Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă

Publicat la 15 octombrie 2013 de Iuliana Sbîrnea - 3 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

154 shares
Mergi la rețetă

Timp necesar pentru lectura articolului: 8 minute

Această plăcintă cu dovleac în foi subțiri și crocante este un desert perfect pentru toamnă, plin de arome dulci care vor încânta întreaga familie!

Dacă vreți să o preparați rapid, foile de plăcintă subțiri, cumpărate sunt ajutorul ideal, iar combinația de dovleac plăcintar ras, miez de nucă și scorțișoară o să umple toată casa de parfum. Veți obține ușor un desert cu dovleac, ideal pentru zilele răcoroase de toamnă, care îmbină simplitatea cu un gust de neuitat.

Placinta cu dovleac

Eu prefer plăcinta cu foi subțiri , pentru că îmi place textura lor crocantă și felul în care se desfac în zeci de foițe.

Tot aceste foi fine de plăcinte le folosesc și atunci când vreau să fac rețeta de trigoane cu dovleac și scorțișoară, care este de fapt tot o plăcintă cu dovleac, dar într-o altă prezentare. Foile acestea subțiri sunt minunate și ne ușurează foarte mult munca, fără să afecteze gustul final. Cu ele orice plăcintă se face foarte ușor și rapid, iar rezultatul este mereu la superlativ.

suluri/rulouri
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum se face plăcinta cu dovleac și foi cumpărate - rețeta VIDEO detaliată
  • Mod de preparare pas cu pas
  • Cum se păstrează
  • Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de plăcintă pe care să le încerci
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Pentru această delicioasă plăcintă de post cu dovleac vei avea nevoie de ingrediente simple, dar pline de savoare și nutrienți. Dovleacul, ingredientul principal, nu doar că adaugă o aromă delicioasă, dar este și o sursă excelentă de vitamine și antioxidanți, benefice pentru sănătate. Dacă vrei să afli mai multe despre cum poate dovleacul să-ți îmbunătățească dieta, citește aici despre toate beneficiile sale nutriționale.

dovleac placintar
felii de dovleac placintar
  • 1 pachet de foi de plăcintă (13-15 foi) - foile subțiri vor deveni crocante la cuptor și vor înveli perfect umplutura.
  • 1 kg de dovleac plăcintar – este cel mai bun soi de dovleac pentru orice rețetă de plăcintă. Trebuie ras pe răzătoarea cu găuri mari pentru o textură perfectă.
  • 100 g de miez de nucă - poate fi înlocuit cu migdale, alune de pădure sau puteți renunța la el dacă nu vă plac nucile.
  • 100 g de zahăr - ajustați cantitatea după gust sau puteți folosi un îndulcitor.
  • 1 linguriță de scorțișoară - o puteți omite dacă nu vă place, dar este un condiment clasic pentru deserturile cu dovleac deoarece aduce o aromă caldă și intensă.
  • 2 linguri de pesmet - ajută la absorbția lichidului din dovleac, pentru a menține umplutura fermă. Îl puteți înlocui cu 2 linguri rase de griș sau 1 lingură rasă de amidon.
  • 50 ml ulei - pentru uns foile. Poate fi înlocuit cu unt topit pentru un gust mai bogat.
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

Cum se face plăcinta cu dovleac și foi cumpărate - rețeta VIDEO detaliată

Mod de preparare pas cu pas

umplutura de dovleac placintar ras cu nuca si scortisoara

1. Într-un bol mare, combinați dovleacul ras cu zahărul, pesmetul, nuca tocată și scorțișoara. Amestecați totul bine.

numarare foi subtiri cumparate pentru placinta

2. Numărați foile din pachet – de obicei, sunt între 13 și 15. Împărțiți-le în trei grupuri egale, pentru că veți face 3 suluri de plăcintă.

cum se ruleaza placinta cu umplutura de dovleac ras

3. Luați primul set de foi și ungeți fiecare foaie cu puțin ulei, suprapunându-le. La ultima foaie, întindeți un strat din umplutura de dovleac (aproximativ o treime din cantitate). Rulați foile ca pe un ștrudel și așezați sulul în tavă. Procedați la fel cu celelalte două grupuri de foi și restul de umplutură, formând încă două suluri de plăcintă.

suluri de placinta cu dovleac unse asezate in tava si unse cu ulei

4. Odată puse în tavă, înțepați sulurile de plăcintă cu o scobitoare, apoi le ungeți cu puțin ulei și presărați zahăr tos deasupra. Acesta se va carameliza și va da plăcintei o crustă crocantă.

suluri de placinta cu dovleac coapte in cuptor si rumenite

5. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180o Celsius și coaceți plăcinta cu dovleac timp de 30-40 de minute, până când devine aurie și rumenită.

placinta cu dovleac pudrata cu zahar inainte de servire

6. După ce plăcinta s-a rumenit, scoateți-o din cuptor și, dacă doriți, presărați zahăr pudră deasupra cât este încă caldă. Lăsați plăcinta cu dovleac să se răcească, apoi tăiați-o și savurați acest desert rapid cu dovleac, perfect pentru orice ocazie!

Cum se păstrează

Dacă nu se mănâncă toată dintr-o dată (ceea ce este puțin probabil!), plăcinta se păstrează bine într-un recipient acoperit la frigider timp de 3-4 zile. Se poate încălzi ușor în cuptor sau la microunde înainte de a fi servită din nou. De asemenea, puteți congela sulurile coapte, iar când doriți să le serviți, le încălziți direct în cuptor.

Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei

  • Nu exagerați cu cantitatea de ulei când ungeți foile, pentru ca plăcinta cu foi subțiri și dovleac să rămână crocantă și nu prea grasă. Este nevoie doar de un strat subțire de grăsime pentru a face foile crocante.
  • Pesmetul absoarbe lichidul din dovleac, așa că nu îl omiteți. Fără el, lichidul va umezi excesiv foile și acestea vor fi umede în loc să fie crocante.
  • Nu presați prea tare când rulați foile. Trebuie să fie bine împăturite, dar nu foarte strânse.

Întrebări frecvente

Pot folosi alt tip de dovleac pentru plăcintă?

Da, puteți folosi și alte tipuri de dovleac, dar plăcintarul este cel mai potrivit datorită texturii și gustului său dulce.

Se poate face plăcinta și fără nuci?

Desigur, puteți omite nucile sau le puteți înlocui cu semințe de dovleac sau migdale.

Cum știu că plăcinta este coaptă?

Când foile sunt aurii și crocante, iar casa miroase delicios a scorțișoară și dovleac, plăcinta e gata!

Pot folosi foi de plăcintă congelate?

Da, dar asigurați-vă că le decongelați complet înainte de utilizare.

Pot adăuga stafide în umplutură?

Sigur! Stafidele se potrivesc foarte bine cu dovleacul și scorțișoara.

Placinta cu dovleac

Alte rețete de plăcintă pe care să le încerci

Ți-a plăcut această plăcintă rapidă cu dovleac? Poate vrei să încerci și alte rețete asemănătoare:

  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • placinta cu branza dulce
    Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
  • Cea mai usoara placinta cu mere
    Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Placinta cu dovleac

Plăcintă cu dovleac

Plăcintă cu dovleac și foi subțiri, o rețetă simplă, perfectă pentru orice ocazie. Încearcă rețeta rapidă cu dovleac plăcintar și nuci.
5 from 11 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie
tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Ingrediente
 

  • 1 pachet de foi de plăcintă (13-15 foi)
  • 1 kg dovleac plăcintar (ras pe răzătoarea cu găuri mari)
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 2 linguri de pesmet
  • 50 ml ulei (sau unt topit)
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un bol mare, combinați dovleacul ras cu zahărul, pesmetul, nuca tocată și scorțișoara. Amestecați totul bine.
    umplutura de dovleac placintar ras cu nuca si scortisoara
  • Numărați foile din pachet – de obicei, sunt între 13 și 15. Împărțiți-le în trei grupuri egale, pentru că veți face 3 suluri de plăcintă.
    numarare foi subtiri cumparate pentru placinta
  • Luați primul set de foi și ungeți fiecare foaie cu puțin ulei, suprapunându-le. La ultima foaie, întindeți un strat din umplutura de dovleac (aproximativ o treime din cantitate). Rulați foile ca pe un ștrudel și așezați sulul în tavă. Procedați la fel cu celelalte două grupuri de foi și restul de umplutură, formând încă două suluri de plăcintă.
    cum se ruleaza placinta cu umplutura de dovleac ras
  • Odată puse în tavă, înțepați sulurile de plăcintă cu o scobitoare, apoi le ungeți cu puțin ulei și presărați zahăr tos deasupra. Acesta se va carameliza și va da plăcintei o crustă crocantă.
    suluri de placinta cu dovleac unse asezate in tava si unse cu ulei
  • Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180o Celsius și coaceți plăcinta cu dovleac timp de 30-40 de minute, până când devine aurie și rumenită.
    suluri de placinta cu dovleac coapte in cuptor si rumenite
  • După ce plăcinta s-a rumenit, scoateți-o din cuptor și, dacă doriți, presărați zahăr pudră deasupra cât este încă caldă. Lăsați plăcinta cu dovleac să se răcească, apoi tăiați-o și savurați acest desert rapid cu dovleac, perfect pentru orice ocazie.
    placinta cu dovleac pudrata cu zahar inainte de servire

Bine de știut:

    • Nu exagerați cu cantitatea de ulei când ungeți foile, pentru ca plăcinta cu foi subțiri și dovleac să rămână crocantă și nu prea grasă. Este nevoie doar de un strat subțire de grăsime pentru a face foile crocante.
    • Pesmetul absoarbe lichidul din dovleac, așa că nu îl omiteți. Fără el, lichidul va umezi excesiv foile și acestea vor fi umede în loc să fie crocante.
    • Nu presați prea tare când rulați foile. Trebuie să fie bine împăturite, dar nu foarte strânse.
Valori nutriționale
Plăcintă cu dovleac
Mărimea porției
 
213 g
Valori per porție
Calorii
420.75
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
20.65
g
32
%
Carbohidrați
 
52.5
g
18
%
Fibre
 
1.73
g
7
%
Proteine
 
7.83
g
16
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
  • Cozonac cu scorțișoară si migdale pudrat cu zahar.
    Coroniță de Crăciun din cozonac cu scorțișoară. Rețeta Estonian Kringel.
154 shares

Comentarii

  1. Vio a zis

    iunie 19, 2022 at 6:27 pm

    Bu, dar cu nuca ce-ați făcut?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 20, 2022 at 7:08 am

      Am amestecat-o cu dovleacul și am pus-o în plăcintă.

      Răspunde
  2. Viorica Apostol a zis

    octombrie 18, 2014 at 9:43 am

    buun

    Răspunde
5 from 11 votes (11 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x