Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Paste

Tortellini cu sos de roșii - rețeta rapidă, într-o singură tigaie

Publicat la 3 februarie 2024 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

23 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Această rețetă rapidă de tortellini cu sos de roșii e gata în doar 15 minute și este perfectă pentru un prânz delicios sau o cină rapidă după o zi aglomerată. Tortellini gătiți în sosul cremos de roșii sunt cu adevărată minunați, îmbibați cu bogate arome mediteraneene.

tortellini cu sos de roșii

Pastele umplute sunt preferatele mele și le gătesc destul de des pentru că sunt hrănitoare și reconfortante. fac des tortellini cu sos alb sau o delicioasă supă cu tortellini și carne de pui.

Rețeta de astăzi este una clasică: conține un sos de roșii cu smântână care-i aduce cremozitate și este infuzat cu ierburi aromatice mediteraneene.

Rețeta este rapidă și ușoară pentru că de data aceasta tortellini se fierb direct în sos, și nu separat, folosind astfel doar o singură tigaie pentru gătit. Această tehnică face ca pastele să absoarbă toate aromele sosului, iar amidonul acestora îngroașă natural sosul.

tortellini cu sos de roșii

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru tortellini cu sos de roșii
  • Tortellini cu sos de roșii - rețeta pas cu pas
  • Cum puteți îmbogăți rețeta
  • Cum se păstrează
  • Alte rețete ușoare cu paste
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru tortellini cu sos de roșii

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

Iar mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru rețeta de tortellini cu sos de roșii:

ingrediente reteta tortellini cu sos de rosii
  • tortellini - alegeți tortellini proaspeți. Îi găsiți în magazine în zona frigiderelor. Tortellini uscați nu sunt la fel de gustoși și în plus, au timp de gătire mai lung. Orice tip de umplutură este perfectă în această rețetă.
  • usturoi - pentru că aduce o aromă plăcută care se potrivește minunat cu roșiile și smântâna
  • unt  - în care vom căli ustturoiul trecut prin presă. Îl puteți înlocui cu o lingură de ulei de măsline.
  • pastă de tomate - aduce gust și intensifică culoarea sosului
  • suc de roșii - este baza sosului. Folosiți un suc de roșii de casă sau alegeți din magazine un suc de roșii natural.
  • supă de legume - este lichidul de care au nevoie pastele pentru fierbere. Puteți folosi și o supă de pui sau de vită. Dacă nu aveți supă pregătită, o puteți face rapid fierbând câteva legume sau folosind cuburi de legume ecologice . Puteți folosi și apă în loc de supă, dar veți pierde mare parte din gust.
  • condimente - se potrivesc foarte bine ierburile de Provence. Este un mix de plante aromatice care conține: busuioc, cimbru, oregano, măghiran și rozmarin. Sau vă puteți face un mix din plantele aromatice preferate.
  • smântână - folosiți smântână lichidă, pentru gătit, cu minim 20% grăsime. O smântână mai slabă se va brânzi în contact cu aciditatea sosului de roșii!
  • sare și piper
  • opțional - puteți servi tortellini cu parmezan ras și busuioc sau pătrunjel

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Tortellini cu sos de roșii - rețeta pas cu pas

V-am promis o rețetă ușoară gata în 15 minute și exact așa va fi! Pregătiți doar o tigaie sau o cratiță mai adâncă cu capac și urmați rețeta pas cu pas de mai jos:

usturoi calit in tigaia cu pasta de tomata
  1. Topiți untul într-o tigaie mare, la foc mediu. Puneți aici usturoiul trecut prin presă, apoi pasta de tomate și gătiți doar 30 de secunde, până când usturoiul își dezoltă aroma.
smantana turnata in tigaia cu sos de rosii

2. Adăugați sosul de roșii, supa de legume, ierburile de Provence și smântâna lichidă. Amestecați să se omogenizeze.

tigaie cu paste fierte in sos cu capac

3. Puneți tortellini în tigaie și reduceți focul la mediu-mic. Acoperiți tigaia și gătiți respectând timpul indicat pe pachetul de paste (în general la tortellini proaspeți e de 7-8 minute).

