Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Checuri

Chec umed cu ciocolată, cea mai ușoară rețetă

Publicat la 25 ianuarie 2024 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1133 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 9 minute

Acesta este cel mai bun chec umed cu ciocolată pe care l-am făcut! Are o textură moale și o aromă bogată și intensă de cacao, iar glazura de ciocolată amăruie creează un contrast plăcut de texturi. Ușor de făcut, această rețetă delicioasă îi va impresiona cu siguranță pe iubitorii de ciocolată!

felii de chec umed cu ciocolata

Învelit în arome bogate de ciocolată și cu o textură moale și catifelată, checul umed cu ciocolată este o delicatesă care te va încânta de la prima felie.

Un desert irezistibil, perfect alături de o ceașcă de cafea sau ceai, la desert, la pachet sau ca gustare dulce peste zi. După ce veți vedea cât de ușor se face, cu ingrediente simple și uzuale, cu siguranță va deveni rețeta voastră favorită pe care o veți repeta de multe ori!

Dacă vă plac deserturile ciocolatoase, trebuie neapărat să încercați și rețeta mea de brioșe puoase cu ciocolată. Vă veți îndrăgosti!

chec umed cu ciocolata si glaura feliat
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum facem chec umed cu ciocolată - rețeta pas cu pas
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Alte deserturi cu ciocolată
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

Mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru a pregăti cel mai bun chec umed cu ciocolată.

ingrediente cu eticete pentru rețeta de chec umed cu ciocolata
  • făină - pentru cele mai bune rezultate, folosiți făină de patiserie, tip 000
  • praf de copt - este cel mai bun agent de creștere pentru a obține un chec bine crescut și cu miez aerat.
  • sare - scoate în evidență toate aromele din aluat. Nu o omiteți din deserturi!
  • cacao - este ingredientul cel mai important pentru că ea ne dă atât gustul, cât și culoarea acestui desert. Pentru un gust profund de ciocolată, folosiți o cacao neagră, de calitate cu conținut mare de unt de cacao.
  • zahăr tos - pentru o aromă subtilă de caramel, puteți folosi zahăr brun
  • ouă - la temperatura camerei. Cu cât mai proaspete, cu atât mai bine!
  • unt - cu 82% grăsime și trebuie să fie foarte moale
  • ulei - folosiți ulei obișnuit, de floarea soarelui
  • arome - se potrivește foarte bine un extract vanilie sau de cafea, dar obțineți arome superbe și cu rom sau extract de portocale.
  • lapte - interal, cu 3.5% grasime. Hidratează aluatul și îl face elastic.
  • oțet - este ingredientul surpriză din această rețetă. Folosiți un oțet de 5 grade!

pentru glazura de ciocolată - opțional

Dacă doriți să îmbrăcați checul în ciocolată, mai aveți nevoie de:

  • ciocolată amăruie, cu 50% cacao
  • ulei de floarea soarelui - ajută la crearea unei consistențe perfecte a glazurii și dă un luciu frumos
  • opțional - decoruri din ciocolată

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

chec umed cu ciocolata fără glazură

Cum facem chec umed cu ciocolată - rețeta pas cu pas

Rețeta e foarte ușoară: pregătim aluatul pentru chec, îl coacem la temperatură mică, apoi îl lăsăm să se răcească complet. După răcire, opțional, turnăm deasupra o glazură de ciocolată topită.

Recomand să folosiți un mixer de mână pentru această rețetă, pentru a omogeniza foarte bine ingredientele.

amestec ingrediente uscate

1. Într-un castron puneți ingredientele uscate: făina, sare, praf de copt, cacao și zahăr. Amestecați cu un tel de mână să le omogenizați.

amestec ingrediente lichide cu mixer de mana

2. În alt vas puneți toate ingredientele umede: untul moale, ulei, ouă, lapte, extract de cafea/vanilie și la final oțetul. Amestecați 1-2 minute cu un mixer de mână.

preparare aluat pentru chec umed de ciocolata

3. Turnați ingredientele umede peste cele uscate și mixați scurt cu mixerul, doar până când aveți un aluat omogen.

chec umed cu ciocolata in tava

4. Turnați aluatul în tava de chec tapetată cu hârtie de copt. Nivelați cu o spatulă apoi treceți cu un băț de frigăruie prin mijlocul aluatului pe toată lungimea tăvii. Checul va crește mult și va crăpa la copt. În felul acesta crapă controlat, pe mijloc.

