Reţeta aceasta e de creveţi traşi în unt cu usturoi şi pătrunjel mă salvează din ce în ce mai des seara când vin târziu de la serviciu şi nu am altă idee mai bună și mai rapidă pentru cină.
M-am obişnuit să am mereu o pungă de creveţi în congelator pentru că ne plac mult şi se fac atât de rapid. Combinaţia de unt, usturoi şi pătrunjel e "the best" după gusturile mele, iar când toate astea îmbracă nişte creveţi suculenţi, rezultatul e raiul pe pământ!
Uneori trag creveţii în unt, ca în reţeta de azi şi îi mâncăm simpli, doar cu pâine prăjită. Alteori amestec creveţii cu paste şi sos de roşii , iar daca vreau o masa mai consistenta fac rețeta de creveți cu orez sălbatic și baby spanac. Întotdeauna rezultatul e rapid, delicios şi săţios. Sper să vă placă si vouă 🙂
Mod de preparare creveţi traşi în unt cu usturoi şi pătrunjel
Vedeți și varianta video a rețetei de la finalul postării ⬇️⬇️⬇️
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Rețeta Video
Ingrediente
- 400 g creveţi (proaspeţi sau congelaţi)
- 70 g unt
- o lingură de ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 50-70 ml de vin alb (sec)
- sare (piper)
- un vârf de linguriţă paprika iute
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Puneţi untul şi uleiul de măsline să se încingă într-o tigaie.
- Adăugaţi usturoiul mărunţit şi când acesta începe să îşi schimbe culoarea, puneţi şi creveţii în tigaie.
- Turnaţi sucul de lămâie şi vinul alb şi lăsaţi creveţii să se gătească timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
- Condimentaţi cu sare, piper şi puţină paprika.
- Presăraţi pătrunjel proaspăt şi serviţi creveţii imediat.
- Pentru decor, puteţi pune şi câteva felii proaspete de lămâie în tigaie, printre creveţi.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Click pe fotografia de mai jos pentru varianta video pe contul de YouTube ⬇️⬇️⬇️
Eu
Pai si la foc mic, mediu sau mare se gateste? 🙂
Daniela S.
Asa cum ai spus si tu, rapid, delicios şi săţios, sunt cuvintele perfecte cu care as descrie reteta asta. Mersi 😀