• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fursecuri

Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 25 nov. 2024 · Publicată: 20 oct. 2024 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
10 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Aceste fursecuri cu unt și stafide sunt printre cele mai simple și mai delicioase deserturi pe care le poți face acasă. Este una dintre acele rețete care nu trebuie să lipsească din caietul oricărui iubitor de deserturi. Fragede, aromate și cu o textură care se topește în gură, sunt ideale alături de o cafea dimineața sau ca o gustare dulce de-a lungul zilei.

mai multe fursecuri cu stafide pe farfurie alba si platou de lemn

Partea bună este că se fac atât de rapid, cu ingrediente pe care probabil deja le ai în casă. Untul conferă fursecurilor o textură fină și fragedă , iar stafidele brune aduc un contrast plăcut.

Sunt ideale pentru mesele de sărbători sau pur și simplu când vrei ceva bun și ușor de făcut pentru că sunt perfecte alături de o cafea sau un ceai.

Dacă ți-a plăcut această rețetă, încearcă și rețeta de fursecuri 321, perfecte pentru Crăciun!

servire fursecuri cu unt si stafide alaturi de un ceai
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru cele mai fragede fursecuri cu stafide
  • Cum facem fursecuri cu stafide - rețeta video detaliată
  • Cum facem fursecuri cu stafide - rețeta pas cu pas
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Sfaturi Profesioniste pentru reușita rețetei:
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru cele mai fragede fursecuri cu stafide

Ingrediente listate cu etichete pentru reteta fursecuri fragede cu stafide si unt
  • 250 g unt cu 82% grăsime - asigură frăgezimea fursecurilor; untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei pentru a se încorpora bine
  • 2 ouă - leagă aluatul și îi dau finețe (folosiți 2 ouă mari sau 3 dacă sunt foarte mici)
  • 250 g făină tip 000 - aceasta oferă textura perfectă, nu folosiți făină integrală
  • 130 g zahăr pudră - se integrează mai bine în aluat decât zahărul tos, oferind o textură mai fină.
  • un praf de sare - scoate în evidență toate celelalte arome și echilibrează gustul.
  • 250 g stafide brune - aduc o dulceață naturală și o textură interesantă, contrastând frăgezimea fursecurilor.
  • arome - opțional puteți folosi zahăr vanilat sau coajă rasă de lămâie

Cum facem fursecuri cu stafide - rețeta video detaliată

Cum facem fursecuri cu stafide - rețeta pas cu pas

pregatire aluat de fursecuri cu unt la robot

1. Într-un bol mare, mixați untul moale împreună cu zahărul pudră și sarea, până când obțineți o compoziție fină și omogenă.

adaugare oua in aluat de fursecuri cu unt

2. Adăugați ouăle pe rând, mixând după fiecare. Dacă doriți să folosiți arome (vanilie, coajă de lămâie) le adăugați tot acum.

aluat cu unt pregatit la robot pentru fursecuri moi si fragede

3. Adăugați făina treptat, amestecând cu o spatulă, până când obțineți un aluat moale și ușor lipicios.

aluat cu unt si stafide pentru cele mai fragede fursecuri

4. Încorporați stafidele, amestecând ușor până sunt distribuite uniform în aluat.

modelare fursecuri cu stafide si unt cu lingura de inghetata

5. După cât de mari vreți să fie fursecurile, folosiți o lingură pentru înghețată sau o lingură obișnuită pentru a porționa aluatul. Așezați fiecare fursec pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele, pentru că se vor lăți destul de mult la copt.

fursecuri fragede cu unt si stafide in tava la cuptor

6. Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 10-12 minute, până când marginile devin ușor aurii. Nu trebuie să se rumenească!

fursecuri fragede cu unt si stafide pe gratar de racire

7. Lăsați fursecurile să se răcească puțin în tavă înainte de a le muta pe un grătar de răcire. Sunt foarte moi și se deformează ușor!

Ce puteți înlocui în rețetă

Dacă vreți să adaptați rețeta, iată câteva sugestii:

  • Stafidele brune pot fi înlocuite cu merișoare uscate sau cireșe confiate pentru o aromă diferită.
  • Dacă preferați fursecuri ușor crocante, adăugați nuci sau migdale tocate grosier.
  • Zahărul pudră poate fi înlocuit cu un îndulcitor pentru o variantă cu mai puține calorii.
  • Puteți ajusta cantitatea de zahăr după gust. Eu am redus zahărul de la 250 g cât prevede rețeta clasică, la doar 120 g.

