Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Checuri

Chec pufos cu caise, simplu și rapid

8111 shares
Mergi la rețetă

Chec pufos cu caise - rețeta pas cu pas, fără praf de copt. Chec aromat și cu o culoare minunată. Pandișpan cu caise și ouă de țară. Cum se face checul cu caise.

Puține rețete sunt mai ușoare decât checurile sau pandișpanurile. Și puține îți oferă atât de multă bucurie cu atât de puțină muncă și atât de puține ingrediente investite.

Chec pufos cu caise

E aproape incredibil cum doar din ouă, făină și zahăr poți obține atât de repede un desert spornic, numai bun de bucurat o familie întreagă.

Tocmai mă întorsesem de la piață cu fructele din fotografia de mai jos. Caise luasem de două feluri pentru că le gustasem pe amândouă și nu mă putusem decide care soi e mai bun, mai dulce și mai parfumat. Nu aveam nici un plan pentru ele, dar caisele sunt fructele mele preferate , așa că eram convinsă că voi găsi repede rețeta care să le pună în valoare.

Chec pufos cu caise

Tot de la piață, de la țărani cumpărasem și niște ouă de țară. Am avut noroc de data asta, se pare că ouăle au fost de la găini crescute cu porumb, pentru că au avut o culoare incredibilă. Dacă aș fi văzut checul ăsta la altcineva, aș fi fost convinsă că o asemenea culoare nu poate fi naturală și că sigur s-a folosit ceva colorant artificial 😀

Până la urmă cea mai rapidă rețetă în care puteam folosi caisele, a fost un chec pufos și auriu. Să îl faci, nu durează decât vreo 10 minute. Încă vreo 40 de minute la cuptor și gata. În schimb e foarte spornic, poate sătura la desert o întreagă familie, de la copii până la bunici 🙂

Dacă vă plac checurile cu fructe, vă recomand să încercați și checul glazurat cu lămâie și afine.

Pe blog veți găsi și un chec cu cacao și nuci care este mai dens și mai sățios, perfect la micul dejun sau de luat la pachet, într-o excursie sau la picnic.

Chec pufos cu caise

Pe cât de puține ingrediente are rețeta asta, ca de altfel mai toate rețetele de chec, pe atât de importantă este calitatea lor. De exemplu ouăle pot face diferența între un chec banal și unul extraordinar. La fel și aromele folosite. Dacă folosiți vanilie naturală sau pliculețele cu zahăr vanilat Bourbon, veți simți diferența. Și niște coajă de lămâie merge de minune.

Chec pufos cu caise

Mod de preparare chec pufos cu caise, simplu și rapid

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Chec pufos cu caise

Chec pufos cu caise, simplu și rapid

5 from 14 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 1 chec
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 5 ouă (de preferat ouă de țară)
  • 5 linguri de zahăr tos
  • 50 g unt topit și răcit
  • 5 linguri de făină pentru aluat
  • 1 lingură de făină pentru pudrat cuburile de caise
  • 1 pliculeț zahăr vanilat Bourbon
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • 250 g caise cântărite fără sâmburi
  • zahăr pudră pentru finisat - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă de chec.

  • Tăiați caisele cuburi nu prea mici și presărați-le cu o lingură de făină. În acest fel nu se vor duce la fund atunci când le adăugăm în compoziție.
  • Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă tare, care își păstrează forma și nu cade de pe teluri

  • Adăugați zahărul și mixați până când obțineți din nou o spumă, iar cristalele de zahăr nu se mai simt.
  • Adaugați untul topit și răcit, gălbenușurile, vanilia și coaja de lămâie și omogenizați.
  • Încorporați făina, cu mișcări încete de jos în sus, pentru a nu scoate aerul încorporat în albușuri.
  • Adăugați cam ¾ dincuburile de caise și amestecați ușor să se distribuie în aluat.
  • Turnați compoziția în forma de chec, nivelați și deasupra puneți restul de caise.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că este bine copt checul.
  • Scoateți checul din formă cât e cald, ajutându-vă de marginile hârtiei de copt. Îndepărtați hârtia și lăsați checul să se răcească pe un grătar.
  • Fiind foarte fraged, este bine să feliați checul după ce s-a răcit complet. Opțional, se poate pudra cu zahăr.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Chec pufos cu caise