chec umed cu ciocolata in tava la cuptor

5. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 155 de grade pentru aprox. 80-90 de minute.

chec cu ciocolata la racit pe gratar

6. Lăsați checul să se răcorească în formă timp de 5-7 minute, apoi îl scoateți și îl lăsați pe un grătar să se răcească complet.

ciocolata topita la bain marie

7. Pentru glazură: mărunțiți ciocolata cu un cuțit și puneți-o la topit la bain marie. După ce se topește, adăugați o linguriță de ulei și amestecați bine.

chec cu glaura de ciocolata

8. Turnați ciocolata topită peste chec, nivelați cu dosul unei linguri, iar deasupra presărați decoruri de ciocolată.

Lăsați glazura să se întărească 30 de minute la frigider înainte să tăiați checul.

Ce puteți înlocui în rețetă

Ca la orice rețetă, putem face câteva ajustări în funcție de preferințe și de ingredientele pe care le avem la îndemână, în așa fel încât să nu afectăm gustul și calitatea checului:

  • cacao - dacă indiferent de motiv, nu puteți folosi cacao, o puteți înlocui cu pudră de roșcove. Trebuie să știți, totuși că aroma va fi diferită.
  • oțet de 5 grade - dacă nu aveți în casă decât oțet de 9 grade, amestecați într-un pahar 5 grame de oțet de 9 grade și 2 grame de apă.
  • adaosuri - puteți duce acest chec umed la un alt nivel, adăugând în aluat: picături de ciocolată termostabilă, nuci, alune, fructe uscat, de exemplu: stafide, merișoare sau coajă confiată de portocale.
  • lapte integral - puteți folosi lapte vegetal dacă aveți intoleranță la lactoză.
  • ulei de floarea soarelui - puteți folosi ulei de măsline pentru o aromă deosebită
  • cicolată - puteți glazura checul și cu ciocolată albă
  • decor - puteți presăra peste glazură: miez de nucă, fistic sau alune mărrunțite, fulgi de migdale sau fulgi mari de cocos .
chec cu ciocolata

Cum se păstrează

Păstrați checul cu ciocolată la temperatura camerei, învelit în folie alimentară. În acest fel nu se va usca, ci se va menține fraged, moale și delicios chiar și 3-4 zile.

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Checul crește destul de mult la cuptor, de aceea aveți grijă să folosiți o formă înaltă, pe care să o umpleți cu aluat doar pe jumătate!
  • Nu coaceți checul la temperatură mare și nu îl țineți în cuptor mai mult 90 de minute pentru că se va usca!
  • Înainte să scoateți checul din cuptor, faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că tortul este bine copt în mijloc.
  • Puteți tăia checul imediat după ce s-a răcit, dar pentru cea mai bună textură, vă recomand să îl împachetați în folie alimentară și să îl lăsați la frigider pentru 4-6 ore sau de pe o zi pe alta, abia apoi să îl glazurați. Va deveni moale, umed și elastic cu o textură absolut delicioasă!
  • Checul trebuie să fie complet răcit înainte de a turna glazura de ciocolată topită. Dacă checul este cald încă, glazura nu se va lipi.

Alte deserturi cu ciocolată

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • prajitura cu crema de ciocolata si nuci
    Prăjitură simplă cu cremă de ciocolată și nuci
  • Tort spirală cu cremă de ciocolată
    Tort spirală cu cremă de ciocolată
  • Tort de biscuiti cu ciocolata
    Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată
  • Eclere de casă umplute cu cremă de ciocolată
    Eclere de casă umplute cu cremă de ciocolată

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

felii de chec umed cu ciocolata

Chec umed cu ciocolată

Acesta este cel mai bun chec umed cu ciocolată! Ușor de făcut, această rețetă îi va impresiona cu siguranță pe iubitorii de ciocolată!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 40 minutes minutes
Număr de porții: 1 chec
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

dimensiuni tavă ~18x7x8 cm

  • 240 g făină (tip 000)
  • 7 g praf de copt
  • 4 g sare
  • 65 g cacao neagră
  • 220 g zahăr tos
  • 2 ouă (mărime M)
  • 60 g unt 82% grăsime (moale)
  • 60 g ulei
  • 1 lingură extract vanilie (sau rom, cafea, portocale)
  • 260 ml lapte (3.5% grasime)
  • 7 g oțet (de 5 grade)

