Timp estimat pentru citit: 9 minute
Dacă vreți un desert ușor de făcut, fără coacere și fără ouă crude, acest tort cu biscuiți și cremă fiartă de cacao (budincă de cacao) e o alegere inspirată! Crema densă, cu gust intens de cacao și un strop de rom, se potrivește perfect cu biscuiții înmuiați în lapte. E genul acela de prăjitură care dispare imediat din frigider, de parcă n-ar fi fost niciodată acolo.

Tortul de biscuiți e desertul ideal mai ales vara, când nu vrem să aprindem cuptorul. Se face rapid și se ține la rece până în momentul servirii.
Rețeta e inspirată din caietele vechi, de pe vremea copilăriei, dar are un aer modern datorită cremei intense de cacao neagră și a romului Stroh care ridică tortul la un alt nivel. Merge perfect după o masă ușoară sau ca desert la o cafea cu prietenii.
Pe blog găsiți o colecție întreagă de deserturi fără coacere. Numai s-o răsfoiți și sigur găsiți acolo ceva bun pentru fiecare!

Mergi direct la:
- Ingrediente pentru o tavă de ~20x20 cm
- Cum facem tort de biscuiți cu budincă de cacao - rețeta video detaliată
- Mod de preparare tort de biscuiți - rețeta veche pas cu pas (cu fotografii)
- Cum se servește
- Cum se păstrează
- Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei
- Întrebări frecvente
- Alte rețete cu biscuiți pe care să le încerci
- Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente pentru o tavă de ~20x20 cm

Pentru straturi:
- 300 g biscuiți - eu am folosit biscuiți Petit Beurre dar merg și biscuiții "Populari". Oricum, alegeți biscuiți simpli, uscați, nu cu cremă; absorb bine lichidul și rămân fragezi.
- 150 ml lapte - pentru înmuiat biscuiții; dacă biscuiții sunt mai uscați, cum sunt cei populari, încălziți ușor laptele, va fi absorbit mai bine.
- 20 ml rom - recomand romul Stroh 40 pentru cea mai bună aromă, dar dacă aveți copii, folosiți esență de rom fără alcool.
Pentru crema fiartă de cacao:
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr - ajustați după gust; cu cât cacaua e mai intensă, cu atât mai mult zahăr poate fi necesar
- 40 g cacao - de preferat cacao neagră, de calitate, pentru o aromă intensă de ciocolată
- 50 g amidon alimentar - vedeți aici cum să înlocuiți amidonul cu făină dacă nu îl aveți în cămară.
- 120 g unt cu 82% grăsime
- 30 ml rom Stroh 40 - sau esență de rom, după gust
Pentru decor:
- ciocolată rasă, fulgi de migdale, fulgi de cocos, sau chiar bombonele colorate - la alegere, după inspirație și sezon
Cum facem tort de biscuiți cu budincă de cacao - rețeta video detaliată
Vedeți în video exact cum se face crema de cacao fără ouă, cât de groasă trebuie să fie și cum se asamblează straturile perfect egale. Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube Bucate Aromate pentru mai multe rețete utile: https://www.youtube.com/@Iuliana_BucateAromate/videos
Mod de preparare tort de biscuiți - rețeta veche pas cu pas (cu fotografii)
Preparare budincă fiartă de cacao (fără ouă)

1. Într-o crăticioară, amestecați zahărul, pudra de cacao și amidonul.

2. Turnați treptat laptele rece, amestecând cu telul să nu se formeze cocoloașe.

3. Puneți compoziția pe foc mic și amestecați continuu până când se îngroașă ca o budincă densă.

4. Luați de pe foc și încorporați untul tăiat cubulețe cât crema e caldă. După ce se mai răcorește, puneți și romul și omogenizați.
Cum se montează tortul cu biscuiți Petit Beurre

5. Înmuiați rapid biscuiții în laptele amestecat cu rom și așezați un prim strat în tavă.

6. Turnați o parte din cremă peste biscuiți și nivelați cu o spatulă.

7. Continuați cu straturi alternative de biscuiți și cremă, având grijă să încheiați cu un strat generos de cremă.

8. Presărați deasupra ciocolată rasă, fulgi de migdale și, dacă v-au mai rămas, câțiva biscuiți sfărâmați. Acoperiți tortul cu un capac și dați-l la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte - timpul îl face mai bun!
Cum se servește
Tortul de biscuiți se servește rece, de la frigider, tăiat cu un cuțit cu lamă subțire trecut prin apă caldă. Merge de minune cu o cafea simplă sau cu un pahar de lapte rece.
Dacă aveți copii, îl puteți face fără rom și să adăugați un strat de banane feliate sau vișine din compot.
Se potrivește și ca desert de zi cu zi, dar și la aniversări, când vreți ceva rapid dar spectaculos.