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de chec umed cu ciocolata
    Chec umed cu ciocolată, cea mai ușoară rețetă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi
  • reteta chec cu lamaie si mac
    Chec cu lămâie și mac - cea mai bună rețetă
  • reteta chec turta dulce cu mere rase si nuci
    Chec turtă dulce cu mere rase și nuci - rețeta de turtă dulce la tavă
8111 shares

Comentarii

  1. Andrei a zis

    septembrie 25, 2022 at 4:14 pm

    5 stars
    Eu am făcut doar de probă și am făcut un chec superb toți ai mei au spus că așa chec nu au mai mâncat niciodată. Foarte simplu și ușor de făcut. Îți mulțumesc mult pentru că ai pus rețeta aici.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 25, 2022 at 4:38 pm

      Tare mult mă bucur că a ieșit bine și a avut așa mare succes!
      Mulțumesc și eu pentru comentariu!

      Răspunde
  2. Anna a zis

    septembrie 20, 2020 at 2:34 pm

    5 stars
    O bunatate foarte usor de facut si ffff .pufos o pufosenie eu l-am facut cu felii suptiri de mere .Super recomand incercati nu stiti ce pierdeti

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 23, 2020 at 4:24 pm

      Trebuie să fie tare bun și cu mere, Anna dragă! Voi încerca și eu varianta asta 🙂

      Răspunde
  3. mikaela a zis

    iunie 18, 2019 at 1:38 pm

    Le-am mai facut si eu cu foietaj,nu foarte des,sunt bune,dar parca tot la reteta asta din Epoca de Au :)) revin.
    Daca le pregatesti sa le ungi cu ou batut(sau galbenus cu un pic de iaurt/lapte ),apoi le presari cu zahar cristalizat.Arata mult mai bine si gustul va fi mai bun.Pot fi coapte vertical,dar nu e musai,insa am cautat sa le ung si sa le presar cu zahar pe intreaga suprafata(folosim hartie de copt,ca sa nu ramana zahar ars pe tava).

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 18, 2019 at 1:40 pm

      Parca le si vad: rumene, lucioase si cu zahar caramelizat! Mmmm! 🙂

      Răspunde
      • mikaela a zis

        iunie 18, 2019 at 2:59 pm

        Asa,asa,aproape kurtos kalacs.Nu mai zic.:)) Si asa ma gandeam intr-o zi si la kurtos.In cuptorul aragazului,ca uneori nu avem incotro,ne adaptam la posibilitatile de moment.:)

        Răspunde
  4. mikaela a zis

    iunie 18, 2019 at 12:20 pm

    Rulourile,cornetele care se umplu cu crema de vanilie/frisca/bezea.Cele cladite pe conuri metalice.
    Spornice,simple,bune,faine,si care dispar degraba.
    Va las reteta,nu ma doare tastatura,poate va e de folos (2 oua,100 g zahar,100 ml lapte,100 ml ulei,un plic amoniac,500 g faina) .Inainte lasam aluatul la rece,dar nu este necesar,se pot coace imediat,fara odihna la rece.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 18, 2019 at 12:40 pm

      Multumesc mult pentru reteta!
      Chiar am o reteta pe care inca nu am publicat-o de rulouri umplute cu crema de vanilie, dar le-am facut cu aluat de foietaj.
      Au fost bune, dar foietajul nu e chiar cea mai buna solutie. Data viitoare le fac dupa reteta ta! 🙂

      Răspunde
  5. mikaela a zis

    iunie 18, 2019 at 11:48 am

    O frumusete(daca nu faceam rulouri,pe cuvant ca acum ma apucam sa-l pregatesc).Caisele se potrivesc cu orice aluat pufos,de aspect nu mai vorbesc,iar gustul dulce acrisor este perfect.;)

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 18, 2019 at 11:52 am

      Multumesc, Mikaela!
      Ce fel de rulouri ai facut? 🙂

      Răspunde
5 from 14 votes (12 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.