Rețeta de bombe cu vișine, desert din biscuiți, foarte potrivit pentru mesele festive. Se mai numesc și "bomboane bețive"
În copilăria mea, desertul acesta simplu dar deosebit, era prezent pe toate mesele de sărbători.

Era, firește, un desert special pentru adulți deoarece conține destul de mult alcool. Pe lângă vișina din vișinată ascunsă în mijlocul bomboanelor, se mai pune alcool și în compoziția de biscuiți.
Mama punea vișinată sau coniac. Eu la rețeta de astăzi am pus romul Stroh 40 pe care îl folosesc mereu la prăjituri și care le-a dat o aromă superbă.
Rețeta se poate adapta cu ușurință și pentru copii. În interior se pot pune vișine din compot, fără sâmburi și putem renunța de dragul lor la alcoolul din compoziție. Pentru aromă putem folosi de exemplu, un extract natural de vanilie sau de portocale.

După ce formam biluțele de biscuiți și ascundem în ele vișine, pentru un aspect frumos le îmbrăcăm festiv. Eu am folosit de data aceasta 5 decoruri:
- miez de nucă măcinat
- nucă de cocos
- cacao
- bombonele colorate
- decor de ciocolată
Dacă mai aveți și alte idei pentru decor, sunt binevenite. Cu cât sunt mai diverse, cu atât arată mai frumos platoul cu bomboane bețive 🙂

Vă recomand să mai încercați și alte rețete de desert ideale pentru mesele de sărbători:
- ișlere cu gem și ciocolată
- nuci umplute cu cremă de ciocolată albă sau neagră
- fursecuri crăpate (crinkles)
- fursecuri cu migdale
Mod de preparare bombe cu vișine din vișinată (bomboane bețive)
Rețeta este foarte ușoară. O găsiți mai jos atât în format scris, cât și în format video, pe canalul de YouTube al blogului.
Dacă încă nu sunteți abonați la canalul de YouTube, vă puteți abona accesând acest link. Avem rețete video noi, de două ori pe săptămână.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 250 g biscuiți cu unt
- 50 g miez de nucă
- 100 g unt 82% grăsime
- 30 g zahăr (sau după gust)
- 2 linguri de cacao
- 50 ml de rom sau vișinată sau coniac, lichior, whisky, etc.
- un praf de sare
- 150 g vișine din vișinată
pentru decor
- miez de nucă măcinat
- nucă de cocos răzuită
- pudră de cacao
- decor de ciocolată
- bomboane colorate
Instrucțiuni de preparare
- Rumeniți miezul de nucă într-o tigaie pentru câteva minute. Lăsați-l să se răcească.
- Măcinați miezul de nucă și biscuiții folosind un robot de bucătărie sau un chopper electric.
- Topiți untul la microunde sau la bain marie. Cât untul e încă fierbinte, puneți zahărul și sarea și amestecați să se dizolve.
- Peste biscuiții măcinați cereți pudra de cacao, apoi turnați siropul și romul.
- Cu palmele umezite formați biluțe cam de mărimea unei nuci.
- În mijlocul fiecărei biluțe puneți vișine din vișinată, apoi le tăvăliți după preferință prin: nucă, nucă de cocos, cacao, etc.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Dragii mei, sper să încercați rețeta de bomboane bețive. Vă aștept să îmi spuneți în comentarii cum au ieșit și cum au fost apreciate de musafiri. Numai bine! 🙂
Bocconcino a zis
Multumesc pentru reteta, o sa fac cu alta ocazie.. dupa atata bautura sa le mai pun si desert cu alcool.. O zi frumoasa si Sarbatori fericite alaturi de cei dragi.
Iuliana a zis
Sunt bune oricând. Sigur se va ivi o altă ocazie și pentru ele 🙂
Sărbători fericite!
livia a zis
Multumesc mult, vă doresc sărbători fericite și un an cu multă sănătate!
Iuliana a zis
Cu drag! Sărbători fericite vă doresc și eu! 🙂