• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Brownie cu unt de arahide și migdale

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 25 aug. 2024 · Publicată: 13 feb. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
153 shares
Mergi la rețetă

Brownie cu unt de arahide și migdale, o negresă minunată, cu interior umed și ciocolatos și exterior crocant. Se face ușor și e gata în doar 40 de minute.

Brownie , ca mai toate deserturile simple, bune și cu calorii infinite, a fost inventată de americani pe la sfârșitul secolului 19, apoi și-a luat avânt și a cucerit lumea întreagă.

Prăjitura asta este, cel puțin după mine, cea mai ușor de făcut, cea mai surprinzătoare și cea mai delicioasă prăjitură cu ciocolată. Doar amesteci câteva chestii, bagi tava la cuptor și în 25-30 de minute e gata magia.

Brownie cu unt de arahide si migdale

Un brownie corect copt trebuie să rămână umed, cleios, ciocolatos în interior, dar să fie perfect uscat la exterior. Nu se vede prea bine la negresa mea de astăzi pentru că are multe migdale presărate deasupra, dar un brownie bine făcut va fi crăpat la suprafață.

Poate acest lucru se vede mai bine la rețeta de brownie cu trandafiri din fotografia de mai jos. Click pe fotografie dacă doriți să citiți rețeta.

brownie cu trandafiri

Brownie nu e chiar un desert de fiecare zi pentru că are foarte multe calorii. Se consumă - cine reușește - în porții mici și se savurează încet, fiecare înghițitură.

Este minunat și când e fierbinte, cu o cupă de înghețată de vanilie deasupra, dar eu una îl prefer după ce se răcește și rămâne umed și moale în interior și ușor crocant la exterior. Mărturisesc că rareori mă pot opri la o singură felie, dar să ridice mâna cine reușește, că eu îl declar erou! 😀

Brownie cu unt de arahide si migdale

Mod de preparare brownie cu unt de arahide și migdale

O brownie este o prăjitură cu destul de puține ingrediente, de aceea reușita ei depinde foarte mult de calitatea acestora. Folosiți un unt bun, cu minim 80% grăsime, o ciocolată neagră, de bună calitate (eu o folosesc pe aceasta) și cu procent mare de cacao (70-80%). Nu folosiți ciocolată ieftină de menaj și nici ciocolată cu diferite adaosuri (lapte, caramel, etc).

  • Brownie cu unt de arahide si migdale
  • Brownie cu unt de arahide si migdale

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Brownie cu unt de arahide si migdale

Brownie cu unt de arahide și migdale

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 8 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru o tavă de aprox 20x30 cm

  • 100 g migdale
  • 100 g ciocolată cu 70% cacao (am folosit Nestle Dessert Noir)
  • 100 g unt cu minim 80% grăsmine
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 2 linguri zdravene de unt de arahide (am folosit creamy de la SanoVita)
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 50 ml whisky (sau un coniac bun)
  • 100 g făină tip 000
  • ½ linguriță de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă folosiți migdale crude, va trebui mai întâi să le încălziți câteva minute în tigaie. Vor avea o aromă mai intensă.
  • După ce se răcesc migdalele, tocați-le cu un cuțit sau cu un chopper, dar nu prea mărunt.
  • Tăiați ciocolata mărunt și puneți-o la topit împreună cu untul. Lăsați amestecul să se răcească.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți o hârtie de copt în tavă.
  • Mixați ouăle împreună cu zahărul până când se albesc, apoi adăugați 2 linguri zdravene de unt de arahide, vanilia și whisky sau coniac. Mixați din nou cât să se omogenizeze compoziția.
  • Turnați ciocolata topită în amestecul de ouă și zahăr și omogenizați.
  • Adăugați cam ¾ din migdalele tocate. Restul le păstrați deoparte.
  • Încorporați făina și sarea în compoziția de mai sus, apoi turnați totul în tavă. Deasupra presărați migdalele păstrate deoparte.
  • Dați tava la cuptor pentru 30 de minute.
  • Așteptați să se răcească prăjitura, îndreptați marginile și porționați
  • Brownie e bună și fierbinte, cu un glob de înghețată de vanilie, dar eu una o prefer după ce se răcește. Interiorul rămâne umed și ciocolatos, iar exteriorul e uscat și puțin crocant.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Brownie

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
153 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.