farfurie cu paste umplute

4. Serviți tortellini cu sos de roșii imediat, cu parmezan ras și puțin busuioc sau pătrunjel proaspăt.

Cum puteți îmbogăți rețeta

Ce puteți adăuga în această rețetă pentru ca gustul să fie și mai complex? Iată mai jos câteva idei:

  • legume - puteți adăuga ceapă uscată sau eșalotă tocată mărunt sau morcovi tăiați cubulețe pe care să le căliți odată cu usturoiul. Odată cu tortellini puteți adăuga mazăre congelată sau din conservă.
  • spanac - pentru un plus de vitamine și de culoare, la final, cu 1-2 minute înainte să stingeți focul puteți adăuga o mână zdravănă de baby spanac.
  • carne - dacă doriți mai multe proteine în acest fel de mâncare puteți căli odată cu usturoiul câteva cuburi de bacon, kaiser șunculiță, etc.
  • fructe de mare - se potrivesc de minune cu pastele, așa că nu ezitați să adăugați la final câțiva creveți trași în unt sau tentacule de calamar la tigaie.
  • mai picant - puteți adăuga în sos fulgi chilli sau o linguriță de dulceață de ardei iute.
tortellini cu sos de roșii

Cum se păstrează

Dacă ați gătit prea mulți tortellini cu sos cremos de rosii, nu e nicio problemă! Resturile se pot păstra la frigider timp de 3-4 zile în caserole cu capac.

Tortellini se încălzesc cel mai ușor în cuptorul cu microunde. Dacă doriți să îi încălziți pe plită adăugați puțină supă sau apă pentru a subția sosul.

Alte rețete ușoare cu paste

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Paste cu sos de naut si rozmarin
    Paste cu cremă năut și rozmarin - rețetă de post rapidă și sănătoasă
  • Paste cu creveti si sos pesto
    Paste cu creveți și sos pesto - rețetă simplă și rapidă
  • Paste cu carnati si branza de burduf
    Paste cu cârnați și brânză de burduf
  • Spaghete cu sos bolognese
    Spaghete cu sos bolognese

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

tortellini cu sos de roșii

Tortellini cu sos de roșii

Rețeta rapidă de tortellini cu sos de roșii e gata în 15 minute. Se gătește într-o singură tigaie și este perfectă pentru prânz sau cină.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 3
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g tortellini proaspeți
  • 25 g unt (sau o lingură ulei de măsline)
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 300 ml suc de roșii
  • 150 ml supă de legume sau de pui (sau apă)
  • 1 linguriță ierburi de Provence (sau oregano, busuioc, cimbru, etc.)
  • 150 ml smântână de gătit (20% grăsime)
  • sare și piper
  • opțional (pentru servit - parmezan proaspăt ras și busuioc sau pătrunjel)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Topiți untul într-o tigaie mare, la foc mediu. Puneți aici usturoiul trecut prin presă, apoi pasta de tomate și gătiți doar 30 de secunde, până când usturoiul își dezoltă aroma.
    usturoi calit in tigaia cu pasta de tomata
  • Adăugați sosul de roșii, supa de legume, ierburile de Provence și smântâna lichidă. Amestecați să se omogenizeze.
    smantana turnata in tigaia cu sos de rosii
  • Puneți tortellini în tigaie și reduceți focul la mediu-mic. Acoperiți tigaia și gătiți respectând timpul indicat pe pachetul de paste (în general la tortellini proaspeți e de 7-8 minute).
    tortellini cu sos de roșii în tigaie cu capac
  • Serviți tortellini cu sos de roșii imediat, cu parmezan ras și puțin busuioc sau pătrunjel proaspăt.
    tortellini cu sos de roșii
Valori nutriționale
Tortellini cu sos de roșii
Valori per porție
Calorii
523
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
32
g
49
%
Colesterol
 
106
mg
35
%
Carbohidrați
 
45
g
15
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
8
g
9
%
Proteine
 
16
g
32
%
Vitamina A
 
1553
IU
31
%
Calciu
 
172
mg
17
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
  • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
    Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
  • tocanita de vita cu garnitura de paste
    Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne
23 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x