Cum se păstrează
Tortul de biscuiți e un desert rezistent - se păstrează la frigider, acoperit, până la 4-5 zile. Nu vă recomand să îl congelați pentru că biscuiții înmuiați își schimbă textura.
Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei
- Nu fierbeți prea mult crema! Când începe să bolborosească și se îngroașă, e gata.
- Dacă vreți felii care se taie perfect, folosiți 50 g amidon. Pentru o cremă mai moale, merge și cu 40 g.
- Pentru un gust mai fin, puteți înlocui o parte din lapte cu 200 ml smântână pentru frișcă, adăugată la început în loc de lapte.
- Adăugați romul doar după ce crema s-a răcorit - păstrează aroma mai bine.
- Nu înmuiați prea mult biscuiții - doar o scufundare rapidă. Altfel se vor înmuia prea tare și vor curge.
- Dacă vi se pare că biscuiții nu se așază bine în tavă, rupeți-i pe margini și completați cu bucățele mici.
- Pentru decor uniform, radeți ciocolata direct deasupra tortului cu un cuțit economic (peeler pentru legume).
- Lăsați tortul să stea la frigider cel puțin 6 ore, ideal peste noapte.
- Dacă vreți felii perfecte, băgați cuțitul în apă fierbinte înainte de tăiere.

Întrebări frecvente
O poți trece prin sită cât e caldă sau o poți mixa cu blenderul vertical.
Da, biscuiți digestivi, populari sau biscuiți de casă se potrivesc foarte bine.
Da, felii de banane între straturi merg de minune cu ciocolata.
Alte rețete cu biscuiți pe care să le încerci
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
Ingrediente
pentru o tavă de ~ 20x20 cm
- 300 g biscuiți Petit Beurre
- 150 ml lapte (pentru înmuiat biscuiții)
- 20 ml rom Stroh 40 (sau esență de rom)
pentru cremă fiartă de cacao (budincă)
- 500 ml lapte (3,5% grăsime)
- 100 g zahăr (sau după gust)
- 40 g cacao (de preferat cacao neagră)
- 50 g amidon alimentar
- 120 g unt cu 82% grăsime
- 30 ml rom Stroh 40 (sau esență de rom, după gust)
pentru decor
- ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată, de migdale, etc.
Instrucțiuni de preparare
Preparare budincă fiartă de cacao (fără ouă)
- Într-o crăticioară, amestecați zahărul, pudra de cacao și amidonul.
- Turnați treptat laptele rece, amestecând cu telul să nu se formeze cocoloașe.
- Puneți compoziția pe foc mic și amestecați continuu până când se îngroașă ca o budincă densă.
- Luați de pe foc și încorporați untul tăiat cubulețe cât crema e caldă. După ce se mai răcorește, puneți și romul și omogenizați.
Cum se montează tortul de biscuiți Petit Beurre
- Înmuiați rapid biscuiții în laptele amestecat cu rom și așezați un prim strat în tavă.
- Turnați o parte din cremă peste biscuiți și nivelați cu o spatulă.
- Continuați cu straturi alternative de biscuiți și cremă, având grijă să încheiați cu un strat generos de cremă.
- Presărați deasupra ciocolată rasă, fulgi de migdale și, dacă v-au mai rămas, câțiva biscuiți sfărâmați. Acoperiți tortul cu un capac și dați-l la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte - timpul îl face mai bun!
Bine de știut:
- Nu fierbeți prea mult crema! Când începe să bolborosească și se îngroașă, e gata.
- Dacă vreți felii care se taie perfect, folosiți 50 g amidon. Pentru o cremă mai moale, merge și cu 40 g.
- Pentru un gust mai fin, puteți înlocui o parte din lapte cu 200 ml smântână pentru frișcă, adăugată la început în loc de lapte.
- Adăugați romul doar după ce crema s-a răcorit - păstrează aroma mai bine.
- Nu înmuiați prea mult biscuiții - doar o scufundare rapidă. Altfel se vor înmuia prea tare și vor curge.
- Dacă vi se pare că biscuiții nu se așază bine în tavă, rupeți-i pe margini și completați cu bucățele mici.
- Pentru decor uniform, radeți ciocolata direct deasupra tortului cu un cuțit economic (peeler pentru legume).
- Lăsați tortul să stea la frigider cel puțin 6 ore, ideal peste noapte.
- Dacă vreți felii perfecte, băgați cuțitul în apă fierbinte înainte de tăiere.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailDacă v-a plăcut acest tort cu biscuiți fără coacere, salvați rețeta și încercați-o chiar în weekend! E o prăjitură simplă, cu cremă de cacao fiartă, perfectă pentru orice sezon - fie vară, fie iarnă.
Scrieți-mi în comentarii cum v-a ieșit și nu uitați să explorați și alte rețete de deserturi rapide sau prăjituri fără ouă de pe blog!
👩🍳 Îți plac rețetele mele?
Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.
🍪 Abonează-te aici
Flori a zis
Bună ziua!Îmi era pofta de ceva dulce, și aceasta reteta a căzut la fix, mai ales ca este și foarte cald.
Absolut delicioasa 🙂
Eu am alternat și cu biscuiti petit beurre cu cacao.
Multumim de reteta.
O zi frumoasa!
Iuliana Sbîrnea a zis
Flori dragă, mă bucur că ai găsit la mine o idee bună cu care să te îndulcești pe căldurile astea.
Te aștept cu drag și la alte rețete. Duminică frumoasă!