• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aperitive

Chipsuri de păstârnac la cuptor - crocante și aromate

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 2 aug. 2024 · Publicată: 29 apr. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 5 comentarii
277 shares
Mergi la rețetă

Cum să faci cele mai crocante și mai aromate chipsuri de păstârnac la cuptor? Felii de păstârnac aromate și frumos rumenite.

Zilele trecute ascultam la radio o emisiune în care un medic nutriționist ne învăța ce să mâncăm în această perioadă stresantă de izolare ca să ne potolim pofta de ronțăieli, dar gustările noastre să fie, totuși sănătoase, fără E-uri și fără milioane de calorii. Una dintre sugestii au fost chipsurile de legume făcute la cuptor .

chipsuri de pastarnac

Eu una fac destul de des legume la cuptor, dar nu ca gustare sau aperitiv, ci ca parte a unui fel principal. Mi-am amintit că ai mei copii mi-au spus de câteva ori că ronțăie chipsuri de păstârnac ca pe popcorn, seara, când se uită la film. Hotărâtă fiind să intrăm și noi în rândul lumii și să ronțăim chestii sănătoase când ne uităm pe Netflix, le-am cerut copiilor rețeta .

Ne-a plăcut foarte mult rezultatul. Într-adevăr chipsurile de păstârnac sunt excelente de ronțăit când ai vrea ceva, dar nu știi ce... Sau de pus pe masă lângă o bere sau un pahar cu vin. Sau pot fi și o garnitură grozavă lângă o friptură.

Dacă aveți vreo 2 rădăcini mari de păstârnac la îndemână, vă îndemn să încercați neapărat să le preparați în acest mod. Veți rămâne surprinși cât sunt de bune, de aromate și de crocante!

chipsuri de pastarnac

Mod de preparare chipsuri de păstârnac

Până la urmă chipsurile astea de păstârnac se fac atât de simplu și de rapid! Rețeta nu diferă cu nimic de felul în care se fac de exemplu cartofii dulci la cuptor cu rozmarin.

Exact în același fel fac și legumele coapte pe care le folosesc la pasta de morcov cu usturoi copt pe care noi o mâncăm dimineața, mai ales în perioadele de post.

  • pastarnac
  • cum se taie pastarnacul

Ingredientele pentru rețeta aceasta nu au cantități exacte și nici nu sunt foarte stricte. Eu am scris mai jos ce am folosit eu, dar voi puteți varia în funcție de ceea ce aveți în casă și ce vă place.

Eu nu as renunța cu nici un chip la usturoi. Tare bine se mai combină aroma de păstârnac cu cea de usturoi copt. Și un pic de paprika, zic eu că face minuni. Eu am pus iute și afumată, amestecate.

  • pastarnac condimentat
  • pastarnac la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

chipsuri de pastarnac

Chipsuri de păstârnac la cuptor

Vrei o gustare delicioasă și cu puține calorii? Încearcă această rețetă de chipsuri de păstârnac la cuptor. Sunt crocante, aromate și numai bune de ronțăit!
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2 rădăcini mari de păstârnac
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 4-5 căței de usturoi
  • sare și piper după gust
  • condimente: paprika (iute și afumată), semințe de chimen, rozmarin, cimbrișor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Preîncălziți cuptorul la 220 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă. 
  • Tăiați păstârnacul în felii. Puteți face și rondele, dacă vă plac mai mult. Încercați ca feliile să aibă grosime egală, altfel cele mai subțiri se vor arde înainte ca cele mai groase să apuce să se facă.
  • Turnați uleiul, adăugați condimentele și amestecați bine pentru ca acestea să ajungă peste toate feliile de păstârnac.
  • Așezați feliile de păstârnac în tavă cât mai răsfirate.
  • Dați tava la cuptor și verificați ce se întâmplă cam după 10-12 minute. Întoarceți feliile pe partea cealaltă să se rumenească uniform și să se usuce frumos. Le mai lăsați încă vreo 10 minute și sunt gata.
  • Serviți chipsurile calde sau reci, ca gustare între mese sau drept garnitură lângă o carne la grătar.
Nutrition Facts
Chipsuri de păstârnac la cuptor
Amount per Serving
Calorii
28
% Daily Value*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
6
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
chipsuri de pastarnac

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Pastă de ton cu brânză cottage, ouă fierte, ceapă și castraveți murați – servită într-un bol alb, alături de pâine de casă
    Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine
  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
277 shares

Comentarii

  1. Prodan a zis

    octombrie 22, 2021 at 12:33 pm

    5 stars
    Numai 1 stea pt ca nu spune cand se mananca si condimentele.... In timp ce se coc, inainte, dupa ce mancam chipsurile sau sunt numai de decor?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 24, 2021 at 9:09 am

      În mod tradițional, condimentele se mănâncă la 3 luni după ce ați terminat chipsurile de păstârnac.
      La așa comentariu, așa răspuns! Nici nu înțeleg ce doriți de fapt!

      Răspunde
      • Prodan a zis

        octombrie 25, 2021 at 1:14 pm

        5 stars
        Comentariul desi pare rautacios, nu a fost facut asa! Important e ca si-a atins scopul! Vad ca acum instructiunile de preparare sunt.... complete. Eu merg pe principiul ca o reteta publicata undeva trebuie sa ii dea mura n gura, TOT ce trebuie, pentru ca si un diletant sa o poata face! Sa stiti ca m-am inspirat din aceasta reteta si am completat-o cu inca cateva legume: telina, ridiche neagra, cartof dulce, cartof rosu (cu coaja rosie, pt ca nu sunt asa de fainosi) morcov. Au iesit f f bune. Dar am ajuns la concluzia ca trebuie totusi triate pe categorii in functie de timpul de coacere, pt ca unele se ard pana se coc altele. Totusi, daca stai cu ochii pe cuptor si le scoti la timp, chiar daca unele sunt mai maronii si altele nu, cand se racesc sunt f f bune chiar si asa amestecate, si nu au fost chiar cricante. Data viitoare o sa le coc separat, si o sa le amestec dupa ce se racesc

        Răspunde
      • Nicolae Valentina a zis

        aprilie 01, 2022 at 1:17 pm

        Bună ziua!

        Le-am încercat și sunt minunate, acum, de fiecare data când am pofta de chipsuri le voi face pe acestea și pe voi recomanda!

        Mulțumesc!!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          aprilie 01, 2022 at 3:45 pm

          Mă bucur mult că ți-a plăcut rețeta. E o ronțăială nevinovată și se face atât de ușor! 🙂

          Răspunde
5 from 9 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.