opțional - glazura de ciocolată

  • 100 g ciocolată amăruie (50% cacao)
  • 1 linguriță ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură decor de ciocolată (sau miez de nucă măcinat, fulgi de migdale, etc.)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un castron puneți ingredientele uscate: făina, sare, praf de copt, cacao și zahăr. Amestecați cu un tel de mână să le omogenizați.
    amestec ingrediente uscate
  • În alt vas puneți toate ingredientele umede: untul moale, ulei, ouă, lapte, extract de cafea/vanilie și la final oțetul. Amestecați 1-2 minute cu un mixer de mână.
    amestec ingrediente lichide cu mixer de mana
  • Turnați ingredientele umede peste cele uscate și mixați scurt cu mixerul, doar până când aveți un aluat omogen.
    preparare aluat pentru chec umed de ciocolata
  • Turnați aluatul în tava de chec tapetată cu hârtie de copt. Nivelați cu o spatulă apoi treceți cu un băț de frigăruie prin mijlocul aluatului pe toată lungimea tăvii. Checul va crește mult și va crăpa la copt. În felul acesta crapă controlat, pe mijloc.
    chec umed cu ciocolata in tava
  • Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 155 de grade pentru aprox. 80-90 de minute.
    chec umed cu ciocolata in tava la cuptor
  • Lăsați checul să se răcorească în formă timp de 5-7 minute, apoi îl scoateți și îl lăsați pe un grătar să se răcească complet.
    chec cu ciocolata la racit pe gratar
  • Dacă doriți să glazurați checul, mărunțiți ciocolata cu un cuțit și puneți-o la topit la bain marie. După ce se topește, adăugați o linguriță de ulei și amestecați bine.
    ciocolata topita la bain marie
  • Turnați ciocolata topită peste chec, nivelați cu dosul unei linguri, iar deasupra presărați decoruri de ciocolată. Lăsați glazura să se întărească 30 de minute la frigider înainte să tăiați checul.
    chec cu glaura de ciocolata

Bine de știut:

  • Checul crește destul de mult la cuptor, de aceea aveți grijă să folosiți o formă înaltă, pe care să o umpleți cu aluat doar pe jumătate!
  • Nu coaceți checul la temperatură mare și nu îl țineți în cuptor mai mult 90 de minute pentru că se va usca!
  • Înainte sa scoateți checul din cuptor, faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că tortul este bine copt în mijloc.
  • Puteți tăia checul imediat după ce s-a răcit, dar pentru cea mai bună textură, vă recomand să îl împachetați în folie alimentară și să îl lăsați la frigider pentru 4-6 ore sau de pe o zi pe alta, abia apoi să îl glazurați. Va deveni moale, umed și elastic cu o textură absolut delicioasă!
  • Checul trebuie să fie complet răcit înainte de a turna glazura de ciocolată topită. Dacă checul este cald încă, glazura nu se va lipi.
Valori nutriționale
Chec umed cu ciocolată
Valori per porție
Calorii
3116
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
138
g
212
%
Colesterol
 
489
mg
163
%
Carbohidrați
 
453
g
151
%
Fibre
 
31
g
129
%
Zahăr
 
235
g
261
%
Proteine
 
58
g
116
%
Vitamina A
 
2409
IU
48
%
Calciu
 
516
mg
52
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi
  • reteta chec cu lamaie si mac
    Chec cu lămâie și mac - cea mai bună rețetă
  • reteta chec turta dulce cu mere rase si nuci
    Chec turtă dulce cu mere rase și nuci - rețeta de turtă dulce la tavă
  • trei felii taiate de chec cu nuci
    Chec cu mere și nuci - rețeta de post explicată pas cu pas
1133 shares

Comentarii

  1. Mihaela a zis

    noiembrie 10, 2024 at 10:52 am

    5 stars
    Am facut doar unul, de proba. E foarte bun. A crescut, dar nu foarte tare. Eu am cuptorul electric si l-am pus fara ventilatie. De data asta am folosit doar ingredientele din reteta. Dar data viitoare am sa incerc sa-l coc cu ventilatie
    si am sa fiu atenta si la arome. Multumesc

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      noiembrie 11, 2024 at 12:45 pm

      Mă bucur că v-a plăcut gustul și textura. Nu cred că va crește mai mult cu ventilație, e posibil să se usuce mai mult deasupra și să fie mai crocant. Dar depinde și de cuptor, merită să încercați. Succes!

      Răspunde
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x