi)
  • 750 g caise (fără sâmburi)
  • 100 g zahăr (sau după gust)
  • 10 g zahăr vanilat (optional - scorțișoară, cardamon, semințe de vanilie, etc.)
  • 10 linguri pesmet (alb, fin)
  • 100 g unt (82% grăsime)
  • 10 g zahăr pudră (pentru servit)
  • opțional, pentru servit - frișcă, înghețată, sos de vanilie, etc.

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați caisele cuburi. Puneți peste ele coaja de lămâie, zahărul tos, zahărul vanilat și 6 linguri de pesmet. Dacă doriți să folosiți arome (păstaie de vanilie, scorțișoară, etc) le puneți tot acum. Amestecați.
    caise taiate cuburi
  • Facem 4 ștrudele și la fiecare folosim câte 3 foi de plăcintă. Ungem prima foaie cu unt topit pe toată suprafața. Peste ea, așezăm a doua foaie. O ungem de asemenea cu unt.
    foi de placinta unse cu unt
  • Așezăm a treia foaie de plăcintă peste primele două. La un capăt punem un sfert din amestecul de caise și pesmet pregătit la început. Pe restul foii presărăm o lingură rasă de pesmet.
    umplutura pentru strudel cu fructe
  • Îndoim foile de plăcintă pe laterale, apoi rulăm ștrudelul începând din capătul unde am pus umplutura.
    cum se ruleaza un strudel
  • Rulăm strâns, ca la sarmale. Procedăm la fel și cu restul de foi și umplutura de caise rămasă.
    impachetare strudel cu fructe
  • Punem cele patru ștrudele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem bine cu unt topit. Înainte să băgăm tava în cuptor înțepăm ștrudelele cu o scobitoare ca să se poată evacua aburii din interior în timpul coacerii.
    strudel uns cu unt inainte de coacere
  • Dăm tava la cuptor, la 180 de grade (cuptorul să fie preîncins!) pentru 35-45 de minute sau până când ștrudelele sunt aurii și rumenite frumos.
    Strudel cu caise rumenit
  • Cât sunt încă fierbinți, presărăm ștrudelele cu zahăr pudră.
    strudel pudrat cu zahar
  • Serviți ștrudelul cu caise numai după ce se răcește! Opțional, îl puteți servi cu frișcă, sos de vanilie, înghețată, etc.
    Strudel de caise cu foi subtiri
Valori nutriționale
Ștrudel cu caise și foi subțiri, crocante
Valori per porție
Calorii
313
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
11
g
17
%
Colesterol
 
22
mg
7
%
Carbohidrați
 
49
g
16
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
20
g
22
%
Proteine
 
5
g
10
%
Vitamina A
 
1694
IU
34
%
Calciu
 
35
mg
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
7 shares

Comentarii

  1. IULIU a zis

    august 02, 2022 at 9:52 pm

    5 stars
    Rețeta este excelent prezentată, cantitățile şi modul de preparare sunt corecte, insă aşa cum se vede in faza finală, rulourile au "explodat" datorita faptului că la finalul impachetarii nu au fost perforate pentru a crea un fel de mini supape de refulare a presiunii interioare creată de umputură in timpul coacerii...💕

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      august 03, 2022 at 6:14 am

      Aveți dreptate! Nici nu știu cum de am uitat, dar voi preciza în rețetă să nu pățească și alții ca mine 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x