Cum se păstrează

Păstrați fursecurile într-un recipient etanș, la temperatura camerei, timp de până la 7 zile. Dacă doriți să le păstrați mai mult timp, puteți să le congelați într-o pungă sigilată și să le păstrați până la 2 luni. La nevoie, le dezghețați la temperatura camerei.

fursecuri cu stafide si cornulete semiluna cu nuca pregatite in avans si amblate in cutie de carton pentru pastrare in camara

Sfaturi Profesioniste pentru reușita rețetei:

  • Untul trebuie să fie moale, dar nu topit. Scoateți-l din frigider cu câteva ore înainte de a începe prepararea.
  • Nu frământați prea mult aluatul după ce ați adăugat făina, pentru a nu activa glutenul, ceea ce ar putea face fursecurile mai tari.
  • Dacă după frământare aluatul vi se pare prea moale, dați-l la frigider pentru 10-15 minute, apoi formați fursecurile. Dacă aluatul e prea moale, fursecurile se lățesc prea mult la copt.
  • Oricum, aceste fursecuri se vor lăsa în cuptor și se vor întinde, dar nu vă speriați, așa trebuie să se întâmple! Vom avea fursecuri mai degrabă subțiri și plate.
  • Folosiți o tavă rece atunci când puneți fursecurile la copt, astfel veți evita ca acestea să se întindă prea mult în cuptor.
fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai

Întrebări frecvente

Pot folosi alt tip de zahăr?

Zahărul pudră oferă o textură fină. Dacă folosiți zahăr tos, măcinați-l fin înainte de a-l folosi.

Pot omite stafidele?

Da, fursecurile vor fi în continuare delicioase și fără stafide. Dacă doriți, le puteți înlocui cu nuci sau fulgi de ciocolată.

Se pot face fursecurile cu făină integrală?

Se poate, dar nu vor fi moi și fine, ci vor avea o textură mai densă și mai rustică.

Pot congela aluatul?

Da, aluatul poate fi congelat până la 3 luni. Formează biluțele, așază-le pe o tavă și congelează-le. Coace-le direct congelate, adăugând 2-3 minute în plus la timpul de coacere.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
    Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie - rețetă video
  • fursecuri asortate pentru Craciun
    Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
  • Bombe cu visine din visinata
    Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

fursecuri fragede cu unt si stafide pe gratar de racire

Fursecuri fragede cu unt și stafide

Fursecuri cu stafide și unt, fragede, aromate și ușor de făcut, perfecte pentru orice ocazie. Încearcă această rețetă rapidă și delicioasă!
No ratings yet
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 25 fursecuri mari
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 250 g unt cu 82% grăsime (moale, la temperatura camerei)
  • 2 ouă mărime M (sau 3 ouă S)
  • 250 g făină tip 000
  • 130 g zahăr pudră (sau după gust)
  • un praf de sare
  • 250 g stafide brune
  • opțional - zahăr vanilat sau coajă rasă de lămâie

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un bol mare, mixați untul moale împreună cu zahărul pudră și sarea, până când obțineți o compoziție fină și omogenă.
    pregatire aluat de fursecuri cu unt la robot
  • Adăugați ouăle pe rând, mixând după fiecare. Dacă doriți să folosiți arome (vanilie, coajă de lămâie) le adăugați tot acum.
    adaugare oua in aluat de fursecuri cu unt
  • Adăugați făina treptat, amestecând cu o spatulă, până când obțineți un aluat moale și ușor lipicios.
    aluat cu unt pregatit la robot pentru fursecuri moi si fragede
  • Încorporați stafidele, amestecând ușor până sunt distribuite uniform în aluat.
    aluat cu unt si stafide pentru cele mai fragede fursecuri
  • După cât de mari vreți să fie fursecurile, folosiți o lingură pentru înghețată sau o lingură obișnuită pentru a porționa aluatul. Așezați fiecare fursec pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele, pentru că se vor lăți destul de mult la copt.
    modelare fursecuri cu stafide si unt cu lingura de inghetata
  • Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 10-12 minute, până când marginile devin ușor aurii. Nu trebuie să se rumenească!
    fursecuri fragede cu unt si stafide in tava la cuptor
  • Lăsați fursecurile să se răcească puțin în tavă înainte de a le muta pe un grătar de răcire. Sunt foarte moi și se deformează ușor!
    fursecuri fragede cu unt si stafide pe gratar de racire

Bine de știut:

    • Untul trebuie să fie moale, dar nu topit. Scoateți-l din frigider cu câteva ore înainte de a începe prepararea.
    • Nu frământați prea mult aluatul după ce ați adăugat făina, pentru a nu activa glutenul, ceea ce ar putea face fursecurile mai tari.
    • Dacă după frământare aluatul vi se pare prea moale, dați-l la frigider pentru 10-15 minute, apoi formați fursecurile. Dacă aluatul e prea moale, fursecurile se lățesc prea mult la copt.
    • Oricum, aceste fursecuri se vor lăsa în cuptor și se vor întinde, dar nu vă speriați, așa trebuie să se întâmple! Vom avea fursecuri mai degrabă subțiri și plate.
    • Folosiți o tavă rece atunci când puneți fursecurile la copt, astfel veți evita ca acestea să se întindă prea mult în cuptor.
Nutrition Facts
Fursecuri fragede cu unt și stafide
Amount per Serving
Calorii
162
% Daily Value*
Grăsimi
 
9
g
14
%
Colesterol
 
35
mg
12
%
Carbohidrați
 
20
g
7
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
11
g
12
%
Proteine
 
2
g
4
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • Barcute din foietaj umplute cu gem
    Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
  • Palmieri din foietaj
    Palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat
10 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required