• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Prajituri si torturi pentru Craciun

Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 2 sept. 2025 · Publicată: 9 iul. 2025 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
18 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 9 minute

Dacă vreți un desert ușor de făcut, fără coacere și fără ouă crude, acest tort cu biscuiți și cremă fiartă de cacao (budincă de cacao) e o alegere inspirată! Crema densă, cu gust intens de cacao și un strop de rom, se potrivește perfect cu biscuiții înmuiați în lapte. E genul acela de prăjitură care dispare imediat din frigider, de parcă n-ar fi fost niciodată acolo.

Felie de tort cu biscuiți și budincă de cacao fără ouă, servită pe farfurie albă

Tortul de biscuiți e desertul ideal mai ales vara, când nu vrem să aprindem cuptorul. Se face rapid și se ține la rece până în momentul servirii.

Rețeta e inspirată din caietele vechi, de pe vremea copilăriei, dar are un aer modern datorită cremei intense de cacao neagră și a romului Stroh care ridică tortul la un alt nivel. Merge perfect după o masă ușoară sau ca desert la o cafea cu prietenii.

Pe blog găsiți o colecție întreagă de deserturi fără coacere. Numai s-o răsfoiți și sigur găsiți acolo ceva bun pentru fiecare!

Tort cu biscuiți Petit Beurre decorat cu fulgi de ciocolată și migdale feliate, văzut de aproape
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru o tavă de ~20x20 cm
  • Cum facem tort de biscuiți cu budincă de cacao - rețeta video detaliată
  • Mod de preparare tort de biscuiți - rețeta veche pas cu pas (cu fotografii)
  • Cum se servește
  • Cum se păstrează
  • Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete cu biscuiți pe care să le încerci
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru o tavă de ~20x20 cm

ingrediente listate cu etichete pentru reteta veche tort de biscuiti cu crema fiarta de cacao

Pentru straturi:

  • 300 g biscuiți - eu am folosit biscuiți Petit Beurre dar merg și biscuiții "Populari". Oricum, alegeți biscuiți simpli, uscați, nu cu cremă; absorb bine lichidul și rămân fragezi.
  • 150 ml lapte - pentru înmuiat biscuiții; dacă biscuiții sunt mai uscați, cum sunt cei populari, încălziți ușor laptele, va fi absorbit mai bine.
  • 20 ml rom - recomand romul Stroh 40 pentru cea mai bună aromă, dar dacă aveți copii, folosiți esență de rom fără alcool.

Pentru crema fiartă de cacao:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr - ajustați după gust; cu cât cacaua e mai intensă, cu atât mai mult zahăr poate fi necesar
  • 40 g cacao - de preferat cacao neagră, de calitate, pentru o aromă intensă de ciocolată
  • 50 g amidon alimentar - vedeți aici cum să înlocuiți amidonul cu făină dacă nu îl aveți în cămară.
  • 120 g unt cu 82% grăsime
  • 30 ml rom Stroh 40 - sau esență de rom, după gust

Pentru decor:

  • ciocolată rasă, fulgi de migdale, fulgi de cocos, sau chiar bombonele colorate - la alegere, după inspirație și sezon

Cum facem tort de biscuiți cu budincă de cacao - rețeta video detaliată

Vedeți în video exact cum se face crema de cacao fără ouă, cât de groasă trebuie să fie și cum se asamblează straturile perfect egale. Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube Bucate Aromate pentru mai multe rețete utile: https://www.youtube.com/@Iuliana_BucateAromate/videos

Mod de preparare tort de biscuiți - rețeta veche pas cu pas (cu fotografii)

Preparare budincă fiartă de cacao (fără ouă)

Amestecați cacaoa, zahărul și amidonul într-o cratiță pentru crema fiartă de cacao

1. Într-o crăticioară, amestecați zahărul, pudra de cacao și amidonul.

Turnați laptele peste amestecul de cacao, zahăr și amidon pentru a pregăti crema de cacao

2. Turnați treptat laptele rece, amestecând cu telul să nu se formeze cocoloașe.

Crema de cacao este gata - densă, lucioasă și perfectă pentru tortul cu biscuiți

3. Puneți compoziția pe foc mic și amestecați continuu până când se îngroașă ca o budincă densă.

Adăugați untul în crema fiartă de cacao cât încă este caldă

4. Luați de pe foc și încorporați untul tăiat cubulețe cât crema e caldă. După ce se mai răcorește, puneți și romul și omogenizați.

