Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fursecuri

Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.

60 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de bombe cu vișine, desert din biscuiți, foarte potrivit pentru mesele festive. Se mai numesc și "bomboane bețive"

În copilăria mea, desertul acesta simplu dar deosebit, era prezent pe toate mesele de sărbători.

Bombe cu visine din visinata

Era, firește, un desert special pentru adulți deoarece conține destul de mult alcool. Pe lângă vișina din vișinată ascunsă în mijlocul bomboanelor, se mai pune alcool și în compoziția de biscuiți.

Mama punea vișinată sau coniac. Eu la rețeta de astăzi am pus romul Stroh 40 pe care îl folosesc mereu la prăjituri și care le-a dat o aromă superbă.

Rețeta se poate adapta cu ușurință și pentru copii. În interior se pot pune vișine din compot, fără sâmburi și putem renunța de dragul lor la alcoolul din compoziție. Pentru aromă putem folosi de exemplu, un extract natural de vanilie sau de portocale.

Bombe cu visine din visinata

După ce formam biluțele de biscuiți și ascundem în ele vișine, pentru un aspect frumos le îmbrăcăm festiv. Eu am folosit de data aceasta 5 decoruri:

  • miez de nucă măcinat
  • nucă de cocos
  • cacao
  • bombonele colorate
  • decor de ciocolată

Dacă mai aveți și alte idei pentru decor, sunt binevenite. Cu cât sunt mai diverse, cu atât arată mai frumos platoul cu bomboane bețive 🙂

decor bomboane betive

Vă recomand să mai încercați și alte rețete de desert ideale pentru mesele de sărbători:

  • ișlere cu gem și ciocolată
  • nuci umplute cu cremă de ciocolată albă sau neagră
  • fursecuri crăpate (crinkles)
  • fursecuri cu migdale

Mod de preparare bombe cu vișine din vișinată (bomboane bețive)

Rețeta este foarte ușoară. O găsiți mai jos atât în format scris, cât și în format video, pe canalul de YouTube al blogului.

Dacă încă nu sunteți abonați la canalul de YouTube, vă puteți abona accesând acest link. Avem rețete video noi, de două ori pe săptămână.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Bombe cu visine din visinata

Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.

Rețeta de bombe cu vișine, desert din biscuiți, foarte potrivit pentru mesele festive. Se mai numesc și "bomboane bețive"
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 20 biluțe
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

chopper electric
chopper electric

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g biscuiți cu unt
  • 50 g miez de nucă
  • 100 g unt 82% grăsime
  • 30 g zahăr (sau după gust)
  • 2 linguri de cacao
  • 50 ml de rom sau vișinată sau coniac, lichior, whisky, etc.
  • un praf de sare
  • 150 g vișine din vișinată

pentru decor

  • miez de nucă măcinat
  • nucă de cocos răzuită
  • pudră de cacao
  • decor de ciocolată
  • bomboane colorate

Instrucțiuni de preparare
 

  • Rumeniți miezul de nucă într-o tigaie pentru câteva minute. Lăsați-l să se răcească.
  • Măcinați miezul de nucă și biscuiții folosind un robot de bucătărie sau un chopper electric.
  • Topiți untul la microunde sau la bain marie. Cât untul e încă fierbinte, puneți zahărul și sarea și amestecați să se dizolve.
  • Peste biscuiții măcinați cereți pudra de cacao, apoi turnați siropul și romul.
  • Cu palmele umezite formați biluțe cam de mărimea unei nuci.
  • În mijlocul fiecărei biluțe puneți vișine din vișinată, apoi le tăvăliți după preferință prin: nucă, nucă de cocos, cacao, etc.
Valori nutriționale
Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
Valori per porție
Calorii
122
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
7
g
11
%
Colesterol
 
11
mg
4
%
Carbohidrați
 
13
g
4
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
1
g
2
%
Vitamina A
 
131
IU
3
%
Calciu
 
8
mg
1
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Bombe cu visine din visinata

Dragii mei, sper să încercați rețeta de bomboane bețive. Vă aștept să îmi spuneți în comentarii cum au ieșit și cum au fost apreciate de musafiri. Numai bine! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
60 shares

Comentarii

  1. Bocconcino a zis

    decembrie 28, 2020 at 1:37 pm

    5 stars
    Multumesc pentru reteta, o sa fac cu alta ocazie.. dupa atata bautura sa le mai pun si desert cu alcool.. O zi frumoasa si Sarbatori fericite alaturi de cei dragi.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 28, 2020 at 2:45 pm

      Sunt bune oricând. Sigur se va ivi o altă ocazie și pentru ele 🙂
      Sărbători fericite!

      Răspunde
  2. livia a zis

    decembrie 23, 2020 at 5:25 am

    Multumesc mult, vă doresc sărbători fericite și un an cu multă sănătate!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 23, 2020 at 8:44 am

      Cu drag! Sărbători fericite vă doresc și eu! 🙂

      Răspunde
5 from 7 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.