• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 28 iun. 2024 · Publicată: 21 mart. 2018 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
388 shares
Mergi la rețetă

Budincă din făină de ovăz cu fructe proaspete sau congelate, un desert vesel, săţios şi plin de nutrienţi, perfect pentru copii și părinți.

Doamne, cât de mult iubesc reţeta asta de budincă din făină de ovăz cu fructe! Cred că nici o alta nu ilustrează mai bine specificul blogului: o reţetă simplă, dar nu chiar banală, ingrediente naturale şi la îndemâna oricui, arome şi culori minunate!

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Budinca mea din faină de ovăz e ca un curcubeu. E fină, catifelată, delicioasă şi foarte hrănitoare. Pe blog, găsiti un articol detaliat despre calităţile ovăzului şi de ce este bine să îl introducem în alimentaţie .

Eu îl iubesc mai ales la micul dejun, cu lapte rece, iaurt sau făcut porridge şi garnisit apoi cu nuci, fructe şi miere, un deliciu!

De data asta am vrut un desert de post, am vrut să fie delicios şi să arate bine. Dacă e să aibă şi vreun defect ovăzul ăsta, atunci acela este că prin fierbere nu capătă o culoare prea plăcută. De aceea m-am gândit să salvez aparenţele amestecând budinca de ovăz cu piureuri de fructe diferit colorate. Efectul este spectaculos, după cum cred că arată şi pozele. Budinca asta ar fi un desert perfect la o petrecere de prichindei. Niciunul nu ar refuza o gustare atât de veselă! Dar nici adulţii nu se eschivează de la aşa o minunăţie, veţi vedea! 🙂

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Mod de preparare budincă din făină de ovăz cu fructe

Am început prin a măcina fulgii de ovăz la blender, până când au devenit făină de ovăz.

Am pus laptele la fiert, am adăugat făina de ovăz în ploaie şi am lăsat să fiarbă cam 15 minute la foc mic, timp suficient ca ovăzul să se umfle şi să ajunga la consistenţa unei budinci. Cât a stat budinca la răcit, eu m-am ocupat de piureurile de fructe.

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Am folosit 3 fructe, deci 3 culori diferite: mango, zmeură congelată şi afine tot congelate. Le-am pasat pe rând ca să nu amestec culorile.

Mai multe detalii tehnice despre blenderul G21 găsiţi pe site-ul distribuitorului, aici.

Cam asta e toată manopera la reţeta asta. Mai departe doar am amestecat piureurile de fructe cu budinca de ovăz şi le-am pus în pahare în straturi alternante. Nu îţi trebuie mare dexteritate, desertul ăsta va arăta extraordinar oricum.

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Desigur că puteţi folosi şi făină de ovăz cumpărată, poate chiar o aveţi deja. Eu nu prea o folosesc, în schimb am mereu fulgi de ovăz în casă, aşa că mi-a surârs mai mult ideea de a-mi face făina pe loc, exact cât îmi trebuie, în loc să cumpăr o pungă mare, care apoi să zacă prin dulap cine ştie câtă vreme.

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Aş mai încerca să fac budinca asta şi cu căpşuni, banane şi kiwi, sau caise, mure şi piersici. Voi ce idei delicioase mai aveţi? Deocamdată vă las mai jos cantităţile folosite de mine, ca să vă orientaţi asupra numărului de porţii.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Budincă din făină de ovăz cu fructe

Budincă din făină de ovăz cu fructe proaspete sau congelate, un desert vesel, săţios şi plin de nutrienţi, perfect pentru copii și părinți.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 100 g fulgi de ovăz
  • 700 ml de lapte (eu am folosit lapte vegetal, de soia)
  • 120 g zahăr (sau alt îndulcitor, după gust)
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 buc. mango
  • 100 g afine congelate
  • 100 g zmeură congelată
  • mentă proaspătă pentru decor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneţi fulgii de ovăz în blender şi pulsaţi de câteva ori până se transformă în făină.
  • Cerneţi făina să o aeraţi, ca să nu facă cocoloaşe atunci când o turnaţi în lapte.
  • Puneţi laptele la fiert, împreună cu zahărul sau îndulcitorul folosit şi un praf de sare.
  • Când laptele începe să fiarbă, turnaţi făina de ovăz în ploaie, amestecând continuu cu telul de mână.
  • Lăsaţi laptele să fiarbă la foc mic amestecând destul de des pentru că se va îngroşa şi are tendinţa să se lipească de fundul vasului.
  • Când budinca s-a îngroşat suficient (se mai îngroaşă un pic şi după răcire), daţi-o deoparte de pe foc, adăugaţi extractul de vanilie şi se lăsati-o să se răcească.
  • Între timp pasaţi fructele cât de fin doriţi. Mie la toate deserturile îmi place să simt puţin pulpa fructelor, aşa că nu am insistat foarte mult. Nu uitati să păstraţi câteva fructe şi pentru decor!
  • Împărţiţi budinca de ovăz în trei castronele, adăugaţi în fiecare câte un piure de fructe şi omogenizaţi. Eu am oprit câteva linguri de budincă "albă", pentru decor.
  • Aşezaţi budinca în pahare, în straturi alternante de culori diferite.
  • Decoraţi cu fructe şi frunzuliţe de mentă.
  • Se păstrează la frigider până la servire pentru că e mai bună când e rece.

Bine de știut:

Ajustaţi cantitatea de zahăr după gustul vostru. Eu nu am vrut un desert prea dulce, am vrut mai degrabă să simt aroma fructelor.
Nutrition Facts
Budincă din făină de ovăz cu fructe
Amount per Serving
Calorii
374
% Daily Value*
Grăsimi
 
8
g
12
%
Colesterol
 
21
mg
7
%
Carbohidrați
 
69
g
23
%
Fibre
 
6
g
25
%
Zahăr
 
49
g
54
%
Proteine
 
10
g
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Budincă din făină de ovăz cu fructe

Dragilor, sper că v-a plăcut reţeta mea de budincă-curcubeu şi că o veţi încerca cât de curând. Abia aştept să îmi spuneţi ce combinaţii inedite de fructe aţi făcut voi. Vă aştept cu impresii! 🙂

Poftă bună la budincă din făină de ovăz cu fructe!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
388 shares

Comentarii

  1. Elenasaou a zis

    martie 24, 2018 at 6:01 pm

    Acum m-am abonat la blogul tău , am citit retea de budinca din fulgi de ovăz si abia aștept sa o fac .

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 24, 2018 at 6:06 pm

      Bine ai venit, Elena! Sper sa iti placa retetele mele 🙂

      Răspunde
  2. Monica a zis

    martie 21, 2018 at 12:24 pm

    Lesin! Cat de bine poate sa arate!!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 22, 2018 at 7:25 am

      Si mai ales ce bun poate sa fie! Multumesc, Monica! 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.