Cum se montează tortul cu biscuiți Petit Beurre

Înmuiați biscuiții Petit Beurre în lapte înainte de a-i așeza în tavă

5. Înmuiați rapid biscuiții în laptele amestecat cu rom și așezați un prim strat în tavă.

Așezați un strat de biscuiți în tavă și adăugați crema de cacao peste ei

6. Turnați o parte din cremă peste biscuiți și nivelați cu o spatulă.

Nivelați crema de cacao peste ultimul strat de biscuiți în tava de tort

7. Continuați cu straturi alternative de biscuiți și cremă, având grijă să încheiați cu un strat generos de cremă.

Tort fără coacere cu biscuiți și cremă de cacao, în formă dreptunghiulară, decorat cu ciocolată

8. Presărați deasupra ciocolată rasă, fulgi de migdale și, dacă v-au mai rămas, câțiva biscuiți sfărâmați. Acoperiți tortul cu un capac și dați-l la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte - timpul îl face mai bun!

Cum se servește

Tortul de biscuiți se servește rece, de la frigider, tăiat cu un cuțit cu lamă subțire trecut prin apă caldă. Merge de minune cu o cafea simplă sau cu un pahar de lapte rece.

Dacă aveți copii, îl puteți face fără rom și să adăugați un strat de banane feliate sau vișine din compot.

Se potrivește și ca desert de zi cu zi, dar și la aniversări, când vreți ceva rapid dar spectaculos.

Felie de tort cu biscuiți, cremă fiartă de cacao și rom, servit cu linguriță

Cum se păstrează

Tortul de biscuiți e un desert rezistent - se păstrează la frigider, acoperit, până la 4-5 zile. Nu vă recomand să îl congelați pentru că biscuiții înmuiați își schimbă textura.

Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei

  • Nu fierbeți prea mult crema! Când începe să bolborosească și se îngroașă, e gata.
  • Dacă vreți felii care se taie perfect, folosiți 50 g amidon. Pentru o cremă mai moale, merge și cu 40 g.
  • Pentru un gust mai fin, puteți înlocui o parte din lapte cu 200 ml smântână pentru frișcă, adăugată la început în loc de lapte.
  • Adăugați romul doar după ce crema s-a răcorit - păstrează aroma mai bine.
  • Nu înmuiați prea mult biscuiții - doar o scufundare rapidă. Altfel se vor înmuia prea tare și vor curge.
  • Dacă vi se pare că biscuiții nu se așază bine în tavă, rupeți-i pe margini și completați cu bucățele mici.
  • Pentru decor uniform, radeți ciocolata direct deasupra tortului cu un cuțit economic (peeler pentru legume).
  • Lăsați tortul să stea la frigider cel puțin 6 ore, ideal peste noapte.
  • Dacă vreți felii perfecte, băgați cuțitul în apă fierbinte înainte de tăiere.
Două porții de tort cu biscuiți și cremă de cacao, fără coacere, una în prim-plan

Întrebări frecvente

Ce fac dacă crema are cocoloașe?

O poți trece prin sită cât e caldă sau o poți mixa cu blenderul vertical.

Pot folosi alt tip de biscuiți?

Da, biscuiți digestivi, populari sau biscuiți de casă se potrivesc foarte bine.

Pot adăuga și banane sau fructe?

Da, felii de banane între straturi merg de minune cu ciocolata.

Alte rețete cu biscuiți pe care să le încerci

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" - desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • Salam de biscuiti cu nuca
    Salam de biscuiți cu nucă - rețeta copilăriei
  • Tort de biscuiti cu ciocolata
    Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă

Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă

Fără coacere, fără ouă, dar delicios! Încearcă tortul cu biscuiți cu cremă fiartă de cacao - rețeta veche a copilăriei!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
răcire: 6 hours hours
Timp total: 6 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru o tavă de ~ 20x20 cm

  • 300 g biscuiți Petit Beurre
  • 150 ml lapte (pentru înmuiat biscuiții)
  • 20 ml rom Stroh 40 (sau esență de rom)

pentru cremă fiartă de cacao (budincă)

  • 500 ml lapte (3,5% grăsime)
  • 100 g zahăr (sau după gust)
  • 40 g cacao (de preferat cacao neagră)
  • 50 g amidon alimentar
  • 120 g unt cu 82% grăsime
  • 30 ml rom Stroh 40 (sau esență de rom, după gust)

pentru decor

  • ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată, de migdale, etc.

Instrucțiuni de preparare
 

Preparare budincă fiartă de cacao (fără ouă)

  • Într-o crăticioară, amestecați zahărul, pudra de cacao și amidonul.
    Amestecați cacaoa, zahărul și amidonul într-o cratiță pentru crema fiartă de cacao
  • Turnați treptat laptele rece, amestecând cu telul să nu se formeze cocoloașe.
    Turnați laptele peste amestecul de cacao, zahăr și amidon pentru a pregăti crema de cacao
  • Puneți compoziția pe foc mic și amestecați continuu până când se îngroașă ca o budincă densă.
    Crema de cacao este gata - densă, lucioasă și perfectă pentru tortul cu biscuiți
  • Luați de pe foc și încorporați untul tăiat cubulețe cât crema e caldă. După ce se mai răcorește, puneți și romul și omogenizați.
    Adăugați untul în crema fiartă de cacao cât încă este caldă

Cum se montează tortul de biscuiți Petit Beurre

  • Înmuiați rapid biscuiții în laptele amestecat cu rom și așezați un prim strat în tavă.
    Înmuiați biscuiții Petit Beurre în lapte înainte de a-i așeza în tavă
  • Turnați o parte din cremă peste biscuiți și nivelați cu o spatulă.
    Așezați un strat de biscuiți în tavă și adăugați crema de cacao peste ei
  • Continuați cu straturi alternative de biscuiți și cremă, având grijă să încheiați cu un strat generos de cremă.
    Nivelați crema de cacao peste ultimul strat de biscuiți în tava de tort
  • Presărați deasupra ciocolată rasă, fulgi de migdale și, dacă v-au mai rămas, câțiva biscuiți sfărâmați. Acoperiți tortul cu un capac și dați-l la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte - timpul îl face mai bun!
    Tort fără coacere cu biscuiți și cremă de cacao, în formă dreptunghiulară, decorat cu ciocolată

Bine de știut:

  • Nu fierbeți prea mult crema! Când începe să bolborosească și se îngroașă, e gata.
  • Dacă vreți felii care se taie perfect, folosiți 50 g amidon. Pentru o cremă mai moale, merge și cu 40 g.
  • Pentru un gust mai fin, puteți înlocui o parte din lapte cu 200 ml smântână pentru frișcă, adăugată la început în loc de lapte.
  • Adăugați romul doar după ce crema s-a răcorit - păstrează aroma mai bine.
  • Nu înmuiați prea mult biscuiții - doar o scufundare rapidă. Altfel se vor înmuia prea tare și vor curge.
  • Dacă vi se pare că biscuiții nu se așază bine în tavă, rupeți-i pe margini și completați cu bucățele mici.
  • Pentru decor uniform, radeți ciocolata direct deasupra tortului cu un cuțit economic (peeler pentru legume).
  • Lăsați tortul să stea la frigider cel puțin 6 ore, ideal peste noapte.
  • Dacă vreți felii perfecte, băgați cuțitul în apă fierbinte înainte de tăiere.
Nutrition Facts
Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
Amount per Serving
Calorii
417
% Daily Value*
Grăsimi
 
20
g
31
%
Colesterol
 
42
mg
14
%
Carbohidrați
 
54
g
18
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
26
g
29
%
Proteine
 
6
g
12
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Dacă v-a plăcut acest tort cu biscuiți fără coacere, salvați rețeta și încercați-o chiar în weekend! E o prăjitură simplă, cu cremă de cacao fiartă, perfectă pentru orice sezon - fie vară, fie iarnă.

Scrieți-mi în comentarii cum v-a ieșit și nu uitați să explorați și alte rețete de deserturi rapide sau prăjituri fără ouă de pe blog!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
18 shares

Comentarii

  1. Flori a zis

    iulie 13, 2025 at 9:52 am

    5 stars
    Bună ziua!Îmi era pofta de ceva dulce, și aceasta reteta a căzut la fix, mai ales ca este și foarte cald.
    Absolut delicioasa 🙂
    Eu am alternat și cu biscuiti petit beurre cu cacao.
    Multumim de reteta.
    O zi frumoasa!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 13, 2025 at 3:16 pm

      Flori dragă, mă bucur că ai găsit la mine o idee bună cu care să te îndulcești pe căldurile astea.
      Te aștept cu drag și la alte rețete. Duminică frumoasă!

      Răspunde
5 from 1 vote

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.